NU 2 -Istina u /sa/ dva lica

Napisao sam odmah reakciju iz prve na dojam. Sanader izvrsno pripremljen, u svom stilu muljav. A Stanković se loše pripremio, nije bio spretan, brz logičar i suptilan.
Doduše na par pitanja je doveo je Sanadera u problem ali nije bilo završnog udarca. Falio je jedan završni, isto ko u sedmoj rundi Mavroviću.
Pričekao sam da vidim koliko su drugi stvorili dojam o nastupu.
Naročiti psiholozi.
Nijedan nije otkrio da Sanader ima tik koji sam primjetio još dok je bio neki kabinetlija kod Tuđmana. Određena skupina Tuđmanu su rekli nešto u vezi neke opredijeljenosti, istog momenta je dobio cipelu od Tuđmana, prebačen za zamjenika ministra koji je poznat po izjavi snimljene od tajne policije :tebi pola, meni pola i njemu pola.
Taj tik je pokazatelj kad je nesiguran ili govori neistinu. Napisao sam kako manifestira tik ali sam ga prebrisao.
Predomislil sam se prek noči, isto kak sam prvoj žene rekel da sam se predomislil. Svi su bili zgranuti jer mladoženja u zadnji tren neće se ženiti
a onda stupa na scenu. Petrica.
Surprase society.
I drugoj sam napravio cirkus, pajdašu koji me je vozil prema Gradskoj viječnici, rekel sam mu da malo stisne gas i da malo izmjeni rutu. Kolona se raspala, neki su pomislili da sam zbrisal a neki su se dopelali pred viječnicu. Na kraju pola gostiju nije bilo na ceremoniji, no važnije je bilo ono poslije.
A još veću svinjariju sam napravil curi kad smo išli na doček Nove godine autobusom u Keszthely, Mađarska /nemrem bez nje/ . Skupilo se društvo obrtnika Čakovec-Varaždin, i krenuli prema Keszthelyu, stali smo prije u nekom malom mjestu. Sa curom sam nešto počupal riječima i ja njoj dam njezin pasoš i svoje forinte i rekao sam joj da uživa. Ja sam nestao u snježnoj noči. Svi u autobusu su mislili da se zafrkavam, ali mene nema, ja sam već bio u svom elementu. U nekom lokalu, dve Mađarice, crnke, plave oči i feštaj.
Malo mjesto i za dva sata su me našli, jedva su me strpali u bus i pravac Keszthely.
Tam sam imao zabavljački šou, spojio nas dotepence i našu cigansku muziku sa Mađarima i udri čardaš. Muzičarima sam dal neke forinte, svirali su bez prestanka. Kad sam izvrtel svoju curu, više nije mogla, onda sam se nameril na Mađaricu moje visine. Gdje sam ju pogledal bilo ju je.
U Austrugarskoj maniri do muža a onda s njom. Iako je bilo kezet csokolno /ljubim ruke/, bilo je stiskavca više od nje a Mađar sve srmknutijeg lica.
Da ne izazovem međunarodni incident poveo sa muzičare van i u susjedni hotel Arany Barany /Zlatno tele ili tak nekaj slično/ i opet fešta. A pića svjetska, za bagatelu. Vjerojatno im nije nitko toliko viskija popio.
Lijepe uspomene i to iz mladosti a ja zapeo u sadašnjosti i to još sa Sanaderom.
Emisija manjkava sa konkretnim podacima, nažalost zakon je tu bio na strani Sanadera, da na neugodna pitanja ne odgovori. Baš je srećković ali se ne bi snjim menjal, bez obzira kak je fina klopa u Baltazaru, badava.
Krenimo malo u povijest.
Odmah na početku sage o Sanaderu predložio sam da je trebalo krenuti kako sad kreće Porezna.
A to znači da kako je kreativno sticao imovinu, tako ju trebao i opravdati podacima.
Ovo vrijedi i za ostale drpiće.
Ako nisu imali prihoda i nisu radili znači nisu ni plaćali porez, rezultat je veoma jednostavan, sve uzeti. Za eventualni zatvor  treba u njemu raditi a ne da pada na buđet, odnosno porezni obveznici to sve plate pa smo preskupi kao država i time nekonkuretni na međunarodnom tržištu.
Digresija. Nema veze sa slučajem ali da smo kao društvo preskupi dovoljno je spomenuti da smo od Slovačke za 50% skuplji po prosjeku plaće, a tu su unutra razni porezi i davanja koja odlaze i na lagodan život onih koji završe u zatvoru.
A ako su radili, prema poreznim prijavama i opet plaćenom porezu, razlika je imovina steknuta
Za Sanadera kao i ostale poduzetnike, bilanca, račun dobiti ili gubitka.
Ako je gubitak u firmi, nema sredstava, nema imovinu od čega kupiti, a ako je bilo dobiti u Austriji od dvije firme, tak sam čuo a znam da je spominjao tri.
Znači bilanca. Završni račun, ako se diže dobit. Razlika između prihoda i rashoda. Kad se sve plati državi, može uzeti novac kao vlasnik. Ako ne reinvestira.
Tada je država Astrija uzimala od te dobiti 60% i tim ostatkom je vlasnik mogao raspolagati.
Znano je da je Austrija priznala novac na nekim računima a sad dali je nešto i preteklo za kuću koja je kupljena u Zagrebu, procjena 11 miliona kuna. Doduše bila je informacija da ju je kupila žena i punac.
Na tom mjestu Stanković nije postavio pitanje. Nije ni za zemljišta na Braču.
Zašto ta pitanja. Da se ne dogodi da iz izuzete dobiti pravda novac na računima u Austriji i kupljene nekretnine u Hrvatskoj.
Stoga treba proces utvrđivanja kolanja novca spojiti u dve ili više država. Možda je to ona soba u USKOKU, za "rušenje Sanadera"
Pitanje, kako punac ima račun u Austriji a nije putovao u nju.
Osobno ni riječ da povjerujem Sanaderu ali u njegovom nastupu krije se nakana da će osuđujuća presuda završiti u Strasburgu jer su mu prava uskraćena.
Nije jednak sa tužilaštvom tako da na kraju stvarno može biti kriv ali će biti oslobođen zbog procedualnih grešaka.
Odvjetnik Prodanović je poznati procedualni  parničar.
Krivo je rekao da državni odvjetnik treba utvrditi istinu, naprotiv dokazati kazneno djelo a sud presuditi.
Bajić i dvije slike. Pitanje da sam Stanković, zašto mu je dao i još pitkije pitanje da li su bile skuplje od 500 kuna.
Otišao je zbog junctions, strašno je bio zabrinut za par metara mora u Savudriji a tisuće kvadrata kilometara ZERP-a ništa, izjeli janjetinu i popili žmul plavca malog sa položaja Dingač.
Dozvoliti ću si, da ću biti proricatelj prošlosti. Moj otac je koristio sintagmu, lako je biti general poslije bitke.
Na žalost nije živ, pa neće biti nazočan kad ću mu tu izjavu razmontirati.
Evo dokaz.
Sanader se ispričao što je za premijera instalirao Kosor i da mu je žao. I meni je žao. No ukusi su različiti a stari su Latini rekli da se ukusima ne raspravlja.
Vračam se na proricanje prošlosti.
Istina je da je bila desna ruka 6 godina, bez svog stava, znamenita izjava. KUD IVO TUD JA. Malo se pritajila.
A onda je došao trenutak da se uhvate uzde. I sa diližanse odleti Ivo, sa cipelom. Nije ni kusao finu krumpir salatu.
Kad je rekao a da nije rekao da je prejak za ovo društvo onda izroni snimka na kojoj je jasno i glasno rekao SOCIETY. Isto ko i ja SURPRASE.
Spomenuo je da ima premijerske prijatelje u EU, ima samo jednog a razlog neću reči jer bi popio sudsku tužbu zbog klevete. Tu je imao značaja tik.
Pitanje bi mu bilo da navede koji je  i koje je sve zvao a nisu mu htjeli pomoći da ode u USA. Nije mogao uzletjeti, imao je previše cipela.
Opravdanje o svjedocima. Svi su protiv njega, sami pokajnici, poltroni i uvlakači. Nema ni jedan van njegovog kruga
A što je Mihanović, svjedok koji je prvi kukuRIKNUL  i dobio otkaz, tek je sada vraćen na posao pod sudskom prisilom. Stanković se nije snašao.
Da mi je to bilo vidjeti. Svjedoke.
Zamišljan ih ovako, po izjavi svjedoka. ONI zavaljeni u fotelje a zovu poltrone na pranje nutarnjeg dijela glave, kak je jedan svjedok izjavio, da nije dao lovu dobio bi otkaz. Koja moralna nula, skini gaće. Kaže da čak nije ni kavu popio, a cupkati  tj. premještati sa jedne noge na drugu to je znal. Nije čak ni mirno znao stajati pred foteljašima.
I jasno donesti lovu i to bez da je dobio potvrdu a sve vrhunski menađeri, iskusni direktori sa kojekakvim certifikatima i solidnim plaćama a još bogatijim otpremninama. A javna poduzeća gubitaši. Hik, dobar plavac.
Koje su, otpremnine, budibogsnama, za dobro ponašanje, uzimali po nekoliko puta od državnih firmi.
Na žalost i to poskupljuje našu državu.
Ne bi vjerovali i ja se sad kiselo smijem, zbog mangupa u našim redovima
Zanimljivi je da ti foteljaši i čudno je, da sa pravne prakse nisu označeni kao kazneni sudionici, osim Barišića, ili su ti pok/o/a/jnici.
Ne bi se štel mešati ali kao nekakav porezni obveznik, da ne bi imal problema sa poglavljem 23.
Za kraj komentar, naslovom knjige koju sam kupio kad sam imao 14 godina a izdala ju Matica Hrvatska 1965 g. Glavni urednik Vlatko Pavletić.
Kupio sam knjigu jer sam među knjigama mog oca našao informaciju da pisac te knjige kad je objedovao u restoranu, ispod stola je bila dama.
Sjaj i bijeda kurtizana
Petrica de Balzac
 

Pick Szeged

Gledam tekmu, poletarci CO sa par starijih igrača, razbili su Pick. A Pick je pun skupih igrača.
Prvo me predosjećaj uvukao u tekmu, početak furiozan a mali nedostatak u kvaliteti, kontre su presudile.
U prošlom članku, bila je aktualna tema kulinarika pa da ju zaokružim i malo produžim zadovoljstvo.
Drugo je naravno salama Pick, svojevremenu sam se je znal natuči, bezobrazno.
Da ne slažem pojeo sam je na tone, ili na kilometre.
Treće, kako je to izvrsni brend Mađara, i priogoda da se operem da nisam prljavi nacionalista.
Kad spominjem INU onda su mi Mađari krivi, ustvari mislim na MOL.
U pravu je glasnogovornica da je u kontekstu spominjanja nacije, segregacija.
Uostalom kapital ne poznaje granice.
Granice su u građanskom moralu i kućnom odgoju.
Dobro oni su pokušali i dobili sva upravljačka prava, a naši lupeži su im to omogućili.
Opravdano sam ogorčen jer sam dioničar INE. Ove godine nije bilo dividende. Ja nisam htio ni pod koju cijenu prodati dionice.
Nisam prodana duša, sad sam među 0,6 % nezavisnih.
Nisam nacionalista, kao mali domoljub, varaždinec, poštujem Mađare, posebno Mađarice, iako smo imali kroz povijest sitne nesuglasice.
Od rane mladosti sam zalazio iza "željezne zavjese".
Prvi izlet me oduševio, bio sam sportska zvijezda, malo zbog rezultata a najviše zbog potpuno novih spritnerica koje su idealno ležale na lešu. Za razliku nas "kapitalista" ostali iz  komunističkih država, tenisice potrošene, bile su vrh sportske opreme. U tri dana sleta, bilo je predivno, preko dana jurnjava po trkačkim stazama a nočni život za druženje. Cijelo vreme sam imao pravu ljepoticu za pratnju. Opće ozračje, još se osjećala 1956 i posljedice revolucije, kad su se Rusi gadno osvetili, jedino je to pomutilo ugodni izlet.
Ima i onaj vic, mađarski, ali ga neću napisati.
Pa kako da budem nacionalista, ima još, da parafraziram Katona, po očevoj liniji prabaka mi je Mađarica.
Zapamtio sam ju po/usmena predaja/ uzrečici: meni niko ne može u moj džep ako mu ja to ne dozvolim.
Kak je to upečatljiva izjava za ove naše prodane duše u vezi INE.
Ostala mi je još jedna njezina umotvorina. Svom sinu, /rodila je šest sinova i tri kćeri/ Rudolfu je govorila, mom djedu.
Od milja ga zvala Reži. Govorila mu je: Reži nemoj da ti žena šešir nosi. Bila je nekonvencionalna, prije sto godina.
Kao svi Mađari bila je jezično osakaćena za padeže, pa je pjevuckavo govorila, muška kokoš.
Nešto tog jezičnog pravopisa se zbog povijesnih nesporazuma prelijalo u Međimurje, pa se još može u Međimurju čuti: idem tatiju ili dediju.
Moja spomenuta baka vuče korijene iz uže skupine koja je izmješana između Mađara i Kumana.
Kumani, povijesnićari ih tretiraju kao poludivlje pleme koje pravilo problema na vanjskim granicama Arpadovića. Da ih smire uzeli su jednu njihovu princezu za kraljevnu, tako su ih vezali za sebe a služili su im kao brana ostalim stepskim plemenima da im ne upadaju u državu.
Dolaskom na granicu sa Mađarskom donijeli su i kredit, bili su dio team buildinga Džingis kana. Okrenuli su mu leđa. Tim činom zamjerili su se prvom vladaru tadašnjeg svijeta pa je tražio od Mađara da ih protjeraju.
Nažalost to nisu napravili pa je vladar EuroAzije odlučio kazniti jedne i druge. Glavni je umro pa je zadatak preuzeo Ogotaj i poslao ekipu Tatara koja je rastrubila Mađarsku i Hrvatsku  a ordinirajući kralj Bela IV, spomenuti u prethodnom članku, zbrisal je na more.  Varaždin su obišli, nije bio pogodan za osvajanje .
Varaždin nikad nije bio osvojen oružjem,osim političkim odlukama, carskim dekretima i bračnim vezama.
Eto sve to Pick salama može ispričati.
Preko granice u Lentiju prepeljal sam salame, toliko, da su me uhvatili, još bi danas glancal WC u nekom mađarskom zatvoru.
Nekad je bilo zabranjeno izvoz iz Mađarske, mesa i mesnih prerađevina a i uvoz svježeg mesa u Jugu.
U jednom trenutku sam sa Picka prešao na Rakoczy salama. Po kvaliteti slična Pikcu samo puno jeftinija.
Mađari su ju nazvali iz zahvalnosti prema Franji Rakocziju, koji je nastavio pobunu Zrinsko-Frankopani. Bolje reči njegova mama Jelena rođena Zrinski u Ozlju. Umrla je nedaleko od Stambola i u Mađarskoj ju cijene kao nacionalnu heroinu. Ilona Zrinyi.
Od 1992 sam pick kupoval u Metrou, Graz, jer je bila jeftinija nego u Mađarskoj, isto kao naše sardele Mirne Rovinj pod brendom Corso. Sardine su koštale 2 kune.
Omjer valuta još mi je u sjećanju DEM, Asch, forint. Za  7, 2, 1., za dinar.
Sa Pickom sam vremeplovio i prošao pola svog stoljeća, a Pick ispao gubitnik.
 

čušpajz

Čusni u špajzu.
Ima li goreg od goreg.
Pokorno i milostivo sam im dodjelio trojku, malko umanjenu a ono čušpajz /njem. varivo/ od svega i svačeg.
A može i papazjanija/ srpski od turcizma papaz yahnisi/ ali za naše probleme sa viškom radnika-bosanski lonac.
Pa tako imamo cijelu svjetsku jugoslavensku kulinariku u višku radnika iliti kako srezati troškove u državi.
Onu -3, svedem na -2, toliko lutanja, otkazi, pa nisu otkazi, onda prirodni odliv, pa potpomognuta začeća, pardon.
Potpomognute prijevremene mirovine. M. Mršić Radio emisija 26.09.12.
Zaboravilo se devedesete kad se masovno slalo u mirovinu pa sad imamo odnos 1:1. Radnik na penzionera.
Jedino kome se diže kosa na glavi je Linić.
Odakle novac. U jednom članku sam postavio pitanje koji je teoretičar ekonomije ili član škole pravca /teorije/ rekao štednja= profit
Izgleda da je pitanje bilo teško, pivu sam ja nagnuo.
Ima i mala zamka u tom teoremu. Bilo bi super kad bi bio tako kratak put do profita.
Tjedan dana bi pisao da objasnim puteve do cilja, ustvari to je disertacija.
Za zadani trenutak biću konkretan i jednostavniji.
Vlada će skupo platiti moguća otpuštanja. Umanjenje zaposlenih u javnom sektoru za 15% moglo bi koštati buđet oko 180 miliona EUR-a
To nisu moje konstatacije već prenosim vijest sa prve stranice iz novina Dnevnik Ljubljana 15.09.12. 1 izdanje.
Eto tako, i sosedi imaju slične probleme.
U intermezzu na cjelokupnu parodiju o otpuštanju, parodija slovenska sa jugoslavenskim štihom.
Poslije rata, ll svjetskog, u Ljubljani su izlazile novine Pravica i Delo, Pravicu su ukinuli. Delo je ostalo.
A zašto ja pišem i gubim vrijeme.
Naš problem je što štedimo na pravom mjestu ali sa pogrešnim mjerama. Na stranu sad naša nelikvidnost, neplaćanja,izvoz potonuo, uvoz se održava.
Krucijalni problem je proračunski prihod, a njega nema. Nema, po stoti puta, proizvodnje. Nema primarne privredne djelatnosti.
Još su veći problem izjave o otpuštanju, to se radi a ne priča i prepričava.
Rezultat je da imamo psihološku ekonomiju. Ondje gdje bi trebali preokrenuti stanje u gospodarstvu nema pomaka pa ljudi postanu stisnuti.
To utiče na psihologiju mase pa i ono malo potrošnje koja bi bila, normalni ljudi počinju štedjeti i kad nije potrebno a to je pogubno za gospodarstvu a rezultat je manje u buđetu.
Manje u buđetu, manje plaće, manje mirovine i tako ćemo pasti u vlastitu nemoć.
Dokaz, DZS / državna statistika/ je izbacio nove podatke. Pad BDP- a se nastavlja, a po psihologiji mase,rezultat je pad osobne potrošnje od 4,3 %.
Ne bu dobro.
A informacija WUWR da je u Hrvatskoj 260 ultramilijunaša sa 30 miljardi $ samo potvrđuje pravac kretanja našeg gospodarstva.
Obično stanovništvo sve siromašnije, vidi potrošnju uz efekt psihologije garniranim nemotivirajućim rezultatima i izjavama.
Nasuprot tome ovih gore 260 sve se više bogate, na rezultatima rata, poraća, neki su i nešto zaradili svojom glavom a najveći dio je pokraden i stjecan marifetlucima uz svesrdnu pomoć politike.
Država u banani, jedino se suci znoje od silnog posla.
Na kraju malo o NBH. Poslije Rohatinskog, Rohatinski. Ista meta isto ostojanje. Slaviti, da se mogu komitenti seliti iz banke u banku bez troškova, ako im se zamjeri domicilna. To je bezveze, bolje bi bilo da g. Vujčić spusti eskontnu stopu Pa nek malo udahnu zraka oni sa kreditima. Naročito švicarcima.
Osobno me zanima, imamo 12 miljardi rezerve u NBH, zato sam bio siguran da nam rejting neće / najavio prije objave- vidi arhivu/,pasti, istovremeno su u Vladi drhtali.
Poznato je da posuđujemo vani lovicu po kamati od 6-7%, zanima me a to je tajna, koliko nam se plaća za tu našu rezervu. Po zakonu ju moramo držati vani.
Ako je tajna, probam pogađati, plaćaju nam možda 1%. To je izvrstan deal, dobiš 1% a izgubiš 6%.
Tak je to kad se svašta potpisuje. Mi smo veći pape od pape.
Pa tko tu ludog na zbunjenog i onda da nam se još spusti, mislim na rejting.
U svoj toj kulinarici jedino je pozitivno što središnja država uzela učešće u vanjskom dugu od 47 miljardi EUR-a samo 8,5 sa tendencijom rasta.
Da, Gaussova krivulja. A koliko je zadužena, ako sam slobodan primjetiti u domačim bankama, a to su opet iste banke kao ino.
Imam upit, ako neko ima ideju, imam kamion broševa, kaj da snjima napravim.
Petrica prisilni Penzioner

Zadnja izmjena ( Petak, 28 SEPTEMBER 2012 02:56 )

 

Gauss 2014

Gauss, pa 2014.
Ma hajte molim vas.
Razumijen da je neko bogomdan i da ima dojam božjeg poslanja.
Nasuprot moje prisilne neuroze da se rugam ljudskoj gluposti a još više neznanju "znalaca", posebno samozvanih znastvenika.
Ali treba imati hrabrosti i recimo za primjer, voditi državu a imati završeni Pravni fakultet, a ne imati ni dana radnog u struci, usput se baviti, recimo novinarstvom i onda dobro voditi državu. Na stranu ono podmetanje da je studij trajao 8 godina. Ili još gore biti šoštar, tj postolar i voditi državu, pa može biti i bravar.
Eh, ali taj bravar nije imao pojma o ekonomiji ali mu je država sasvim solidno stajala, Stoga nije reprezetant, nego anomalija ili statistička greška.
Sve te anomalije i statističke greške u našoj Lijepoj Našoj dobilo je pravu pošast.
Na nivou države, pa Sabora i tako sve do najniže vlasti, načelnika u zaseocima.
Bolnice vode liječnici a gotove su sve u gubicima. Liječnik se bavi menađmentom, investicijskom izgradnjom, nabavom, kontaktira dobavljaće opreme, ugovara Javno privatno partnerstvo itd. Primjer JJP-a u Varaždina, hvaljen u Saboru a onda glavnog aktera po statističkoj grešci USKOK zapre.. Ili primjer da u državi imamo sve moguće proizvođaće bolničke opreme iz cijelog svijeta. To je zbog racionalnosti ili zbog statističke pogreške.
Moje poznavanje automehanike je sasvim solidno ali kad dovezem auto mehaničaru, ne tupim mu što treba raditi. Ili još gore, poznata mi je anatomija čovjeka a trenirao sam kirurgiju na svinji, da budem jasan i direktan.
Pa si nisam umislio da mogu biti vrhunski kirurg.
A bezvezna moja teza sad je, kao retoričko pitanje.
Da li treba ići u školu, ma ni govora, sve je statistička greška.
Uzmeš Večernjaka, pročitaš članak o ekonomiji i sve znaš.
Uzmeš Forbes i sve znaš  svjetskoj ekonomiji.
Škola ti netreba, a kao do sad iz fakulteta u Sabor, bolje je iz kolijevke u Sabor.
E tu dolazi glavni junak Gauss iz 18 stoljeća, kao da je iz 7 st. I onda imamo statističku raspršenost za neradnike.
Predavač o Gaussu, Čačić. Nije objasnio obećanje da će privreda krenuti u 6 mjesecu, pa da će pasti ostavka u 9 mjesecu ako ne krena, nego na zvonolikoj krivulji objasnio da ćemo imati nekakav rast u 6 mjesecu ali 2013 g.
U toj namjeri dolazi i izjava ministra M.Mršića da će zapošljavanje početi 2014 g.
Sad ću se ja morati još opravdavati jer sam samo 2012 i 2013 stavio pod stastitičku grešku.
Majko mila malo ih pohvalim a onda ja pljunem u bunar.
Najpametniji bi bio da nisam ništa rekao, sad neka kusam što sam zakuhao.
Gaussu i Čačiću suprostaviti ću suvremenika Malthusa, samo 11g stariji. A taj je posvađao geometrijsku rast sa aritmetičkom. Predvio da će biti 270 miljardi ljudi a hrane će biti za 9.
Koristio je Gausovu krivulju. Jedino mu priznam konstataciju, što je veće siromaštvo da se više jede kruh.
Sve ovo je gore statistička greška.
A statistika je pogrešan rezultat točnih podataka. Ko bi sad to razmel. Gauss ili Malthus.
I onda imamo anomaliju, mala laž, velika laž i statistika.
Stoga su u novije doba izmislili Studij rada i pokreta. Masljovljeva piramida.
A za otkaz netreba pitati nekog iz 18 stoljeća nego neka tih 250 000 državnih radnika, jedan mjesec vode dnevnik rada i vidjeti će se gdje ima neradnika  a gdje su radnici Buljubašići.
A Studij rada će prepoznati malu zaposlenost u toku radnog vremena a i one koji su pretrpani poslom. Ima i takvih.
Jer kako je krenulo sa 18 stoljećem, da ne bude otpuštanja kao za podizanja vojničkog morala.
Dosjetili se generali, davno prije a ukinuto u 18 st. Desetkovanje.
Kad je vojska bila neučinkovita onda su postrojili jadnike i svaki je deseti strijeljan.
Gausova krivulja dozvoljava da svaki deseti bude istinski junak. Poučak.
Strijeljati generala. To se dogodilo na početku Francuske revolucije i tim događajem se smatra početak iste.
Žrtve generali, Thomas i Lecomte.
Petrica Krivulja

Zadnja izmjena ( Srijeda, 26 SEPTEMBER 2012 13:09 )

 

2:0

Je 2:0. Akteri su taj rezultat namjenili kao pandan nogometu. Makaki.
Prvo rezultat po meni je 20:0
Drugo, veoma solidan i dobar meč, pardoniram, boks-meč.
Za gledaoce, ali za aktere, makljaža, gdje samo jedan borac i to u manjini. Nema manje manjine od jednog, izmlatio večinu, velikane napuhnute.
Boksačka  Simultanka.
Boksačkim riječnikom, masakr.
Konačno država ima pravog boksača, retoričara, ali ne bezveznog i ispraznog lupetala, već boksača koji se služi teškim udarcima. Istina teško pogađa.
Svaki istinski udarac knock down, najblaže, ako ne svaki put u snove.
Aktualac, saborski 18.09.12 odgledao sam u živo.
Namirisao sam ja krv, pa sam si namjestio posao da mogu biti i ja aktualan i da nemam informacije iz druge ili pete ruke. Zadovoljan sam događanjima u Saboru a i zadovoljan jer sam opet ulovio neki poslić. Tak da za sljedeći tjedan imam za kruh i mlijeko. Dovoljno, pripremam se za nadolazeću 2013.
A najava saborovanja je bila. Od vođe oporbe: biće žeštoko.
Kako su u raspravi, često citirali jedni i drugi, poznatu osobu iz povijesti: Štatigajaznam
Moj komentar ide iz ustiju iste osobe: Bogatištajeovobilo usput je otpuhivao dim originala havana cigare poslane od komprijatelja.
Prije glavnog boks meča- uvodna borba. Želja mi je da se više ne događaju u Saboru pitanja na volej. Partijski dužnosnik nabaci loptu, pitanje, a onda premijer odgovara. To nam netreba, to nek bude pod egidom Kako Vlada vlada.
Mala digresija, pošto sam bio kritičan prema novima, ne kritizer, jer sam nudio rješenja. Sad su se počele najave tih procesa, moja podrška ali dragocjeno vrijeme je izgubljeno.
Dozvoliti ću si i da im dam ocjenu.
Sadašnji - 3. Prijašnji. Zadnji premijer, bivša +1, ipak se naskakutala po otvaranju gradilišta ali bez Fimi-Media. Velika ambicija ali kapacitet i rezultat, očaj.
Njezin prethodnik, čista petica.
U pet dana, svaki dan jedna, svaki radni dan, jedna optužnica, pet. Tako mu je tjedan ispunjen da ne zabušava. Vikend slobodan.
Eh što je lijepo biti porezni obveznik u ovoj Našoj Lijepoj.
Ako će doći, šesta ili nedajboževečegzla, sedma. Tu mi moja staklena kugla šapne, dodaj onu staru pjesmu: Kafu mi draga ispeci a ja ću doći oko pola noči...................Cune.
Nema vikenda, radiće se danonočno. Toga sam se naslušal, da sam morao potražiti psiho-pomoć.
A ako USKOK išćeprka i osmu. To će biti problem.
Poštovani nestali narod Maja to nebi mogao riješiti.Nadam se da je to opće poznato da mi nemamo savršen kalendar, uz svu današnju znanost, moramo dodavati neke sekunde, itd. A Maje su imale precizan kalendar. Da li je bio njihov ?
Dakle osma optužnica, u jedan dan ne može na dva ročišta, jer bi mu se povrijedila ljudska prava. Pa koje je rješenje.
Ništa, tri rješenja. Povečati trajektoriju naše majčice Zemlje prema Marsu, zajedno sa Mjesecom, drugo smanjiti brzinu vrtnje same Zemlje ili smanjiti orbitalnu brzinu prema Suncu.
Tako bi dobili i taj osmi dan.
A da budem korektan s obzirom na gornje ocjene, da mu dam ocjenu, stvarnu, - 0. Dobio bi i nižu ali je nema.
No vratimo se mi fajtu u Sabor.
Pljušte udarci od strane oporbe tj pitanja žestoka, ali to je sve mahanje po zraku, nema udarca.
A odgovori, što više aktualac odmiće, oporbi spao gard, uopće ga nema a padaju teški krošeji, poneki aperkat a direkti pljušte ko za ljetnje oluje.
Žestoko pitanje, granica, Neum. Ispada da se, kao što je uobičajeno kod nas sve radi tajno, a narod nek plati račun.
Premijer udara bez pardona ali je fer, nema ispod pojasa, drži se protokola tj. poslovnika, na odgovor koristi samo dozvoljenih 4 minute. Čeka da ga netko od odgovornih za "žestoko" propitiva.
Predsjednik oporbe utonuo u fotelju, Šeks kad nema argumenata, samo je klima glavom, a gospođa bivša, nešto je važno upisivala ili prepisivala. Od glavnih aktera oporbe i retoričara, tajac. Ostala ekipa nikad nije bila pozornija. Mora da je istina opijum naroda. Kažu da te istina može zalediti, na apsolutnu nultu točku.
I sad zadnji udarac poziv premijera da se konačno jave.
Svi junaci nikom ponikoše.A odakle ta poslovica
Iz naše povijesti i to bez Varaždina i varaždinaca neide.
1172 g. brat Stjepan lll od Arpada umire na prijestolju Mađarske, nasljeđuje ga Bela lll. Na samrtnoj postelji starijeg sina Emerika /Mirka/ postavlja za kralja a mlađi, Andrija ll / Draš/  dobiva škrinju punu blaga i imanja. Za to daje ocu zavjet da će sa tim blagom podići vojsku i ići u Treći križarski rat i osloboditi Kristov grob. Dakle starina je dao Mirku žezlo i frišku figu a Drašu lovicu. Štef je blago u gospodinu počinuo 1196 g. a Draš je počeo trošiti lovicu na slatki život. Rekao hebeš ti ratovanje. Kao osoba bio je teška svađalica, raspikuća, jebivjetar i vucibatina. Ono malo što je ostalo od lovice ipak je skupio vojsku ali da skine Mirka sa trona kraljevine, ratovao i pljačka po svojoj državi. Tri puta su se sukobljavali, jednom je Mirko pobjedio, jednom Draš koji je postao herceg Hrvatske i Dalmacije a Zadar ga čak proglasio knezom. Nije ratovao samo protiv brata nego i sa Austrijancima, Srbima. A do lovice je dolazio kovanjem lošeg novca /u srebranjake je dodavao olovo a u zlatnike bakar/. Zadar je prepustio Mlečićima. Za  treči put poveo vojsku na brata sa lovicom od pljačka i lošeg novca. Zbog takvog ponašanja i papa ga opominjao al zalud. Papu je vitlao stalnim obećanjima da će u križare.
Treči pohod na brata, skupio solidnu vojsku kod Varaždina na Dravi a Mirko je bio sa tri puta manjom vojskom od Draša, na međimurskoj strani.
Draš je izazivao brata na sukob i svaku večer je priređivao feštu u svom vojnom logoru. Mirko je bio svjestan da ga nemože pobjediti i jedno jutro ljetnog mjeseca 1203 g. preplivao on Dravu i zašao u logor brata. Logor je još spavao, stražari iznenađeni, pred njima goli kralj i u ruci drži žezlo. Oni ponikoše pogledom, /poslovica svi junaci nikom ponikoše/ a Mirko dođe pred šator brata a ovaj bunovan još od nočne lumperajke klekne pred kralja.
Mirko je bio dobrica pa je Drašu glava ostala na ramenima, ali za kaznu je ostao zatočen u kuli Gornji Kneginec, 7 kilometara od Varaždina.
Ta kula i danas postoji pokraj Crkve koja je prije bila vojna utvrda.
Lukavi varaždinci su omogučili ugodan zatvor Drašu, pa se on odužio na način da je Varaždin 1209 g, proglasio prvim slobodnim kraljevskim gradom.
Mirka je zapala samrtna postelja pa je svog sina Ladislava, Laciku okrunio za kralja a  Draša odredio za skrbnika. Mirko umire 1204, udovica sa Lacikom / 6 godina/. bježi u Austriju, no Draš ga otruje i on postane kralj.
Kao kralj ništ koristi, u državi nered i bune, čak su mu i ženu ubili. Posljedica, stao je pred ogledalo, zapitao se ko sam ja. Doživio je preobraćenje i umislio si da je to sve božja kazna postao je gorljivi vjernik i odlučio ispuniti dato obećanje ocu. Kako je otišao u rat tako se vratio.
Zanimljivo je da se tri puta ženio a najstariji sin koji ga je nasledio bio je Bela IV. Taj je dodjelio Gradecu /selo naspram Varaždina/ povlasticu- slobodni kraljevski grad leta gospodnjeg 1242, Zagreba tada nije ni bilo/1850 nastao Zagreb, od Kaptola, Gradeca, Vlaške, Nove Vesi i Horvata/ i to zato jer je bježao od Tatara pa su ga Gradčani primili i nahranili.
Natrag u Sabor, bilo je nekih junaka. Sunčana Glavak bila je uvjerljiva pitanjem o varaždinskom smeću isto kao kad je pred cijelom Hrvatskom kao glasnogovornica izjavila da nije istina da novi BMW/peti/ nema osiguranje i da su stavljene tablice sa četvrtog BMW-a. Istina. Kriva je žardinjera u Mokricama.
Nešto je trebalo biti oštrije između rođaka, rođak koji ima za ženu premijerovu sestričnu. Ništa
Ali, uvijek ima jedan ali.
Sjećam se kad je sabornik Jurjević postavio pitanje o pobočnim ugovorima u Brodosplitu. A premijer Petica je odgovorio ovako /isto sam direktno bio uključen/. Nećemo mi dozvoliti da nam Jurjević pravi red u Saboru kao što mu je stric zvani Baja pravio u Splitu za vrijeme komunizma. Eto to je bio odgovor. Da bi za pet, 5, dana austrijski FBI uputio pismo Vladi tj. Petici da jedna austrijska banka ima uplatu 5,5 miliona USA $ a nema zakonitog porijekla. Brodosplit odbrodio u stečaj, na valovima pobočnih ugovora i PU Splitska je potvrdila da je Petica u pravu., fučkaš ti Austrijance.
Sjećam se jednog obraćanja sa govornice, kad je oporba, tadašnja, tražila objašnjenje pitanja o nacionalnoj sigurnosti, a Petice nije bilo ni u Saboru ni u Vladi, bio je na jednoj fešti, organizirala Fimi-Media. Jelo i pilo se kao da su osvojili Svemir. I tako dobre volje sa prekinute fešte dođe Petica u Sabor. Na pitanje nije odgovorio ali se zasipao svojom retorikom da naš brod plovi kao i Malo Vitra. I vratio se natrag na feštu. Šteta da zbog bezveznog državnog problema propadne fina klopa.
E zato postoje porezni obveznici.
Natrag u sadašnjost. Oporba se javila za 24 sata na presici kao plakanje da je premijer bio bahat itd. Kad su došli k sebi.
Dakle premijer je bahat, sram ga bilo.
Sad mi je lakše za sav onaj novac koji sam uplatio kao uredni porezni obveznik.
Petrica Petica

Zadnja izmjena ( Subota, 22 SEPTEMBER 2012 08:21 )

 

Giro 60 km od 60

Galerija slika sa Gira 60 km od preko 60 godina i sa malim izuzecima.
Da ja nemam baš u svemu prste, dosta će biti hecna zahvala mog prijatelja Romana i ja nisem taj ko mu je kdaj kaj ušpičil. .
Zadnja slika je sa duatlona u Čatežu. Kolega Kermelj nam je uzeo obojici mjeru a Roman meni.
Iz poštovanja prema kolegi Maksu Stoparu moram priznati da sam zamalo odnio drvenu medalju.
Dakle Stopar je rođen 1943 g.
Nisam razočaran trečim mjestom, a moj trenutak slave, dva puta, intervju u cilju i kratki na postolju.
Živjooo!
Dragi prijatelji in udeleženci mojega in vašega - "našega GIRA" !
Še enkrat lepa hvala, da ste si utrgali čas in počastili moj jubilej!
Ni lahko biti star 60 let, je pa lepo, če imaš pravo družbo za sprostitev, za športanje, za zabavo. Nekateri izmed vas ste mi tudi že kdaj kaj ušpičili, pa ni zamere iz moje strani. Hec pač mora bit, saj smo se vsi nasmejali!
Naša fotografinja Stanka se je res izkazala, pofotkala je veliko situacij na cesti (seveda ima tu zasluge tudi "uradni šofer" Marjan).
Pošiljam vam celotno kronologijo našega Gira, upam da vam bodo fotke všeč, sigurno se boste našli.Vsi ste zmagovalci!!
Hvala tudi za voščila - lepe želje in darila!
Roman Blatnik-jubilant

Zadnja izmjena ( Petak, 21 SEPTEMBER 2012 09:51 )

 

Garmin 2012 Bled

Jubilarni 10 Garmin 08.09.2012 /Mala maša-Marijino rojstvo/ na Bledu pod dirigenskom palicom kolege Kregara.
Znam ga po posebnom rezultatu na Ultra manu, viceprvak svijeta 2001g.a 2011 treči /50 g /. 2,4 milja plivanja; 112 milja bica i 26,2 milja trčanja.
Ostalo bi bilo predugo nabrajanje. Skratka izjemen triatlonec.
Takav je bio i u organizaciji Garmina.
Ako je sudeći po podjeljenim brojevima takmičara blizu 900 u svim kategorijama,EU juniorski kup, olimpijski, kup Alpe-Adria, medijski sa posebnim takmičarom slabovidnim Alenom Kobilica, cici, triatlon za svakog i vojno prvenstvo Slovenije.
Lijepo sunčano vrijeme, sunce se razlijalo po malom pitoreksnom ambijentu, Bled, toplina događanja stisnuta sa okolnim brežuljcima. Okom vidljivo malo prostora, sve u zelenom. Sa startnog mjesta prekrasan pogled na otočić a u pozadini dvorac na litici. Otočić je jedini slovenski otok, jedan ali posebno vrijedan. Na njemu crkvica, koje simbolike Marijinog uznesenja ili na slovenskom Velika maša a može i šmaren.
Crkvica ima poznati raritet, Zvono želja, duplikat, jer je prvo potonulo u jezero prilikom plovidbe. I to potonulo zvono zvoni za tihih i mirnih noči, ja sam se trudil da ga čujem ali ga nisam, jer slabo čujem a i slabo vidim. To je sudbina mene koji imam 20 let i nešto mjeseci
Voda je bila topla a olimpijcima dozvoljen neopren. Organizacija, po meni, da je bila bolja ne bi bilo dobro.
Takmičarske dionice, uredno označene, bic staza zatvorena, samo gazi pedale do uspona prema željezničkoj postaji. Već u prvom usponu meni je puklo lijevo koljeno / dobro nateklo/ i ostalih pet sam odvozil sa desnom nogom, a trčanje. Nisam mogao odustati kad nikad nisam to napravio ni na jednoj trci. I još jedan poticajni faktor.
Posebno me dojmilo, koliko su mališani-vodonoše bili uporni u dodjeli vode, krug 3,3 km na dva mjesta, jedni uzvikivali energetik drugi navadna voda i to do zadnjeg triatlonca. Još važnije sa zadnjim ulaskom triatlonke u cilj bilo je za okrepiti i voća.
Za 28 EUR-a, majica i dve vrste paste, obje izvrsnog okusa, sa mesom i vrhnjem. Za takmičare bilo je i previše.
Poslije trke lako umoran, ugodno proveden dan, zadovoljan a za potpuni ugođaj treba samo još dobar partner i zvono. Za mene suprotnog spola.
Sljedeće godine preporučam novim triatloncima da se oprobaju na Garminu a starim da se ponovno sretnu sa svojim sportskim konkurentima.
Zdravi i veseli mi bili.
Petrica Garmin

Zadnja izmjena ( Utorak, 11 SEPTEMBER 2012 05:16 )

 

Društvene mreže

Dužan sam ispriku, veliku.
Nakupilo se mnogo poziva iz društvenih mreža. Da ne uvrijedim mnoge koji su, pa čak i drage osobe, moram se na ovaj način odrediti.
Nisam ljubitelj tih mreža iz prozaičnog razloga.
Jednostavno se kontroliraju, iako ja nemam što kriti.
Volim biti slobodan, a i ponekad sam blago rečeno zločest, samo malo, da nekima otežam njihov rad.
I to dobro plaćen.
Vjerujem da je poznato da su te mreže pod paskom tajnih službi. Jedna posebno jer je izravni rezident.
Postoje programi koji na spomen neke riječi ili sklopova riječi aktiviraju praćenje. Ima par mjeseci, jedna tajna služba dobila je najmoderniji program.
Jasno da je sve u cilju zaštite nacionalni interesa. I u tome se slažem jer smo već davno u Orvelovim rukama, ne božjim.
Ali to ne znači da im ja idem na ruku, da operativci lakše prikupljaju informacije.
Kad sam bil mali, česta je uzrečica bila: ne padaju pečeni piceki s neba. Nekada se piceki nisu jeli već samo starija populacija peradi. Tehnologija današnje prehrane otišla je u nebo, pa danas imamo piceka za 45 dana a nekad mu je trebalo tri mjeseca da ti upadne u oko.
Dakle ako bi bio nekome na dispoziciju neka se potrudi i čita ove moje žvrljotine, ako želi.
Najviše tajnih informacija se prikupi putema javnog mnijenja, glasila, pa eto i mreža, oko 95%. 4 % načinom James Bonda a 1% su dvostruki agenti.
Još jednom isprika na pozivima i da malo skinem patinu nedruštvenosti.
Društveni Petrica.

Zadnja izmjena ( Nedjelja, 09 SEPTEMBER 2012 04:56 )

 

<< Početak < « 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 » > Kraj >>

Stranica 75 od 80

Login
Brojač posjeta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas18
mod_vvisit_counterJucer93
mod_vvisit_counterOvaj mjesec18
mod_vvisit_counterSve1863777
Sponzori