J. Klarić /Telegram/ pretekao me svojim člankom, pa neću ponavljati njegove misli o poplavi. Ne bi se ni javio da ne, Gledamo i slušamo puka obećanja i blentava objašnjenja. Jasno je ko dan da je odgovornost odgovornih, golema, veća od poplave i nastale štete.  
Trut, šef civilne službe HR opravdava velikom količinom kiša od 270 litara u 24 sata. Laž, za VŽ 34 litre po DHMZ-u. Kaže u Italija pliva Emilia Romagna. Pridružio mu se njegov šef ap. Blazirano i neodgovorno, neka pogledamo kako je u Italiji. Da ali tamo ima 15 vodotoka. Bio sam tamo jer sam išao na pokajanje u Canossu 2018. VŽ ima dva potoka i pliva 2/3 županije ???. Konačno kakvo glupo opravdanje, pogledaj kak je pri susjedu. Ta prepametna izjava veoma mnogo koristi stradalima kojima je voda u kući i sve im propalo. Stoga preporuka ap, pogledaj Na GOOGLE, kako je u Švicarskoj i Njemačkoj.
Digresija. Novinarka N1 našla među poplavljeni u Kostajnici i gastarbajtera iz F na Majni. Tko nezna to je grad od ECB. Pita novinarka dali je podrum poplavljen ECB-u. U podrumu se danonoćno štampaju €. Čovjek, ma kaki. 7 dana pada kiša a Majna ni da mrdne. Savjet, GOOGLE ili tajnica piše razrješenje.     
  Vrhunac glupih izjava je od šefa /građevinar/ HR voda Đuroković, kojemu svi plaćamo svaki mjesec slivne i oborinske vode. Godišnje naplati 5 milijardi kuna. A što očekivati kad i tu mora biti šef iz HDZ-a. Taj nema pojma o fizici a hidrologija je za njega nova grana medicine. Kod svake poplave objašnjava da su spasonosna rješenja pripremljena. Neka objasni činjenicu. Za moje mladosti pale su iste količine vode, padalo 7 dana i 7 noći i nikad nije Plitvica plavila kod Jalkovca.  2013 poplava, Plitvica-potok tekao je po Jalkovcu koji je na 169 nv. Na 3 km udaljenosti od mene. Kod mene /171 nv/ bilo je pola metra vode u dvorani za trening. 3 m ispod nivoa ulice. Foto. https://photos.app.goo.gl/oDuKv3ZcuiF2UTZw5 Za sve im je kriva priroda. A stvarnost je optužujuća jer postoji pamćenje starih ljudi. Istina je porazna. Kakva korist od  Đurokovića. Kakva korist od Truta.
  A kako su mudrice radile zahvate u prirodi. Regulacija Bednje i Plitvice, uništili meandre. Pored toga.
    Zatrpali potok koji je išao od Vinice  /i ona je pliva na 196 nv/ i prolazio točno preko sada, velikog raskršća u Gojancu, zaobilaznica Ivanec - Hrašćica- Turčin. Na tom mjestu u tom potoku moj tast je kao klinac lovio štuke. Danas raste aleja jela i smještena trafostanica za Gojanec. Kud će voda kad sa posječenog šumskog dijela Viničkog gorja, nego se razlijati po poljima pa tako sva nizinska Var. županija pod vodom. Ako dodamo da se vodoci, kanali ne čiste, ne uređuje obale, zaraslo grmlje i sječa šume ne može biti drugo nego tisućljetna poplava. Po Božinoviću. Sustav izvrsno funkcionira a pola nizinske HR mu pliva. I onda mu u sustav uskoči novinar Krešić u Gornjem Jesenje /Krapina/ gdje stoji pred kućom oštećenoj u potresu prije 3 godine a nisu prstom mrdnuli. Počeo je blebetati o zaštiti od poplave i gdje je sve bio a naišao na potresnu sliku potresa.
  Kad prestanu kiše hvaliti će se kako su spasili ljude, stoku....isto kao što je bilo i sa COVID-om. Spasitelji. No, nisu podnijeli završni račun. Novac potrošen, vakcine se bacaju a nove se naručuju i zabranjeno je propitivati. Istinu i novac na sunce. Činjenica, treća smo najgora država u EU i 7 u svijetu. Umrlo 18500 građana. Izvolite podnijeti izvješće.
   Nisam zaboravio isporučenog pajdaša Kuščevića, poznatijeg kao Faljen Isus. Dobio je konkurenta, opet pajtos od ap, koji gradi neki mutež na didovini. Barbarić je i partijski teškaš, šef gradskog ZG HDZ-a i šef državnog uhljebarija HEP-a. Neki poslovi im uspješno uspijevaju.