Prije 1941 u Ljubljani izlazili Pravica i Delo. Poslije 1945 ostalo samo Delo. Nije loše. Ostala delavska pravica. Jedan majstor bi mislio za sve nas. Dobar kućni odgoj kad si podkapacitiran.
    Eklatantan primjer. Premijer se hvali na primjer, primjerom. Teatralno maše rukama i afektira sa naglaskom na milijunima i milijardama €, referirajući se na basnoslovnom pothvatu upisu trezoraca. Između ostalog upisao se sa par milijunčeka naš stari znanac, veliki filantrop i investitor koji je nagrnuo investirat u zemlju koja je žedna investicija ko pustinja Kalahari. 
   Investicija u vjetroelektrane. Koliko je uložio. To je najvažnije. Dobio je kredit od HR banke za razvoj, koju pune porezni obveznici Hrvatske. Izvrsno, naši novci za stranog investitora da uloži naše novce u našu Hrvatsku. Koja je to pametna glavica zamislila. Uz suport naših hrvatskih šuma, prosjeka šumskih pa onda motornih pila i pilanja provizija naših dečki i cura koji su na pravim mjestima. 
    Znano je, da ne kritiziram već nudim rješenje, kad neznalice ni uhljebi na državnoj sisi nisu u stanju smisliti kvalitetna rješenja investicija. To što su dali majstoru za vjetroelektrane, mogli su ponuditi u Dalmaciji za solare. Razne modele. Od iznajmljenih krovova do partnerskog učešća građana u posao. Ili da se otkupljuje struja od građana. Pet puta veća iskoristivost solara od vjetroelektrane. Kad nema vjetra nema struje. A solar radi kad je i oblačno. Radi na difuznom svijetlu. Na dan 01.03. padala kiša i bilo je oblačno. Moja elektrana je proizvela 4,46 kWh. Taman da se održava temperatura u stanu. Kad je sunčano ovih proljetnih dana-26.02.24 proizvela 15 kWh. Sve što radi na struju podmireno u kući. Radio je stroj za sječku granja. Ostalo je i za HEP. Danas 03.03, sunčano. U 5 i 30 elektrana upaljena, Sunce nije izašlo i na nju je oko 130 stupnjeva. Difuzno počinje proizvoditi u 5 i 45- 33 W. U dvije godine proizvela 11,23 MWh. 
  Nažalost taj moj pravični model je djelo za prazan ku.../kufer/. Nema lopovluka i kriminala.