Dan za pamćenje. Prekrasno jutro, sunčano i bogato. Braća Valent i Martin su bili nezaustavljivi na Bledu. Slovenci su na cilju postavili sajlu kao na nosaču aviona i ništa od trke ispod 6 minuta. Moja sjećanja naviru. Bled je posebno mjesto. Tu je bio susret triatlona sa mnom, kad je to bio za mnoge nova vrsta pizze u Cora baru u Ljubljani. Onda u dublu. Pa koliko sam puta bio tu na postolju.
  Braća će biti dugo pamćena. Zaslužili su primanja u rangu vrhunskih nogometaša. Nisu bili samo oni aktivni. Bila je i varaždinka Jana /17/ u sedmoboju. 9 u svjetskoj seniorskoj konkurenciji. Prvi dan, bila je čak 4. Slijede. Hrvatske kuglačice postale svjetske prvakinje u Varaždinu a muški treći na svijetu. Kugl majstori.
   Nismo ni mi mirovali. Zvonko je rasturio konkurenciju u Donjoj Dubravi na trčanju. Moje raspalo koljeno odlučilo se za Lacijevo Čevo-godišnje doba- proljeće. Kružna trka gore pa dolje oko 5 km. Prvi puta takmičar i moj pas.
Ne bih išao čačkat mečku, da mi nisu iz Klagenfurta poslali najnovije Mizuno trkačke tenisice. Bojom su ih pripasali čarapama Aquathlon Ferlach. U njima sam se preporodio iako stare nisu još svoje odslužile. Blizu su 1000 km. Na početku smo bili izvrsno rekreativno zadnji. Grupa nas ostavila 500m. Rezignirano zaključim, da ću donijeti lampaš u cilj.  Razlog. Malo koljeno a još više zastajkivanje partnera. Senzacija svakojakih mirisa i "snifanje"  svakog grma. Bio je na uzici jer bi to bila trka od 10 km. Kad se staza uzbrdo pretvorila za noge i ruke, popravilo se raspoloženje jer smo prešli neku mlađariju ali i poznati trkački par. Zadnjim 300 m prije vrha strma  staza, kad srce želi iskočiti iz grudi a duša je u nosu. Do gazde Iveka ostavili smo njih 10. Dočekao nas sa vodom za psa i za mene gemišt. Samo 1 deci ali me vratio među žive. U povratu sam ga pustio sa uzice. I njemu je bilo dosta brega pa je jurnuo do roštilja. Mogao je po svojoj volji birati stazu. Spust je isto bio opak, pazio sam na koljeno pa su mi neki uzeli mjeru ali lampaš sam prepustio mlađima.
   Doček na cilju, veličanstven. Bijelo meso, šnicla, ćvapi, piće po volji i hrpa kolača. Aničini štrukli, makovnjača, štangice ali prvi puta baklave. Vrhunske u rangu sa Baščaršije. 
    Vratili smo izgubljene kalorije. Druženje sa ekipom. Zadovoljili socijalni kontakt i sa punim torbica za 20 minuta evo nas doma. Ja nesretnik bacim pogled na NU 2. Nepotrebna emisija i pokvarila mi dan. Šefica sv. Duha mora se opravdavati za 25 godina nerada HDZ-ovih majstora. Između ostalog svi su imali priziv savjesti. Kramp i lopatu i marš kopati. Piskarali su 20 anonimnih prijava protiv nje koja je donekle uvela red u bolnicu. Pa p....vam m....potšite se dripci i kukavice. Što treba dodati. Sadašnja šefica, dva puta vodila EU med. organizaciju i dokazano druga najčitanija znanstvenica u svijetu od naših. Ali ima ih koji se i dalje pjene da dokažu da je nesposobna. U Njemačkoj i Austriji bolnice vode manageri koji se razumiju u organizaciju i ekonomiju. Kod nas imamo političara opće prakse ali i doktore "opće prakse". Kao onaj najsposobniji koje se hvali da je i Rebro gradio. Kad je vidio cement mislio je da je to dodatak prehrani.   

Zadnja izmjena ( Utorak, 30 Svibanj 2023 04:20 )