Mudraci

   Danas je dan kršćanskih mudraca. Za razliku od njih koji su nosili darove, mi imamo mudrace koji su također sa Istoka, ali ti odnose darove. Mnogi pitaju zašto po presudi Rimac senior ne treba vratiti ukradeno. Za one koji ne znaju. Iz firme prodaje zemljište svojoj firmi da bi sutradan preprodao za duplo. U pravni dio presude /sramota/ nebiseštel miješati jer po meni je osnovana sumnja da su sudac i tužitelji u talu. Ono što nije nitko od komentatora i kritičara nije primjetio,svi samo gledaju presudu. Bitna je forenzika. U presudi nema toka novca. Moja izlizana poštapalica. Nitko nije primjetio da firmica "mikro" nema nijednog zaposlenog Klasika kod nas, anđeli vode firmu. U 2018 ima EBDIT 612.731€. Ej. Osnov svega gdje je završila dobit. Po presudi je isplaćena jer je plaćeni porez na dobit. A budući je firmica otišla u stečaj nema potrebe utvđivati posljedice. Tako piše u presudi. Sve zajedno spada u najmanje 15 godina strogog zatvora. Šteta je 2 milijuna € . 
  Najvažnije od svega a tiče se krivosuđana na čelu sa tužilaštvom, uključujući ekonomske komentatore i na kraju novinari. Firmica je registrirana za preradu furnira. Što ona ima sa preprodajom zemljišta. Zato postoji registracija poslova i čime se smije baviti. Ispada da imamo državu u kojoj vladaju ciganski kotlokrpi i popravljači kišobrana. U ozbiljnoj EU zemlji sva zarada bi bila oduzeta i za nagradu zatvor. U USA oduzeta sva zarada, zatvor i kazneni faktor na zaradu. 
 Digresija. Nisam sreo bauštelca koji ulaže u HR. Moj Fertreter koji mi je pronašao 2 auta u Njemačkoj imao je razgranati biznis. Hotel, građevinsku firmu... u HR imao je mehaničarsku radionu. Pitao sam ga da li će prebaciti biznis u HR. Ni govora kaže. Sve što sam zaradio u Njemačkoj za vrijeme Yuge ostaje tamo. Svu dobit polagao je u Njemačku banku. Hercegovac je rekao da našima ne vjeruje!! Za plavu pticu 1992 g. uzeo mi 1000 DEM. Nije mi krivo za taj novac. Zadovoljstvo koje mi je pružio taj auto nemjerljivo za sva događanja u njemu. Platio sam ga zarađenim novcem za razliku od onog načelnika koji je peglao službenu karticu u kupleraju Klagenfurta. Ili nedavne afere, HDZ-ov načelnik plaćao gablec Kolegi uključujući 2 butelje vina. Usput je Kolega po kaznenoj prijavi prijetio narodnoj zastupnici. Rekao da nije istina već je joj prišao jer ga ona gledala izrazito bezobrazno. Aleluja.
    Laganija tema. Mudraci ne miruju. Imamo povijesnu uspjeh. Malu inflaciju od 4,5%. Tako tvrde iz HDZ-a. Točno treća najveća u EU. Primjetio sam da više nemaju opravdanje da imamo uvoznu inflaciju. Zna se, da sam davno napisao da je naša inflacija, naša. A to što uvozimo svega i svačega, krivac je Vlada koja ne zna voditi državu. Ili netko ima koristi od mudrog uvoza.
 

PRVA trka, Novogodišnja 2024

     Jedva smo ju dočekali, koliko smo bili nervozni. Novu godinu. Izborna. Trka od 4,6 km. Čak ni Štef nije odolio naletu adrenalina na izbor. Izbor. Kamuflirao se u djeda Božićnjaka. Pored te dječje-staračke ludorije još je i trčao. Ni to mu nije bilo dosta. Jurnuo je prvi u Novu godinu. Netko će reći što sve može umjetna inteligencija. Nažalost, sve je bilo čudesno realno.
     Trka. Vrijeme ugodno, toplo i bez kiše. Uslišana je bila moja molba kod mog katehete. Naime svi su stručnjaci prognozirali kišu taman u vrijeme starta. A ja sam zamolio katehetu ako ima kakav bonus kod svevišnjeg, neka bude bez kiše. I tako bi. Dosta mi bilo trka po nevremenima. Kad sam došao doma pala je obilna kiša.
Klub su po tradiciji zastupala trojica licenciranih triatlonaca. 
  Gradočelnik je u 00 pucnuo i krenuli smo sa Franjevačkog trga. Organizacija trke izvrsna, osim da nitko nije vodio brigu da nakon 200 m od starta treba maknuti dvije žardinjere sa staze.  
Neki da ne padnu imali su trku sa preponama. Za 200 m dođemo do zavoja, trokatnica. Svake godine se prisjetim 1989 godine. Ogledavam sam se oko sebe ko su mi takmaci. Primjetim da mi na lijevom ramenu trči legenda maratona iz Melburna /1956/,  Franjo Mihalić, 69 g. ja 34. Bila je oštra kompeticija. Starina odnio pobjedu. Njegovih 50 kila protiv mojih 83. Rođen u Kutini, domaći ga zvali Jura. Trčao za Partizan. Umro u Beogradu. Sa tim mislima dođemo do spomenika Pumama. Baraž od eksplozija i vatrometa. Toliko buke nije bilo ni 1991 kod mene u Jalkovečkoj. Još 3 km do cilju. Foto session.  
 Za foto /prva/dodao sam start trke 2016. Nekadašnji start ispred VAME. Trčalo se 3 i 6 km. Crveni brojevi 3 km a crni 6 km. 
   Na trci 2024 g. 405 startera. Predsjednik ukupno 182 u kategoriji M70 3 od 6. Katastrofa, prisjetim se 1990 ukupno 13. Dalje za 2024- Zlatko ukupno 228 u M60 17 od  23. Zvonimir ukupno 248 u M70 6 od 6. Zvonimir najstariji trkač na trci, predsjednik treći po starosti. Ekipno prvi u kategoriji. Opet se pozlatili.  
 

Isporučena Uspješna 2023 godina

       Uzeti ću si za pravo, da kao predsjednik isporučim istinu a da ne ispadne da pretjerujem sa filipikom. Blagi solilokvij. U teškim vremenima poslanica će nas ojačati na našem putu. Usprkos unutarnjim jalnušima i mrziteljima potpomognuti sa međunarodnom reakcijom imamo potporu širokih narodnih masa. Klub je sve naše ciljeve ostvario. Ulazili smo u Schengen ali i izlazili. Otišli, ne u Irsku nego na trke kao bokci bistrički a vraćali se za medaljama. Zlatnim. 
  Ekonomskim rječnikom rečeno, mi smo izvozno čudo za razliku od uvoznih čudesa države.
Turbulentna i turbo odina u svakom aspektu. Snažno smo se trudili da budemo najuspješniji u operativnim zadacima. Da budemo čvrsti i odlučni u svim izazovima današnjice. Pripremili se za svjetliju budućnost. Imamo kandidata za Zlatnu plaketu. Komunicirali smo u svim uvjetima danju i noću. Da se nismo trudili, ispunjavali sve zadatke ne bi imali odlične ocjene međunarodnih referentnih agencija. Imamo povijesnu obnovu sporta od stoljeća sedmog.
Klub nije član OECD-a ali imamo sva prava kao da jesmo. 
   Krenuti od rekreativaca. Sami znaju koliko su doprinijeli sebi samima u korist svog zdravlja. Licencirani veoma uspješni. Postolja u multi sportskim disciplinama. Mladen treći u Klagenfurtu, aquatlon. Zvonko je imao dva međunarodna druga mjesta, Ferlach /KTRV/ i Gösselsdorf i dva prva mjesto, aquatlon Klagenfurt i sprint triatlon Kreigesee. Predsjednik međunarodna četiri prva i jedno drugo mjesto, prvi u KTRV i AAT Cup i dva Meisterschaften Kärntner. Zvonko prvi AAT Cup. Oba državni prvaci u triatlonu. Kao i Zlatko u Kostreni. Četvorka je bila posebno zapažena na lokalnim triatlon trkama u Prelogu i na Aquacityju gdje su bili na postolju. Prva i druga mjesta u svojim kategorijama.
  Zahvala svima koji su pomogli donacijama da isporučimo kolosalne rezultate. Posebno klubu HSV Triathlon Kärnten, bez njega ništa. Onda redom Leonardo d.o.o, Orbis, Adriatic osiguranje. Pomoć su nam još pružili Thule, Tim Panex, Weyland Corporation, P Beretta, Metal-gal. 
Čestitka svima za Novu 2024. Sretna i zdrava. Sportašima, neka Vam bude sportski teška i naporna. 
  Godina je završila je sa malim kolinjama. U Šparu je bio odojak na akciji, kila 35 kuna. Koristio sam alat od mog dede. Nož kojim je klao po kućama i neodvojiv "štrajher"-oštrač noževa. Trebalo je uzeti doping za Novogodišnju trku. Pripremio sam za dva pečenja i dva kompleta za hladetinu. Umjesto krumpira domaća čičoka i ružmarin. Za njušku kosti. 
 

Zimska liga Prelog

     Prelog 4 kolo 23.12. Prije nego smo krenuli na trku patke su nam priredile nesvakidašnji doživljaj i prizor. Grupnjak pataka. Na dvije patkice skočio patak. Na patka patak. Nije bilo samo to sablažnjivo ponašanje već se im pridružila i stara patka. I ona je htjela sudjelovati. Tako da je u jednom trenutku bilo njih petero. Nije se znalo po staroj poslovici tko pije a ko plaća. 
 Trka je završila sa hiperrealističkim koloritom zalaska sunca. Poslije trke obavezno kuhano vino i razni kolači. Zalazak sunca pratio nas sve do doma. Partner je uobičajenu bio ambiciozno produktivan. Istutnjao se na trčanju i druženju sa svojom vrstom. Sad na trku dolazi 6 pesonja. Dobar trkački provod povoljno za mene jer mi je bilo lakše s njim na večer.
Ugodno provedeno poslijepodne zaokruženo saznanjem da je dan duži. 
 

3 kolo Prelog i 5 Božićna trka Kotoriba

     Po prohladnom vremenu, ovaj puta bez vjetra, trojica članova kluba su nastupili 16.12. prvo na Zimskoj ligi Prelog. To je bilo zagrijavanje u 15 sati za večernju trku u 18 sati na Božićnoj trci u Kotoribi. Obje iste dužine 3,3 km. Dvojcu se pridružio Zvonimir. Poslije preloške trke malo smo se zadržali na Adventskom sajmu Prelog. Obišli smo štandove. Jedan su držali, /OPG/ poznati par koji organizira sportska događanja. Između ostalog. Poznati trail-Memorijal našeg kolege i prijatelja Koraja te Spartansku trku, pod imenom Hog Race. Pričekali smo da navrate moto Mrazovi. Moj partner se raspametio jer je mislio da je među njema sin. Svaki motor koji projuri pokraj kuće on obavezno napeto očekuje da se sin pojavi na ulaznim vratima.
  Nakon te sajamske uvertire otišli smo u Kotoribu. Tu su nas dočekali štandovi sa raznim delicijama. Lovački gulaš, vatrogasci sa kolačima, domaće kobase, hot-dog, bilo je i morskih delicija-papaline. Nezaobilazna domaća kosana mast sa lukom i paprikom. Kuhani čaj i vino. Po volji gemišt ili pivo. Kolača ko šodra u Dravi. Zgodna mažoretkinja spremila nam putne kolače i fritule. Uz putne kolače dobili smo i putnu čašu kuhanog vina sljubljenog sa domaćom makovnjačom i orehnjačom.
   A trka. Kotizacija 5 €. Zlato za HSV Triathlon Kärnten i srebro za TK Varaždin u kategoriji bez prava na ispadanje.. 
Za malo mjestu /3500/puno trkača 132. Zvonimir 122, predsjednik 94 a partner se u autu odmarao i čekao na delicije.      
 

Habijan potopio aferu

    Vratia se barba iz Brisela. Cirkus ide dalje. Sav u euforiji dao izjavu, kao u naslovu. EUforičan. Normalno kad ga Briselu nitko nije doživljavao. Briselska sesija to zorno pokazuje. Slikali se vodeći. Svi su bili Poredani u tri reda a naš premijer našao se u petom redu i nitko s njim ne razgovara. Normalno kad se vratiš među svoje upadneš u EUforiju i prosipaš demagogiju i gluposti.
    Daklem. Neka mudrica izmislila da u Francuskoj smijenjeno 67 ministara. I smijulji se ap. Kod nas samo 30. Nemoj mi reći. Tu budalaštinu možeš servirati neznalicama i nepismenima. Razina dječjeg vrtića. Istine radi. Francuska ima predsjednički sustav. Da je to kod nas ostalo /FT/, bilo bi od predsjednika. Marš. Pa EUforiju ne bi imali. Dalje. 67 ministara na 67 milijuna. Kod nas da nategnem na 4 milijuna- 30 optuženih za kriminal. Da ljudi znaju, malo matematike. Dalje u 2022 pala je Vlada u F. Dalje, oni koji su bili u Parlamentu zadržali su poziciju u Vladi. 3 su otpala. Ali ne zbog kriminala. Može i ovo. 67 milijuna a 15 ministara. Čuj ovo. Država veličine Berlina, čak i manja, ima ih 18. Da F preslika naše brojčano stanje imala bi 402 ministara. Matematika nije demagogija. Stoga se može zaključiti ako uključimo matematiku i kvocijent inteligencije, drug Kardelj je smijenio samo 287 ministara. 
Dok ovo pišem. Težak nokaut Mitchella od Emmetta. Nije bilo za gledati. 
    Evo i našeg nokauta. Odabir Ministara. Nema tu ozbiljnosti. Pitanje. Krucijalno. Tko vodi ovu državu a posebno gospodarstvo. Već sam blesav sam sebi koliko puta sam pisao o toj temi. Čak nam je osobno došao N. Schmit /Luxembourg/ u Sheraton da nam drži prodiku o produktivnosti. Kao što sam najavio 5 ministar nema pojma o gospodarstvu. Premijer ga hvali, kao radio je na korporativnom pravu. Pa šta će mu to. Neka ga zaposli na Wall streetu. Tamo neka prati Dow Jones i Nasdaq. Ali zato nitko u Vladi ne zna objasniti zašto oba rastu. Isto Pitanje u Saboru kod instaliranja ministra. Zanimljivo, poznato da ga je financirala za izbore firma koja je u gubitku a želi kupiti 30% medijskog prostora HR a drugi donator nećak od Kolege.
Na stranu da u zadnjih 3 godine nismo ništa aplicirali prema EU tenderima. Spejs šatl koji je odlepršao tražio je još dodatnih 6 mjeseci produženja /kao i kod potresa/ natječaja za impletaciju zelenog gospodarstva. Visi 150 milijuna €. Novi ministar će to, riješiti lakoćemo. Siguran sam. Spada u korporativno pravo. 
  Odmah je vidljivo da tu nema odgovornosti i profesionalizma za napredak zemlje. Samo osobni probitak i kolektivni, da se ostane na vlasti. O kakvo će biti otrežnjenje. Ima stari vic o diplomati i dami. Kad diplomata kaže da, to je možda. Ako kaže možda, sigurno je ne. Ako pak kaže ne, onda nije diplomata. Kad dama kaže ne, to znači moždaaaa. Možda je uvjetno ne. A kad dama kaže da, nije dama. 
    Daljnja objašnjenja su suvišna. Osim ako ne ubacim: se prolazi, si prolaze, Zagorec pa ne. 
Uz dodatak kako se kod nas potiče promocija budućih vođa. Imamo primjer posinka. Kolega je sveprisutan. Na svakoj presici iza leđa premijera. Iz Brisela će se vratiti" stručan", slično kao i sadašnji. Rezultat. Pozicija države. Ali si dozvolio da pozove čak institucije za očuvanje ustavnog poretka da djeluju, Pa zar nisu to nezavisne institucije ? Konačno, ukradene su milijarde € pa se je tvrdilo da je to bilo "manje pozitivno odstupanje u transportnom sustavu". Dakle u ljetno doba dođe naredba da se plin max proizvodi te je nastupilo zagušenje u kapacitetu. I ode plin za cent. Tu komentar ne treba nego odmah u Remetinec.  
  Treba posebno napomenuti da su upozoreni /EU/ ovih dana da se ne može direktno pogodovati u cijeni energenata.  Zašto ? Pa onda svi imaju korist. I Tajkuni. Mi i dalje nemamo socijalnu kartu. Zaključno. Sve su to umotvorine spejs šatlova.

Zadnja izmjena ( Nedjelja, 17 DECEMBER 2023 06:47 )

 

Zimska liga Prelog

    Drugo kolo.
     Nema konkurencije, nema klupskih igraća. Spala knjiga na 2 slova. Točnije jedno slovo i pol. Partner je prvi puta trčao u grupi. Trčanje je bilo po kruni nasipa. Širina 2,5 metra. Držao je odlično pravac ali preozbiljno shvatio kompeticiju. Jurnuo za prvima a "polovični" to nije mogao pratiti. Stalno sam ga upozoravao da smanji tempo. Nakon trčanja boljele su me ruke. Posebno desna koja trpi zbog ozlijeđenog ramena. Ispalo da sam trčao po rukama. Srećom kratka staza od 3,3 km Da sam bio na 10 km otpale bi mi ruke, koliko je partner vukao. Ipak je bilo zadovoljstvo na friškom sjevernjaku a i on se rastrčao prije, za i poslije trke.  
  Prije trke se rasteretio ko pravi sportaš, ulovio sam ga u isporuci. Hoch wiener schule. Trava će biti zelenija.
 

Vlada je pred padom

     Došlo vrijeme da se kofer sprema. Budući je znano da ja izbjegavam da me obilazi negativna energija u vremenima  Adventa i Božića. Isto je za uskršnje dane. Trudim se biti pozitivan u mislima i djelima. No. Poslije ovih zadnjih afera. Teško je to izbjeći.
    U svakom slučaju u ovom mom solilokviju, ultimativno trebamo tražiti da Vlada vođena od stranke MOST-a odmah podnese ostavku. Prevršili su svaku mjeru. Srećom imamo bezgrešnu i  beskompromisno poštenu oporbenu stranku na čelu sa ap koja je tražila da MOST ode u ropotarnicu povijesti. Tako smo dočekali da ministar space shuttle dobije cipelu. Nestao kao Challenger. Nejasno je kako je taj lik uopće došao u prigodu da bude kandidat za gradonačelnika Zagreba. Onda kao propali kandidat postane spejs šatl za nezamjenjivog ministra Horvata. Digresija. Nije svaki Horvat, Horvat. I što će sada MOST. Ostala samo ministrica Koržinek. I ona je izlaznim vratima jer se EU inspektori propituju za njezino zdravlje.
    Također se brinem se za ap, koji je raskrinkao ovu zadnju aferu točnije dvije. Na presici je bilo vidljivo da su ga te afere iscrpile. Teško je disao i nervozno se obraćao novinarima. Kako ne bi bio iscrpljen kad dnevno ima po tri do pet presica i stalno pod paljbom nemilosrdnih novinara. A on ni sa čim nema vezu i sve teme su neteme.  
  Jedno mi nije jasno kako je moguće da je strašnije i nezamislivo konfabuliranje MOST-a i kukavičje jaje od ministra spejs šatla a ne plin za 1 cent. Imam čudan osjećaj a takav sam imao 1989. Biće gadno. Manje me brine iako to prestrašno zvuči, ovaj lopovluk već što mi nismo ništa napravili u smjeru reformi i pripremi gospodarstva kad će nestati besplatnog novca iz EU a globalna situacija u svijetu ide u M3P. O tome sam pisao bezbroj puta. MI NISMO SAMODOSTATNI. Nismo u stanju proizvesti ni najbanalnije. Lopate, plugove a  kamoli više red tehnologije.
  Odjednom su se i Briselski ćate probudile i počeli opominjati. Zakasnili  su kao i mi, sugerirajući da imamo nisku produktivnost gospodarstva. Dobra kritika. Ali. Pogrešna. Mi imamo sramnu nisku produktivnost države. I o tome sam bio slobodan upozoriti. Nažalost naši majstori su tvrdili da smo u 15 najrazvijena zemalja svijeta. Kad se otrijeznimo biće čuđenja. Čuda su uvijek moguća. 
Drage moje i dragi moji možda nije sve tako crno. Bliži se Božić, samo 12 dana, pa će se INA vratiti u naše ruke i više nećemo izvoziti našu jeftinu naftu Mađarima a kupovati mađarske derivate.
   U eseju sv. Nikola, snimka posvete je nestala. Čuda se događaju. Ponavljanje je majka mudrosti. 
 https://photos.app.goo.gl/xE1g8UNw85tj7syR6

Zadnja izmjena ( Srijeda, 13 DECEMBER 2023 14:10 )

 

<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 8 od 89

Login
Brojač posjeta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas359
mod_vvisit_counterJucer3193
mod_vvisit_counterOvaj mjesec43396
mod_vvisit_counterSve1951900
Sponzori