Majkl

    Sokrat. Prorok. Predvidio da će u jednog dana spasitelj Majkl napustiti demokratu Kardelja i uzeti još  planetarno poznatiji demokratskiji i bratskiji lik. Prozvao se C/c/orleone. Baš tako, Tvrdo "C" Corleone. Kako je Karadžić rekao, kako pišeš tako čitaj. Desna ruka mu consigliere Tom Hagen-BB. Nacional ima dokaz o tom sastanku /svibanj 2017/ kad je samog sebe promovirao u M.C. Bolesno. Sastanak je bio nakon cipele MOSTU, uoči prebjega Vrdoljka HNS. 
Kako je to bilo. U Saboru ide izjava ap o budućim žetončićima HNS-a. Ustaje /gledao sam direktni prijenos/ Vrdoljak i sav crven u licu urla na ap: lažete. 3 puta. Da bi se nakon 3 dana odjavio sa liste SDP-a i prelazi za spas države u koaliciju. HNS se raspao i ostao samo na kapitalcu Štromaru. Za kojeg Čačić tvrdi da je nesposoban i sitni lažljivac. U osam godina župana nije uspio izgraditi ni šupu. 
   Lik M.C. To je bio kamenčić koji je nedostajao u mozaičnoj strukturi osobnosti. Sa svima lijepo. Sa nikim iskreno. Pozorno pratim. Nitko da ga pita za Majkla a kad ga se pita i za "ap"- Damira Gregoret. Ni to ne želi priznati da je taj. Glas spustio za 2 oktave i kaže da on nije pisao te poruke. Objašnjenje nivo vrtićke djece. Svi znamo ko je ap, samo Analfabeta Patriot ne zna.     
I tako svaki dan po nekoliko puta slušamo istu šprancu. Na neugodna pitanja uvijek tirada od Pelješkog mosta....Kako mu nije dosadno. Na pitanju o atentatu na tužitelja kaže da nije bitno što kršitelj Ustava govori. Iako je KGK isto radila.
   Brzo se zaboravilo kako se namjerno kršila obaveza da se ne isporuči dokumentacija o privatnom puta ekipe u Finsku sa avionom o trošku poreznih obveznika. Povjerenstvo koje je sam instalirao, institucija koja se brine o nepravilnostima u društvu. Rekao da su nebitni. Sad je jasno zašto je bio bahat. Ko može dohakati Majklu. Kaže jedini sam ja tu M.C. Točno. Samo ima Problem svojem taboru. Nekima se baš ne dopada njegovo bahaćenje pa mu sapunaju dasku. Sad je pakao. Nervozan je jer zna da će dobiti cipelu, sa svim svojim consiglierima. Kumovima. Dokaz. Tiktak. TIK TOK. Tiktak.
  Pukotine u izbornim nastupima popunjava samohvalama. Najgori smo po plaćama EU a prvaci u mizernim penzijama. Toliko se pogubio da se hvali da je penzija dostigla 47 % prosjeka. 2016 je obećao 60%. Njegova svijetla budućnost, /mantra komunizma/ ispada Kronika popa Dukljanina. Možda da primjeni svoj savjet upućen Milanoviću i na sebi. Ne spominje da je najomraženiji Hrvat u državi. 
Zadnjih dana ukazuje se 80% prosjeka BDP-a EU. I najvažnije da će uskrsnuti kreditni rejting A. Biće zanimljivo naučno objašnjenje. Reduciranim izričajem. Kako ? Ako smo sa svim pokazateljima na začelju EU. A rejting, kante za smeće i demagoška farizejština.
 

Đorđo Falcone

    Đorđo Falcone. Eliot Ness. Ipak se kreće. Promrsio bi u bradu G.G. Inkvizicija je gadna organizacija. G. Bruno bio je nemilosrdan prema sebi i završio je na lomači. Srednji vijek i naše vrijeme. 
   Teško i lako za usporediti. Lako jer fijukneš kad se kaže seks. Braniš demokraciju i civilizaciju. Teško. Parafraziram Sokrata. Filozof i prorok. Rekao da je demokracija sranje. Svi bi htjeli demokraciju. I lopovi i prevaranti. Demokracija im to osigurava. Proročki prije 2500 godina. Kad dođu na vlast-tiranija.
    Dvojica spomenutih bili su borci za pravdu, istinu, demokraciju. Moji suvremenici. Prerano otišli. Nessa ostavilo pravedno srce a Falconea ubila mafija. Obojica su imali nadimak. Nepotkupljivi. Nisu se družili sa kriminalcima. I jedan i drugi imali su zaštitu. Mafija do Nessa nije došla a do Falconea da. I to na kako lukav način. Rekonstrukcija ceste Capaci Raisi- Capaci. U dijelu ceste /slivnik/ stavljeno 500 TNT i A. nitrata. Znali su da će jednog dana tom cestom prolaziti F. Kakva zaštita, 3 auta, 6 tjelohranitelja. Daljinski su aktivirali TNT. Na Siciliji su seizmolozi zabilježen potres. Saznanja imam jer sam imao osobnog vozača iz Kalabrije kad sam bio u GK Međimurju. 
  Digresija. Koliko je snažna mafija. Aplicirali su na sredstva za autoput. Talijanski Sjever pomaže Jug. Izgradili su cestu koja vodi u ništa. Sve pošteno. Operativa je bila zaposlena. Kao onaj most kod Karlovca preko Korane"u ništa" od ministra Vukelića-HDZ. Spržili 50 milijuna kuna. 
  Dakle, tema progonitelji kriminala. 
Sad će zaštitu dobiti osoba koja se sastajala sa kriminalcima. I k tome još lagala. Pardoniram. Ima reducirani izričaj. Znači golub se ni pokakao nego posrao. U svakoj ozbiljnoj i demokratskoj državi takva osoba bila bi uljudno zamoljena da podnese sama ostavku u protivnom bi bila nečasno najurena. Nikakva državna služba. Ni za smetlara. 
  Opet digresija. Neki se kod nas hvale da su europejci. Molim da se tako i ponašaju. Na primjer. U Belgiji student vara na ispitu. Kazna. 5 godina nema školice. Ali nema ni pristup vozačkom ispitu. Ta kazna studentu vrijedi i za recimo za Englesku. Dođe kod nas, sve može. Kod nas poznata tajnica ministra dila pitanja sa ispita za državnu službu. I za to su još nagrađeni. Opara jučer u Splitu drži moralistički govor a do njega se smijulji gđa Čagalj koja je za izvrsno obavljen "posao" dobila napredovanje. Sjajno. Korupcija i nepotizam. Sve se zna ali sankcija nema. 
   Za kraj ne vjerujem u prepucavanje auta. Posebno jer su odmah za taj čin optužili oporbu koja samo laže, difamira, ap kaže. Pravi se javio. Kojeg zovu patološkim lažljivcem. Osim toga petljanje sa retrovizorom. Jedna rupa a dva zrna ? Forenzika. 2 od 7,65. Foto ??? Ne zna se kada se to dogodilo ?. Zar moramo nagađati da je to sličan slučaj frenda u Tomislavgradu kad su 2 snajperista sa 50 m ispalili više metaka uspjeli okrznuti mu nogu. Napadači iako su "viđeni- svjedoci" nikad pronađeni. 

Zadnja izmjena ( Nedjelja, 24 MARCH 2024 14:13 )

 

Postignutja

     Istegnuta gnjusna postignuća. Čime se hvale. Nepostojećim reformama. Primjer.  Butković kaže: pa vidite da refinanciramo kredite. Zamjena kamate za nižu. Velika reforma. O mostu kojemu su 5 puta polagali kamen temeljac. Platila ga Europa. Tunel Učka izgradila firma Bouygues T.P. Postignuće.
   Što se tiče per capita, ap se hvali. U 2016 je bio 10000 /točno 11800 €/ sada je 20000 po njemu. I to je točno, samo mora objasniti da li su tu uključene ino doznake istjeranih iz domovine i na koji broj stanovnika. Po popisu da bude veći pp ili nisu ubrojivi pola milijuna birača kojih je više od živih hrvatskih građana. Ustavni sud dijeli ovih dana packe a ništa ne kaže o tim nepostojećim biračima. Ništa ne kaže da manjina sa 100 glasova uđe u Sabor i odlučuje o večini a nekome treba 40 000.
 Najnovije postignuće. Obilazi ap državu za naša novce dok oporba mora plaćati iz svojih buđeta. To Ustavni sud ne vidi. I tako ap uskrsne u Sisku. Pred kamerama se hvali kako su obnovili zgradu Metalurškog fakulteta. Nešto slično kao i u Slavoniji. Na Fakultet za ljetni i jesenski rok 2023 upisalo se NULA studenata za Metalurgiju i Ljevarstvo. Djeca pametnija od najpametnijeg i najsposobnijeg u državi. U Sisku to najbolje znaju. HDZ je uništio Željezaru koja je proizvodila izvrsno kvalitetne bešavne cijevi /za centralno grijanje/ i izvozila. Za vrijeme Šuge u Njemačku. Njemačke željezare su svaki čas pokretale Postupak za narušavanje tržišnog natjecanje. I mi sad imamo AZTN. Kad su koga stranog kaznili. Zato je blagajna HDZ-ea puna ko brod.    
    Gdje da rade studenti. Ima radnih mjesta. U Smederevo kod HBsteel China. Ili mogu u Skoplje u Željazaru- Titovi zavodi. Mogu i u MIV Varaždin /ljuljaju se/ ili Ferro Preis /Austrija/ Čakovec. Ima nešto još malih a mogu lijevati Al radijatore u Lipovici u zatvoru.
   Od primarne i teške industrije postignuće u brodogradnji. Da ponovimo, Uljanik od Austro-Ugarske 1856 uništio HDZ /26,5% od države/isto kao i sve ostalo. Osnovali Novi Uljanik kojeg su neki dan spasili od stečaja. Stečajna vladajuća partija. Žiro 120 dana u blokadi. Da bi se mogle dobiti plaće korporativni stručnjak kupi ponovo Uljanik preko CERP-a. Eto ima postignuća da ti pamet stane.
  Završim sa penzijama. Hvali se ap da će penzije biti povećane za 25%. Biće prosječna 800 €. Super. Yupiiiiii. To mu je isto obećanje od 2016 kad je obećao da će biti prosječna penzija 60% prosječne plaće. Ovog trenutka Habijan se hvali prosječna plaća 1239 €. Znači penzija bi trebala biti po ap 743,40. Obećanje ludom radovanje. Penzija prosječna sada 496 €. Najpametniji u Hrvatsku ne zna kamatni račun a ni pravilo Trojno. Bezveznjak. Totalno se ugledao u Kardelja. Umjesto u Kidriča. Koji je bio prvi ministar industrije od 1946 i kad su se izgradile u svim Republikama željezare. Studirao u Pragu. Kardelj je bio vučitelj. Postignuće. Kočevski Rog i Goli otok. Idealan lik za mentora.
     Ovo novo bedasto obećanje znači ovako, da svi to razumiju. 8 godina lupetanja kako su penzije rasle. Trenutno da su 8 x puta pomogli penzićima. Rugaju se da je Milanović povećao penzije 2,4 %. Ako je istina što tvrdi ap onda je njegove povećanje u 8 godina 8 % penzija. Kao da inflacije nema. U 2024 će penzići dobiti ono što su dobili 2106. Sjajna intelektualna i inteligentna odluka. Kako kaže ap. Ako želite da vam bude i dalje bolje glasajte za HDZ. I za kantu za smeće. 
 

Centrum Mundi prigovor 238

     I dođe taj dan. 17. Ali Ožujak. Put u Ludi Breg, neki ga zovu i Centrum Mundi. Sa 2 partnera. Štef i Njuška su se pridružili na tradicionalno druženje i na opušteno razgibavanje. 
   Na prijavi se odlučim za trku od 4 km. Nije više za mene 10 km, duhovno i fizički rastrojenog. Štef je odlučio suprotno od mene. Ostati pri pivi. A na Milanovićevo sedlanje konja zapjevao. https://www.youtube.com/watch?v=2k7JrauJGJo Jedini na visini zadatka bio je Njuška. Natrčao se za trojicu. Morao sam na to uložiti prigovor.  Članak dva tri osam. Nos im posran. 
   Odluka Milanovića izazvala neviđeni košmarski kaos. Najlakše je danas biti novinar. Info robe ko šodra u Dravi. Ustavni stručnjaci trudili se tumačiti maglovite puteve Ustava. USA Ustav ima par članaka i par amandmana i sve je već stotinama godina neupitno. Poznata redovna profesorica, dr sci, konsternirana. Ma da. Više sam konsterniran kosterniranjem hrvatskog službenog jezika. Kaže u kameru: upozoravam sviju /opetovano/ uključenih u odluku Milanovića. Samo za prof. Barić. Nema sviju. Sve, sve gospođo Barić. Padežiranje-što ili koga. Toliko o konsternaciji u naciji.
  Na trčanju po sunčanom i toplom vremenu izvedba nikakva. Uspio sam u cilj ući kao 28 u kategoriji. U juniorskoj. Čudno. Ispred međimurskog župana i gradočelnika Ludbrega. Danas zajedno na trci a sutra idu zajedno na izbor- "Sjever dolazi". Uzmimo sve zajedno. Slučajnost ili namještaljka. U cilju me dočekao Štef sa pivom i croissantima. Zamalo je dobio batine. Tako mi podvaliti. Bolje da me je dočekao sa parizerom.    
   Prema domu krenula raspjevana trojka. Točnije dva rahlo ovinjena a treći je suflirao zavijanjem. 
    Naše veselje prekida radijska vijest. Kolega traži od kuma. Predsjednika Ustavnog suda da predsjedniku države uzme poslovnu sposobnost. Maligani daju čudesne sposobnosti. Vijesti se redaju sa Općeg sabora partije. Slušajući ap i njegovo euforični vrišteći završetak govora vrati me skoro sedamdesetak godina u mladost. Te nezaboravne dane pamtim kao da su bili jučer. Uvodno moram naglasiti. TV nije bilo pa smo kao vrtićka djeca vođeni na dječje predstave u Šenoinu. Na kazališnu Baš Čelik ili na filmske. Zgrada izgrađena 1900, prvotno je bilo parno gradsko kupalište tada Mesnička ulica. Na tom mjestu danas je zgrada Coninga.  
   Spominjem gornje, da bude razumljivo moje ponašanje kad me je mama vodila na sastanke AFŽ-a. I tako me jednog dana mama vodila sa sobom jer me nije imala kome ostaviti na sastanak. Danas IV Mjesna zajednica, gdje TK Maraton proglašava cros ligu Drava. Sastanak traje a meni dosadno. Predsjedaju 3 žene. Jedna ima monološku lošu predstavu. Dosadno dozlaboga. Kad se u jednom trenutku situacija usložnjava, prolomi se vrisak. Intonacija glasa kao u ap na općem saboru. Srednja vrisnula i skočila na predsjedavajući stol te zauzela ratnički stav Bate živojinovića i počela pucati po nama sa nepostojećim šmajserom. Ra tata ta. Konačno se nešto događa i ja viknem: To. Poskočim, dignem obje ruke u zrak kao da sam kip Nikoletine Bursaća i počnem se smijati. Iako je bila opća tišina od prisutnih žena. Dve predsjedavajuće skinu Anku partizanku sa stola. Jedna joj opali šamar. Meni još smješnije pa me mama dobrano munula u rebra. Zašto takva grubost ? Dali su vodu Anki a ona nastavila sa svojim monologom. Nevjerojatna nadrealna scena. Nikad vidio. Sve žene u prostoriji ponašale se kao da se ništa nije dogodilo. Idemo ćuteći doma. Ćutim ja ćuti mama. Dođemo doma. Mama kratko dobacila ocu.Viši ga ne vodim sobom. Malo treba da se čovjek opet osjeća mladim.   
 

Predizborna kultura

     Petak je. Mala subota. Očekivao sam da će biti miran vikend. Bez prljave politike. Preko dana poslovnost. Popodne. Age ekipa učinila liječnički pregled za novu triatlonsku sezonu. Naručio patka za genetiku i u smiraj dana uživao sam gledajući svoje patkice. Kad začujem da neko urla. Izletim na ulicu misleći da je neka nesreća no glas je dopirao sa varaždinskog brega. Ko to viče sa zelene gore varaždinske. Jel to netko ispod belog čadora jel to naš labud Kardelj. Upalim TV i razlije se urlajućim glas sa političkim patosom iz Osijeka da se čuje sve do VŽ. 
   Zašto vikati ako imaš mikrofon. Prvo lupa po mikrofonu a sad urla na njega. Razlog je bomba. Javio se Milanović koji kaže da treba očistiti  Augijeve štale. . Hm. Koliko sam puta te štale ja spominjao. Slučajnost.. Biće kandidat na izborima. Ustavna kriza?. Ili nemoguće. Sam sebe proglasiti premijerom. Ja bih podnio ostavku. 
     Shvatim ap bojazan i razlog urlanja, smušenog i rastresenog govora. Činjenice. Maše rukama i viče kako je dao 3 milijarde € za Slavoniju. Nije mi jasno zašto su onda ljudi pobjegli iz nje. Slavonija je prazna. Svaka treća kuća na prodaju. Viče dalje. Da je srijeda 17.04. Dan cirkusa. Nastavlja da ako pobijedi Milanović da će predati Hrvatsku u ruke Rusije. Bože. Čuda velikoga kad se na Kosovo sliježe devet Jugovića i deseti.... U pomoć im stiže vitez Ivanovac, pop Paližna. Majstor mača sa Vrane. Nije mu bila strana ni pljačka Splita i Zadra.
  Kad se zaboravi povijest onda se gluposti ponavljaju. U svakom slučaju izborni dan je napravio štetu. Neće se trošiti novac poreznih obveznika. Obilaskom HR i pričati o Pelješkom mostu. Osim toga propalo je 100 tona parizera. Sendviča malo. Biće više volova.  
  Nije ni Sabor u lijepom ozračju završio, odnosno raspustio se sam. Nikada do sada da su neki bili razdragano veselili kad su ga raspustili a nikad toliko tuge kod vladajućih. Neki ga više nikada neće vidjeti. 
  Ipak je korizma. Poslanica Rimljanima. Radujte se s radosnima a plačite sa zaplakanima.
A kako su se raspustlili. Bartulica je imao najljepši oproštajni govor. Mnogi su bili na visini i nivou najvišeg doma Hrvata. Bezličan govor imao je Štromar. Takav je bio u mandatu. Sramotan od HDZ-a, Barbarić. Počeo je sa Pelješkim mostom...Kad je govorila Kata Šmajser, Radin nikako da smiri vladajuće. Onda im opalio šamar, nekima. Cijeli mandat niste prozborili ni riječ a gdje vam je parlamentarizam. Sad lajate. U duhu korizme dao je svoj lepršavi obol iz vladajuće ekipe, Zekanović. 
   Raspudić je imao prigovor. Pozvao se na članak 238. Kaže dva tri osam a Seljačina dobaci: nos ti posran. Vladajući su se valjali od smijeha. Tog trena na galerija je bila delegacija iz EU. Otišli su sa predivnim i bogatim dojmovima o političkom i kućnom odgoju.

Zadnja izmjena ( Subota, 16 MARCH 2024 05:58 )

 

Gugice na mikrofonu nervozne

     Imaju člana kojeg vlastita majka ne razumije po zaključku predsjednika Milanovića. Uoči izbora lansirali su u zvjezdani prostor izvjesnog Mažara. Taj je pokušao uzvratiti na šamar EPPO-a i glavne tužiteljice i nešto suvislo zboriti.
Počeo je izvrsno. Da ljudi jako dobro razumiju. Za 3D snimanje /farbanje/ farbanje 3 puta, korištena su sredstva Hrvata, ne EU sredstva. Onda je sve prosuo sa glupošću u maniri starog komsomolca da su za sve krivi komunistički ljevičari koji su se rodili poslije 1991. Taj ne da govori da ga majka ne razumije nego ne razumije ni sam sebe.
  Što se tiče komunjara davno smo apsolvirali da je jedan odjel poznate tajne službe preko Atlantica službeno poimence utvrdio ko je završio u kojoj partiji. U njegovoj mala hrpica. Suma sumarum 74% + udbaši.
   Završni šamar opalio je sam sebi. Možemo ima kriminala u Zagrebu i Holdingu. Kad će se to ispitati, pita sebe, nas, koga? Jednostavno. Neka podnese kaznenu prijavu. To bi Mažar kao pravnik trebao malo bolje znati od nas laika. Posebno jer je diplomirao na svjetskom poznatom fakultetu Osijek.
  Ponovimo domaću zadaću. Povijest je majka mudrosti. Najbolja odluka su izbori, odmah. I svetica i kurva teško je biti istovremeno, reče predsjednik Sabora. Zadnji dan je bio duhovito produhovljen u Saboru.
Dok mu se šef bahati. Cijena bahatosti došla na naplatu. Značajno da je pitao kako može gđa Koveši njega komentirati. I sad na N1 od jutra do sutra imamo ponavljanje intervjua Tužiteljice EPPO-a. Na tjeskobne patnje majstora snimanja i farbanja gđa Koleši se grohotom smiješi.
   A zašto je bahatost došla na naplatu. Prije 2 mjeseca. Vi ne postojite, vi ste ilegalna TV. Doduše drugi dan je ublažio bahatost /neko je ap skrenuo pažnju da nije dobro zamjeriti se novinarima/ pa je rekao da su nebitni TV na internetu. A jaj jaj. Stara poslovica. Prije jezika uključi mozak. Previše loše hrane. 
   Jučer je bio opet zaneseno ekstatičan tvrdeći da nitko to ne bi mogao obaviti, dobiti novce od Uršule. Nadrobio sve i svašta. Apsolutno nije točno, da su 3 puta farbali -snimali, nego samo 2 puta. ŠTO SU GA CURE MRCVARILE. Posebno sa N1 Mila Moralić. Izvadili su mu svu mast od croissanta. Od jada i bijesa počeo je o Schengenu, pohvalio se da je probio tri /3/ cijevi Učke. Ko iz vica o Husi i Hase. I to nije sve. Počeo je razbacivati mikrofone i lupati po njima. Nervoza, stres i strah.
Rezultat, glupost na kub. Da je do SDP-a i Možemo u Zagrebu ne bi obnovili ni jedan prozor. Antologijska izjava i konstatacija. Tata mu je bio staklar ?.
  Da ne bude samo kritike s moje strane. Savjet. Ne biti nervozan. Pojedi Kraš Torticu. Usput neka tajnica pripremi rješenje za razrješenje gđe Koveši.

Zadnja izmjena ( Utorak, 12 MARCH 2024 06:28 )

 

Političari

     Naporan tjedan iza mene. Utorak, četvrtak, petak, subota. Razni specijalisti i jedan posjet obiteljskom liječniku. Subota 09.03 najteži dan. U 6 sati na breg pokupiti preostale tulipane. Nešto malo ostalo za Uskrs. Novinari su ismijavali Vojkovića da je sadio tulipane, sada po zimi. Zna ratar kad se sade. Na vrućini uvenu. Do vrha malo sam trčao, malo sam vukao noge za sobom. Njuška je bio agilniji. Vrijeme idealno. Magla. Mokra i gusta, tako da je od 8 km padala rosulja. Na jelkama se spajala u kišu. Obavili smo posao na plantaži i krenuli niz breg. Žurio sam na MR desnog ramena. Možda mi majstori uspiju pružiti šansu za još jednu sezonu multisporta. Za par dana dobijem presudu.
    Nedjelja, dan za opuštanje.Tjelesno i duhovno. Budim se u 4 i gledam UFC 299. Usput ledim lijevu nogu. Šepav sam na nju. Dobro bi bilo cijelu zamijeniti. 
Yan uspio poslije 3 poraza pobijediti u izvrsnoj borbi i izvedbi. U tom trenutku ulazi u dvoranu Trump sa svitom. Rulja poludjela. Rukuje se najčešće sa damama. Njegov vrijednosti sustav preskačem. Javni život i ponašanje. Jadno.. Slično.
     Ap kaže da je u super dobroj formi za izbore. Od bijednih botova. Računa na lažne profile. Što će im to ako su tako sigurni u pobjedu. Ukakili su se ko gugice. Šamaraju ga ko ga stigne. Radić mu poručio u NU2 da je bivši samo još to ne zna. Zvučni šamar odjeknuo iz Brisela. EPPO tužiteljica bez rukavica poručila da ne priča gluposti i da je glup potez o preknjiženju. No pasarán. Istraga Geodezija 3 D /farbanja/ se nastavlja bez preknjiženja. Zaključak: auf Wiedersehen. 
  Slučaj. Do unesrećenih ljudskih sudbina da se zaradi $. Ovih dana otišla u penziju savjetnica tajnika D. Cheney izvjesna V. Nuland. Režirali su napad na Irak. Lažima o imanju raznih oružja. Posebno atomskog. Unesrećili mnoge. Uništili državu. Diktatorsku, kao i Libiju. Invazijom na Irak do pada Sadama poginulo 18 USA vojnika. Da bi ekipa oko Cheney fasovala barel po 4 $. Na žalost tu transakciju do danas platilo 37 000 mladih života Amera. Moraju se domoljubi bogatiti.
   A naši političari. Lakša tema. HDZ postavio 11 muževa po izbornim regijama. Mnogi ih optužuju za šikaniranje po spolu. Pravdaju se da imaju puno tajnica na položajima. Ja ne bih bio tako kritičan. Kako možemo biti sigurno da je svih 11, muževi. Primjetio sam da mnogi imaju čudne glasove. Recimo glasnogovornik Vlade koji nije u sukobu interesa po vrloj instituciji za Sukob interesa. Za isto djelo, Sabo dobio zatvor. I to sa podmetnutom osobom koja nije kažnjena a tražila je korupciju. Dakle dečko od 2,20 m visok i težak 150 kila ima piskutav glas. A u Vladi svi su bas baritoni. Kako im samo to uspijeva. Tako pjevuckati.   
    UFC se bliži kraju. D. Poirier gubio, bio premlaćen. Kćerka Trumpa vatreno navijala pa on ničim izazvan nokautirao Francuza. Sean O'Malley pobijedio izvrsnog borca Veru. Vera nezna maknuti glavu pa mu je Sean zatvorio oči. Poraženi je imao epski govor. Jedna od boljih UFC-e. Nema laži, botova, korupcije, klijentelizma, samo gruba istina.
   Za kraj. Ljepota prirode i odnosa u prirodi. Dvorište mi je ornitološki park. Njuška je pronašla malu izgubljenu gugicu. Bio je uzbuđen i samo je ljubio pticu. Čudo da u ovo doba ima malih ptiča a još drva nisu prolistala. Zato sam ja posadio čemprese a trenutno se na srebrnoj jelki gnijezde golubi.                          https://photos.app.goo.gl/wbzeAdfWTfZoxcLJ6
 

Pomenuta Globetka 2 kolo

      Nisam bio nazočan 20 minuta samohvale premijera na HRT-u jer sam bio na strateškom obaveznom zadatku od nacionalne važnosti. Možda će biti čudno ali i ja ponekad imam pomračenje uma pa lupetam gluposti. Da mi je znati na koga sam se to bacio. Naime bio sam na rekreaciji 2 kola Globetke. Da nije bilo mene nebi bilo ni Globetka. Čak, što više propala bi država. Pandan. Na sukus gostovanja premijera.
Zanimljiva je bila izjava premijera da su planirali termin izbora. Kad još nisu krenuli godišnji i značajni projekti. Znači on je taj zločko koji je od svojih u Saboru napravio budalama. Morali su uporno tvrditi cijelu noć da izbora neće biti. Victor Hugo. Jadnici. O Schengenu, ojru, ne treba gubiti vrijeme.
   Značajno je da će 800 000 penzionere podmititi sa njihovim zarađenim penzijama. I sa jeftinim plinom , strujom....Sve na račun poreznih obveznika.
Zaboravio je na zakonitost. Ekonomija je fizika. Rast inflacije. Pa će se hvalili kako je nezabilježen porast plaća i ostalog nikad u povijesti. Kaže, to će povijest pamtiti 100 godina ne 200. Zabilježeno.
    Kratki raport. Globetka. Članovi kluba ostavili su mnoge iza sebe. 
Vozim prema domu svom. Slušam vijesti. Govori potpredsjednik Vlade, Bačić. Onaj za koga predsjednik Milanović kaže da ga ni vlastita majka ne razumije. Na pitanje novinara. O korupciji. Mrtav hladan prozbori. To nam žele pometnuti. Hm. Donijeli Zakon o hrvatskom jeziku a govore nekim čudnim jezikom. Ni živim ni mrtvim.
  Vjerojatno je mislio na poznatu krimi hrvatsku riječ. Podmetnuti. Podmeću im da su kriminalno interesna organizacija.
Dođem domu svom. Rusvaj u gradu " varaždinec domovine sin". Cijela politička elita odlučila da se testira. Gradska i županijska. Da utvrde ko je na drogama. Ko je odličan u gami GT a ko ima flašu pelinkovca umjesto jetre. Odlučili momci na pripetavanje prije izbora. 
 Što nas sve čeka do 5 mjeseca. Neću izbore.
 

<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 4 od 89

Login
Brojač posjeta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas375
mod_vvisit_counterJucer3193
mod_vvisit_counterOvaj mjesec43412
mod_vvisit_counterSve1951916
Sponzori