RTL duel

      Demagog je stalno spominjao koncijere Bernadića. Objesio kiseli osmijeh- na stanje sa coronom. Pa normalno da su odgovorni za ovo buktanje virusa. Otvorili su granice sa zemljama koji ne mogu kontrolirati virus. I kretenska odluka da rade noćni klubovi. I Jelko Kacin im je čestitao. To je miješanje vode i ulja. Ili zamjena bukve sa malinom.
   Grandiozna izjava da je on nešto dao gospodarstvu. To su novci svih nas. On osobno nije ništa dao, samo uzima. On i njegovi. Plaću koju je poklonio uzeo je sa putnim nalogom, put u Finsku za koji se i dan danas ne zna tko je sve bio u avionu.
Bernadić nije bio dobar, fizičar, ali je pošten za razliku od Plenkovića, pravnik. Već u 25 minuti je bio u komi kad mu je spomenuo Inšpektora pleksiglasa Mikulića koji je u jeku corone  naplaćivao  bezrazložne kazne i zaposlio svoju ženu na lukrativno mjesto. A kad je spomenuo korupciju, kod nas 10% BDP-a. Batman se sledio. Bernadić je sve argumentirao dokazima.
    Teško sam slušao blebetanje batmane. Sve zna, najpametniji i stalno je ponavljao da Bernadić ništa nezna.
Na pitanje Damire Gregurek da li ima dojam i da li mu nije neugodno jer docira i djeluje nadmeno. Bezobrazno je prečuo pitanje. Pored toga je 3 minuta ukrao Bernadiću. Zgodna voditeljica a katastrofa od vođenja. Umjesto koncizne i argumentirane diskusije, svađa u kojoj je vodio batman i prvi ju započeo. Dvojica govore i sad bi to netko trebao slušati.
  Pročitao sam mnoge komentare ali nitko nije primjetio. Kad je batman siguran onda razlaže i obrazlaže nadugačko i naširoko beskorisne događaje i događanja /ekonomska/ uz potvrđivanje floskulama odlučno, snažno.. ali i bitnim gegom. Često podiže obrve i čelo. Ovaj puta je sve to izostalo jer nije imao odgovor na kriminal i klijentilizam. 
Indikacija psihičke nestabilnosti, često je stavljao desnu ruku na bradu i očajnim pogledom gledao u kameru a u mislima mu fijukalo, koliko će to postotaka glasova odnijeti. Pokušao je poentirati da je Bernadić kukavica. Pa ko to može slušati u deset nastavaka ili više.
  Bernadić nije iskoristio kobnu činjenicu kad je branio ministre u pekmezu. Da je samo jedan optužen. Za vrijeme opće društvene hajke stao je iza njega riječima: ja sam te papire pregledao i tu je sve čisto. Čisto kao i Borg. U deset dana tužilastvo je utvrdila da tu nema ničega. Nikad teži sudski predmet-Agrokorpa samo papira oko 2 tone. U 10 dana ne stigneš ni prelistati a kamoli secirati Ivičine zavrzlame.
Kad ga je napao za INU i naftu koje teče uzbrdo do Pešte. Batman kaže da MOL plaća koncesiji, Da, točno u Mađarskoj 12% a u Lijepoj Našoj 8%.
  Poslije ovog bljutavog duela, još malo činjenica. Ako je u mladosti bio bahat i prepametan, taj nije imao prijatelje osim " immo humiles amici," točan prijevod, poltrone.
  Kad je u emisiji spomenut Tito, da ja to malo iskemijam. Za praznike sam bio kod prijatelja u Petrijanecu i potrefilo se da sam kao mali bio pogonič u Zelendvoru, baš kad je Broz došao u lov. Mene su odredili da idem zadnji, najmlađi, ali sa posebnim zadatkom. Odrasli pogoniči su namjerno ostavljali dio ustreljenih zećeva a moja zadaća bila je da ih skrivam u stavice kukuruza. /Na večer se je išlo po taj sklonjen ulov./  Kad se završio pogon ja sam se približio Brozu da ga vidim izbliza. Jedan od trojice se izderao namene. Bre mali bež odatle. Potjerani  fazani su počeli izletjati iz grmlja. Broz dvaput zapuca i promaši. Odmah su mu dodali drugu pušku, opet dva puta promaši. A onda jedan od trojice, poltronski kaže. Uh, majku mu i mrtav leti. 

Zadnja izmjena ( Utorak, 30 JUNE 2020 05:03 )

 

Ponoćna trka

     Završetak 7. cross lige "Godišnja doba na Čevu". Završila je sa 4 kolom  27.06. startala u 21 i 45 u organizaciji sportskog pregaoca Lackovića, njegove familije i njegovih prijatelja. Posebno treba spomenuti i vlasnika Ivicu Slunjskog koji nam pruža gostoprimstvo na samom vrhu Čeva koje je njegovo vlasništvo.
  Startalo je 132 mix sportaš/a/ica na mostu preko Bednje, dužina staze samo 2020 m. Uz stazu su postavljeni lampaši da se vidi trčati po šumskoj stazi za one koji nemaju rengen ili infracrvene oči. Za sve ostale bile su poželjne osobne svetiljke. Za mnoge je bilo samo tren da otrče na vrh. Tom trkom sam 71 puta odjurio na vrh. Dolaskom na vrh čekala nas druga trka, nadoknaditi potrošeno sa pečenom piletinom i svinjetinom. Zaliti sa domaćem gemištom. Prilog. Salata od paprike i paradajza. I za desert, neizbježni Aničini sirni štrukli. Za mene skromno opet prvo mjesto u M60. 

Zadnja izmjena ( Ponedjeljak, 29 JUNE 2020 18:03 )

 

Pozitivni

     Steže se obruč oko izbora, sve više kontakata corone. Izvrsna ideja otvaranje noćnih klubova. Velepoštovani premijer tvrdi da netreba u karantenu jer nije majstor uradi sam. Nije art umjetnik. Neki su to silom prilika ili imaju tu vještinu. Zadnja moja vještina zove se orahomanija. Biće dva umjetnička stola od korjena i dva od debla. Ostalo će otići u intarziju i neke sitnije uporabne predmete. I nekoliko kundaka. Orah sam spasio kad je imao 5 godina iako je otac rekao da ga mogu spasiti jedino motornom pilom. Liječio sam ga tri godine. Izliječio sam dvije velike rane od pancirnih metaka M20. Jedno zrno je odnijelo pola debla. Unutar debla su ostali ožiljci od 1991 g. Vidljivo zaokruženo. 
   Ostalo je  trenutna moja slabost. Prelijepi patak nije pozitivan ali ide u katantenu. Patkice i ljetina, češnjak i grašak. Paradajz je prava šuma i počinje se crvenjeti. Sram ga bilo. Paprika je još mala a u košari su šljive okruglice, divljaci. Ne treba ih špricati i svake godine rode. Crvene i žute. Banane još nisu rodile. Nisu još pozitivne.
Corona. Peđa Grbin je pitao internetskog asistenta Ministarstva zdravlja Andriju, što da učini jer je bio u kontaktu sa zaraženim kao premijer. Ovaj je odgovorio momentalna izolacija.

Zadnja izmjena ( Subota, 27 JUNE 2020 17:38 )

 

Spin i laži

     Plenković je bio u kontaktu sa tenisačem, zaraženim coronom. Crtao je spin/ kao i u slučaju o putu u Finsku/ novinarima kako on netreba u izolaciju. Savršeni je uvijek u pravu i samo postoji njegova istina. Istovremeno je novinarka RTL-a imala intervju sa istim tenisačem ali nikakav kontakt nije ostvarila, epidemiolog ju otjerao u karantenu. Spin, kako se on pridržavao svih kriterija brani ga šef stožera. Za sebe kaže da se nije nikad rukovao. Onda mu portali narede par stotina slika koje mu kažu da laže. 
  Izravni su krivci za debakl u Zadru. Maltretirali su nas 60 dana da bi sve u sedam dana prokockali i bili predmet ismijavanja cijelog svijeta. Neki su i zluradi pišu ćao turizam.
Spin o svojim grande uspjesima u ekonomiji. O tome sam dosta pisao i dokazivao. Druge optužuje da se služe spinovima. Pa njegov uspjeh je najlošiji premijer u povijesti moderne Hrvatske. To su podaci od Svjetske banke, MMF-a, Eurostata. Stalno trabunja o 70 milijardi o zaduženju Milanovića. Točno, dugove treba podmiriti, kao i ove njegove sadašnje u zdrastvu. Uvjeren je da se samo on razumije u ekonomiju. Rasturio bi ga đak iz ekonomske škole drugi razred. Kao što su rasturili Ćorića stratega ekonomije  HDZ-a. 
   Hvale se povećanjem plaća. Moje pitanje kome su povećane, to novinari ne pitaju. Ili povećanje penzija. Pa kome? Ja koji imam penziju na granici siromaštva dobio sam 40 kuna. Po..rem mu se na njih. A što je sa onima koji imaju pola moje penzije.
  Milanović je imao 30%  bolje rezulate, a ja sam ga kritikovao. Mogao je daleko bolje. A najbolji premijer po rezulatatima bio je Račan, imao je realno dva puta bolje rezultate. Uz veliki dodatak, nije dobivao bespovratna sredstva iz EU, nije bilo pristupnih fondova, nije bilo kredita po 1,5%, nego 7. Ino doznaka Račanu 1,2 milijarde € , Plenković 4 milijarde, 6,7% BDP-a. Mogao je kupiti dvije INE, da ima znanja. Napravio sam mali izračun, izravnao sam nepovoljne uvjete Račana i dobio da je bio 3,89 puta bolji premijer. Da budem spin zločest. Račan je bio 4 puta bolji premijer od Batmana.   
Govore sigurna Hrvatska, točno, meni to liči na poziv dajte nama vaš novac mi ćemo ga sigurno parkirati u svoje plaće, bonuse, nekretnine i putovanja po svijetu,
  Nema grande rezultate ali ima grande spin 10 milijarde € bespovratnih za bogečku Lijepu Našu. Ima 4 škrca iz EU koji su javno objavili da ne daju ekipi koja nezna upravljati ekonomijom, raspolagati sa novcem i kradu. 
Što nije spin. Svaka tri dana imaju testiranje javnog mijenja za izbore. Panika. I pišu blasfemične šalabahtere što kandidati moraju govoriti na veselje protukandidata koji ih rastaču ko onu stvar na kiši. 
  Za kraj pitanje, za 30% su povečali proračun. Da li se bolje živi za 30%. 

Zadnja izmjena ( Srijeda, 24 JUNE 2020 05:47 )

 

Sigurna HRvatska

     Taj koji je osmislio slogan slobodno ga mogu predložiti za Nobela i to u ekonomskom razredu jer Nobela nema za policijsko stožerski razred.
-Sigurna Hrvatska ali od HDZ-ea.
-Sigurno ćemo u karantenu. Koliko su nam sjedali na mozak i tupili o odgovornosti. Quod licet Iovi, non licet bovi. Što smije Jupiter/gospodar, šef političar/ ne i vol.
-Sigurno su provjerili kud su sve tenisači po svijetu kretali. Bitno je da se je Batman uslikavao sa njima. I držao distancu zagrljen. A svim sportašima na e-mail poslali: ponašanje u vrijeme corone i to sve na eksponencijalnu, od Saveza, od Saveznih organa do Gradskih organa.  
-Sigurno će sada ministar specifičnog glasa formirati poseban tim da počiste nered.
-Sigurno je da će nam se cijeli svijet smijati zbog Zadra 21.06.20. iako se Batman i dalje hvali da izvrsno spašavaju državu od corone.
-Sigurno ćemo u jurnjavu u dućan po brašno i kvasac.
-Sigurno će opet imati posla medicinari.
-Sigurno je da opet nema posjeta svojim najmilijima u domovima i bolnicama.
-Sigurno je da zdrastvo u bankrotu. Milanović je ostavio oko 1 miljardu duga a sada je 3,5 milijarde kuna i nema nekih lijekova u bolnicama. 
-Sigurno, da te podatke Batman neće spominjati.   
-Sigurno će opet ekipa za kršenje Ustavnih prava, nabijati prekovremene sate. Proglasiti izvanredno stanje i uzeti im pravo donošenja bilo kakvih odluka do novog Sabora prije nego unište i ovo malo što je preostalo.  
-Sigurno je i u turizmu, dođite i odmorite se i sigurno odete kući sa coronom. 
-Sigurno je da će gospodarstvo otići u ..... 
-Sigurno da će po tisućiti put Batman hvaliti kako ćemo dobiti milijarde bespovratno od EU. Sramota, živimo na tuđoj grbači. Hvalimo se da smo sirotinja i moljakamo ko Bokci Bistrički.  
-Sigurno da treba podnijet kaznenu prijavu za ponašanje stožera. Za preminule /posebno u splitskom domu/ i ekonomsku štetu. Ti nisu u stanju voditi pjevačko društvo a ne državu.
 

Tulijev prst

     Bez oralnih izraza prst je sve rekao. Tko je razumio je razumio. Škoro nije. Pa se pretvorio u Marka Antonija koji je zbog filipika pobjesnio. Reče. Kad dođem na vlast daću im po prstima. Nadajmo se da neće pasti pokoja glava. Kao glava Cicerona i obje mu ruke kojima je odlučno i snažno mlatarao. Izgleda da Škoro ne voli nečiji ručni govorni izraz.
Nezna se koje tablete Škoro nije uzeo ali narodna kaže da je od gotovog posla napravio veresiju. Što mu je trebalo da se umješa u međunožje. Izvrsno je krenuo kritikom gospodarskog programa, klijentilizma i lopovluka trgovačke vladajuće kamarile.
Kao nedavnih afera, vjetroielektrana i nafte isporučene u Peštu. Taji se pod svaku cijenu da se ne dozna po kojoj je cijeni prodana nafta. Ona je nacionalno bogastvo pa stoka sitnog zuba netreba znati detalje. Neformalno se prenosi informacija da je nafta data ispod cijene. Treba to odmah istražiti.
Što se tiče kupovine INE na TV N1 novinar Panđić iznio je tešku optužbu. Poznata je činjenica da je Milanović izludio Mađare prijeteći da će se oduzeti koncesija / manje je poznata da kod nas plaćaju manje nego u svojoj zemlji/. I Mađari su bili spremni prodati INU za 850 milimjuna. Sada je vrijednost 2 miljarde . Kako bi išla prodaja. General Čermak je imao investitora ali ga Plenković nije htio primiti. Ako je to istina onda je to veleizdaja i to što prije treba istražiti. Još je dodao da su htjeli prodati dio od HEP-a 25% da onda otkupe INU ??? 
Za mene je veleizdaja i uništenje Uljanika jer je u njemu bilo 23% državnog udjela. Pored toga još su platili 5 milijrade kuna garancija. Sada pred izbore išli su u novo osnivanje Uljanika. Prosto da čovjek ne povjeruje koliko u tom činu ima hrabrosti. Uništili da bi onda cijeli slučaj pretvorili sebi u korist, da su spašavali radna mjesta. Sa Ukrajincima i Kinezima. Biće tu dosta prstiju, za Škoru.
  Mala digresija, HEP svake godine ima dobit oko 2 miljarde kuna. Pa zar se ne može napraviti organski rast HEP-a sa vjetroparkovima, umjesto da sa  sklapa posao sa nekim sumnjivim likovima. Sad kad imam više informacija, slobodno mogu zaključiti da su Austrijanci samo odigrali igru za proviziju i na mala vrata uveli spasitelje. Na veliku radost naših političara, oblizuju prste. 
   Prst sudbine nas je opet zadesio u vidu corone. Maltretirali su nas sa propusnicama, kršili ustavna prava. Tražili da budemo odgovorni a oni? I prvi epidemiolog pokazao nam je kako se ponaša odgovorno, pa je u izolaciji. Sada kad u Srbiji i BiH pucajo svakog dana po 100 zaraženih, mi smo otvorili granice u oba smjera. Opet će biti virusa za novi pomor, posebno u staračkim domovima. Da li će stožer odgovarati?
  Ministar spefičnog glasa kaže, Hrvati nemojte putovati ali turisti navalite.
Šefica Zarazne prijeti kaznama građanima. Ima pogrešne naočale. Njima ne vidi svoje partijski kolege kako se rukuju, grle i ljube. Posebno kad su si izabrali državnu tužiteljicu. Corone ne bi ni bilo da nemamo neodgovorne političare.

Zadnja izmjena ( Nedjelja, 21 JUNE 2020 15:52 )

 

Gradi kotec kao njegov otec

    Kakav utorak, u dva dana Plenković na HTR-u. Savjet glavnom uredniku, najlošijem sportskom novinaru B. Kovačeviću. Treba vođu svaki dan staviti na TV i to u jutarnjim satima. Tko nije u mogućnosti ga gledati, staviti ga na razglas i uvesti ga u svaku kancelariju i tvornicu pod sloganom pruga gradi nas, mi gradimo prugu/ nije Brčko-Banović/. Nakon vrhunskih postignuća i dostignuća Hrvatske, neka objašnjava kako se utjecajna i ugledna Hrvatska našla u društvu jedne Mongolije ili Venezuele ??? Tko kaže i laže da nismo najbogatiji.
  Kako mediji mogu biti opaki. Svi portali su objavili da se je u Sesvetama prikazao Bandić vidno pijan. Nije istina taj lik /bojler/ nije imao kravatu i maramicu u reveru i ništa nije govorio.   
  Poslovno sam bio u Zagrebu, dokaz imam, kamera me snimila u Sv. Heleni na autoputu. Dotični, zvani bagerista i maratonac bez postolja, inkriminiranog je termina pred 20 do 30 blentavih novinara držao filipiku. Uzeo si za pravo da se primitivno hvali da on gradi pesje kućice i koce. Ekskluzivno je zaključio da Škoro to nije napravio. Ne da branim dr. Škoru ali ne da je sagradio kotec i pesju kućicu, nego i kuću, vilu, svoju firmu, vinograd.... I to sa svojim rukama, znanjem, novcem i platio na sve to poreze i zapošljava radnike u realnom sektoru. Bagerista je izgubio kontrolu, nad sobom.  
Bandić, nikad u svom životu ništa od toga nije napravio. Jeste napravio ali sa novcem od poreznih obveznika, nikada nije nikog zaposlio kao poduzetnik već kao pajto i rođo. Konačno ima sudski proces u kojem je puštena snimka, pa je urbi i orbi psovao majku osobe /da zaposli svoju rodicu/ na koju se često poziva zamišljajući si, da je veliki vjernik, noseći svijeću od 2 metra na Mariju Bistricu. Crkvenjaci ga rado ugoste i puštaju da sa njima slavi Svetu misu. Čestitke i njemu i njima. Pored hvale o kocima i pesjim kućicama zaboravio se pohvaliti da se rastao sa Vesnom da bi se za mjesec dana opet udao, da ostvari materijalnu korist, kak priliči vjerniku.
  Dakle, zaključno on nikad u životu nije ništa napravio. Sva djela su novci iz proračuna i trenutno mu u Zg proračuna rupa od miljarda kuna koje pokriva raznim kreditima.
 Gradi kotec ko otec a ne europski grad. Smeće, na koje upozoravaju baš iz te EU, kao najgori glavni grad. Potres ulazi u treći mjesec, još šuta vlada Zagrebom, nije odvezena, a obnove nema. Nema ni zakona ni obnove. Demagoški je dopeljal tri šlepera cigle za obnovu kuća i hvali se da je dao zamjenske stanove. Pa nije dao svoje nego od cijele zajednice. 
  Za kraj tužna vijest. Neću moći više pričati vic o Štefeku i njegovoj ljubavi. Pitali Štefeku u vrtiću, koliko voli mamu. Nimalo. Zašto? Mama me tuče. Onda voli tatu, ni njega i on me tuče. Pa ima li koga voli. Volim Varaždin /Varteks/ on nikoga ne tuče. Ko za inat pobijedili Hajduk usred Splita. 

Zadnja izmjena ( Srijeda, 17 JUNE 2020 07:46 )

 

Velika riba

      Stanković je ugostio šefa koji je imao previše "sidejob"- /njegov termin/ partnera u Vladi. I ponosi se koliko ih je maknuo iz nje. Kod nas je normalno da pola Vlade s prstima u pekmezu. Početak emisije naslućivao je da to neće biti smisleni razgovor. Aco se dobro pripremio, ali to nije dovoljno ako si ekonomski neznalica kao i njegov sugovornik. Dva pravnika razgovaraju o makroekonomici. Emisija je bila negljedljiva i nešlušajuća  Uspio sam izdržati deset minuta. U tom vremenu tri puta me potjeralo na WC. 
   Razlog, par idiotskih citata. Da je 3% bolji rast od 5%, jer je zdrav. I da nas pad na svim ljestvicama- pokazatelji, ne čini siromašnijima već smo bogatiji. To je bio atak na zdrav razum. Ali na izborima 30% će to objašnjenje prihvatiti jer znaju da će svako nešto dobiti. Gost je stalno kreirao rukama veličinu nogometne lopte, pa mi je bila prva pomisao da pokazuje koliku je ribu uhvatio. Eto, toliko joj je bilo oko. Snažno iritantni je bio u diskusiji, samo je njegova bila meritorna.
  Imali smo rast ali manji od ostalih u EU. Jednom makroekonomisti takve idiotarije nebi mogao prodati. Da bi bili bogatiji morali bi imati enorman rast BDP-a jer imamo mali per capita. Stalno se pozivao na Milanovića. Svako razuman uspoređuje se sa boljim a ne lošim.
Od prošlih obećanja ništa a nova, recimo 100 000 novo zaposlenih. Ako se poslužimo teorijom onda bi sad trebali obećati nove zaposlene 413 000 ako su u prvom obećali 180 000. Nismo radili zbog korone i sad je ciklus uzleta proizvodnje.
Aco je zaboravio pitati gdje se svi ti zapošljavaju. Ja to točno znam, sve uhljebi. Objašnjenje, imamo nisku /najnižu u EU/ društvenu produktivnost.    Sve što postignemo /rast/ u proizvodnji, pojedu uhljebi, ne policajci, vatrogasci, učitelji, medicinari...Nego partijski isluženi kadar, pa općine i županije imaju po 7 savjetnika za turizama. Tu ne mogu omanuti. 
  A predsjedanje EU kao neki big deal. Pa kod korone svaka država je za sebe vodila spašavanje. Ništa šaka o stol. Sad bi mogao redati u nedogled. Završno, Charles Michel je napravio proračun, nisu ga dali Batmanu. Čudno, a big fish. 
No ipak nije bila Bloody Sunday /U2/ jer sam dobio prinove. I to baš u vrijeme vrle emisije.

Zadnja izmjena ( Ponedjeljak, 15 JUNE 2020 05:25 )

 

<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 3 od 54

Login
Brojač posjeta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas56
mod_vvisit_counterJucer311
mod_vvisit_counterOvaj mjesec6278
mod_vvisit_counterSve1655908
Sponzori