Proglašenja zimskih liga

     Kasnim sam infom kao i naše reforme. Ja sam ipak uspio a dali će uspjeti reforme to ćemo vidjeti. Slepci bi rekli, ako ćemo vidjeti nećemo ništa dobiti.
Kad završi liga preostane proglašenje. 
   Tako je u petak 17.02. u 19 sati u Varaždinu proglašena ZBL Ivanščica. Bila je to prava zimska liga. Jedno kolo je otkazano zbog teških uvjeta. Snijega preko pola metra. Posebno je bilo teško zadnje kolo, na kojem sam zamalo odustao zbog staze. Buldožer je očistio cestu do 5 km a onda od tog dijela očišćenog do " Grobeka " kalvarija. Opasna staza za slomiti gležanj. 
Na tom raskršću došao je netko iz pravca Belca na traktoru, pa je bila prema vrhu barem nekakva staza. 
   Dvojac iz kluba je nastupio, Stečko je u jakoj kategoriji M60 bio četvrti. U  M70+ drugi.
U Prelogu 18.02. u 16 sati proglašenje Zimske lige. Zlatko u M60, 6 mjesto. Stečko u istoj kategoriji 5 mjesto, kontra AP kategorija M70+ prvi. Dvije lige dve medalje.  

Zadnja izmjena ( Utorak, 21 FEBRUARY 2023 17:01 )

 

33

      Još jedna obljetnica. 20.02.23. Sada u Karlovcu i usputna samohvala.
Točnije dvije. Prva, da je doveo Hrvatsku među 15 najrazvijenijih zemalja svijeta. Kao u motivirajućim seansama: mi smo najbolji i plešću sami sebi. Moguća greška iz patologije, lapsus linguae. Science fiction-Isaac Asimov. Vjerojatnije se petnaestica odnosila na Afriku. 
Druga. Većina oporbenih aktera nije identificirana s procesima hrvatskog identiteta. E ovo je kruta istinita stvarnost.
   Točnija od točnosti. Kako sam ja poznat da mi skromnost nije jača strana i ktome sam barun Münchhausen. Ocrtava moju identifikaciju hrvatstva. Za razliku od mnogih imam bogatu dokumentaciju prije 1991 kad sam bio na suprotnoj strani od AP. Maturalna radnja iz kuhinje komunizma. A ko za vraga ostao sam na suprotnoj strani i za vrijeme 1991 od AP. 
Ne bih htio biti denuncijant. Po domaćem špicl. Mnogi moji susjedi sa prve linije zaključali su kuće i petama dali vjetra. Kao i AP koji je po vlastitom priznanju u Parizu špilao košarku a po Predsjedniku Milanoviću mlatio po Croissantima.
   Tako da i ja preporučam da obitelji i dalje važu dali se isplati odlaziti u narednih 7 godina. Neki podaci govore da su od ljepote i dobrote do sada otišlo 600 000. 
Digresija, ovaj puta ništa o isporukama. O mostu koji je platila EU. Ništa o Schengenu. Ništa ni o €. Ja sam to primjetio 17.02. a bogme i 20.02 Troskot /revizor u PWC/ iz MOSTA to isto ponovio.
Nema više isporuke ađende €. Kamata pojela isporuku. U prijevodu, pas pojeo domaću zadaću.
   Bila bi i dupla digresija, zašto povećanje kamata u USA djeluje blagotvorno na privredu a u EU stagnaciju, inflaciju /rast cijena, veselje za sirotinju/ i buduća nezaposlenost. Možda drugom prigodom kad splasne euforija o uspjesima. Kad nas opali stvarna stvarnost.

Zadnja izmjena ( Utorak, 21 FEBRUARY 2023 05:55 )

 

Ponedjeljak- 60 godina

     Kako je spomenuto. Drugo po vremešnosti.
Skupilo se lijepi broj uspješnih sportašica i sportaša. Zvijezde su bili sestre Koščak. Posebno Jana koja je na mnogim svjetskim juniorskim ljestvicama u raznim disciplinama. Nagrađenih od spomenute pa prijeko Diploma, Zlatnih plaketa do sportaša godine. 
  Netko se kasno sjetio da se dodijeli za Životno sportsko dijelo Zvonku Bezjaku. Posthumno. Umro u 88 g. prošle godine. Proglašenje na sramotu sportskog Varaždina. Sa kladivom obišao svjetska prvenstva i Olimpijade. Nagradu primila njegova kćerka. 
Za izniman doprinos sportu u 2022 g. nagrađen je sugrađanin Zlatko Dalić.
   Poslije ceremonije druženje uz delicije. 
 

Ponedjeljak

    Ponedjeljak 13 ali važan dan.  
Proglašenje 60 u Varaždinu za najboljeg sportaša. Kažu vremešno drugo u Hrvata. Koje je starije neznam jer nikad nitko nije spomenuo koji grad ima starije.
  I onda slijedom. Dva Zakona. O obnovi i  Kaznenom zakonu.
Krenimo od zadnjeg.
    AP više ne može podnijeti istinitost istine i bacio se u autoritarne mladenačke dane. A da je istina istina, Bauk je čitao u Saboru, komunistički uradak AP omladinca/ 18 / koji je koristio dva glagola upokoriti i eksploatisati. Na tragu te ađende sada želi isporučiti da u KZ-eu bude djelo kazneno ako se kazneni postupak objavi. Dakle da postupci budu tajni. U prijevodu članovi partije kradu a da postupak bude tajan. Da nitko ne zna. Ja se tog vremena dobro sjećam. Drugovi koji su zgriješili bili su tajno maknuti ili su tajno pomilovani. Čistoća partije se morala održati. Jer istina o lopovluku boli. 
Moj prijedlog da se skrati postupak i ne maltretira Sabor. Neka AP donese u Vladi uredbu da za ove "sitne" marifetluke /kaznene djelatnosti u milijunima €/ 
odmah u začetku amnestira sa sa članskom karticom i eufemizmom. Znaš li ti ko sam ja. 
Koliki je intelektualni doseg govori privođenje najvećeg Je..ča. Odmah HDZ presica i ultimativno zatražena ostavka župana Jelića. Jelić, nit ga birao nit postavio. AP je svoje birao, postavljao i branio, dok je USKOK radio. Koliko bi to bilo ostavki.
  Digresija. Škotska premijerka vidi da nema podršku 50% i odlazi zauvijek. AP nema podršku od 70%. Uporno se drži na vlasti a sad će u Saboru za taj tajan zakon glasati nitko drugi nego osumnjičeni po USKOK-u. Aleluja.
 

2 kolo cross lige godišnje doba čevo

      Prvo kolo G. doba bilo je Martinsko. Išli smo gore na Čevo trijezni, dole fiksirani, gore po dve a ja po četiri dole. 
 2 kolo odnosi se na pokladne dane, ludorije pod maskama i u uži dio ludorija. Prag socijalizacije veoma društven.
Subota 11.02. Prije trke bilo je zagrijavanje sa 6-7 raznih rakija pa se nastavilo zagrijavanje na mostu sa kaubojskim plesom bez pipanja. Video je zabilježio vrckavu zaobljenu pozadinu. Vlasnica te pozicije ima nešto preko 40 godina. Kapa do poda.
I ja sam se umaskirao. Ako se me ne može prepoznati ja sam sa vlasuljom. Krenuli smo gore, ja po četiri a neki tvrde da sam dolje išao ne po dvije nego čak po jednoj a neke dijelove staze sam preletio bez nogu. Kavalirski sam pustio ispred sebe spomenutu vlasnicu. Od članova kluba nastupio je Stečko.  
  Vrijeme u početku malo oblačno temperatura -2 stupnjeva, pa sunčano. Staza tvrda i zaleđena, zato sam plazio gore po četiri. A to nas nije smetalo ni amnestiralo da na vrhu ponovimo Martinje. Dočekale su nas krafne i Aničini štrukli. Mesni dio je bio sa ajvarom i senfom. Da nas izdajnički hladan zapadnjak ne rashladi zagrijavalo nas kuhano vino. Crveno i bijelo. 
  U povratu domu, auto je bio pun energije i veselja. Krenuli smo prema New Marof City. Malo, samo malo, plava ptica je krivudala cestom. Poslije semafora zaustavi nas veseljak pajkić. Spustim svoje staklo, zaželim Bokdaj. Konverzacija kao u vicu. Vidim da ste veselo društvo  Pa bila je neka veselica. Pita: jeste primjetili da ste prešli na crveno. A iza mene je sjedio dobro nakičen i u dobroj vjeri i povjerenju kao AP o povećanju cijena, bubne moj omiljeni vic. Kak ne kad je beloga zmenjkalo. Preostalo mi je da budem manji od makovog zrna i zamolim pajkića da naplati neku sindikalnu tarifu.
 

Suze sina razmetnog

    Gledam rječito premlaćivanje državne tužiteljice. Na plenarnom sjednici drugovi iz SKJ-ot ili uže SKH / savez komunista Hrvatske/ održali su govore koji se mogu slobodno nazvati labuđi pjev. Branili su tužiteljicu da oporba vrši pritisak. Točno. Imamo spektakularna uhićenja a presuda nema. Nema razloga vršiti pritisak jer zastara je uobičajena presuda. Nakon subjektivno volej lauda, sviju /dozvoljavam si padežiranje kao prof. Borić/  zbrisali iz dvorane.
      Ostao je samo Borić, profesor koji se razbacuje padežima. Na tirade oporbe ekipa dala vjetra petama.
A zašto su uopće svi zajedni gubili vrijeme i trošili teško zarađene naše pare i one koje EU badava baca na takve verbalne rapsodije i apsurdije.
   Razlog je banalan. Tužiteljica treba izvješće za prošlu godinu do 30.04 podnijeti u sljedećoj godini. Tako smo uživali u prethistorijskim uspjesima iz 2021. I to izvješće ne bilo na dnevnom redu da oporba nije morala skupiti potpise da izvješće osvane iz pljesnive ladice. I to one gdje već i gljive rastu na slučaju Jose i Gabi.
    Koji je već pokrio mrak zaborava, 2 godine. Da nije neko pustio SMS poruke u javnost. 
Bivši drugovi iz SKJ i SKH hvalili su tužiteljicu. Nema veze što je protiv Gabi u slučaju Ω tužiteljstvo rekla da tu nema ničega, Vjerojatno savjet AP. I onda novinar ničim izazvan pošalje u EU. 
 Ti bokca eto nevolje. Na tragu nevolje i balada Petrice Kerempuha, tužiteljice se brani da nemaju kapacitete, sredstava i ljudi.
Za govornicu izađe Krešo Beljak i sav u suzama ispriča kako tužiteljstvo ipak radi i to 24 sata svaki dan. Naime, njega su kazneno anonimno prijavili da nije htio dati neke informacije. Na sudu je tužiteljstvo elegantno i glatko izgubilo tužbu, ali su imali sredstva i ljudstva da pišu žalbu. A Gabi mirni spava jer zastara se bliži. 
   Nakon te ispovijesti Beljak odlazi sa Gundulića scene plačući.

Zadnja izmjena ( Petak, 10 FEBRUARY 2023 06:21 )

 

Zimske radosti

       U subotu je počela 12-a Globetka uz prekrasno zubato sunce i sjeverac. Nastupila su sva četvorica licenciranih iz kluba. Proplazio sam stazu uz pratnju kolege, ginekologa u otkomandi. Dođemo na cilj i kaže mi, mogao sam te prestići ali mi je vjetar podmetao nogu. Meni nije jer sam pretežak u svakom pogledu, pa sam trčao kao gromada stijene. Inače je BM u pravu. Za 04.02. prema DHMZ u Varaždinu je zabilježen udar sjeverca od 84 km/h. Puhne veter zel te vrag. 
    Moj mali kangal u međuvremenu se igrao sa svojom sestricom. Što se tiče tekućih pitanja, prevario sam ga, nisam potezao iz boce nego sam sa svoje strane stavio kanister i spojio pvc cijev skinutu sa bicikla od bidona i polako cugao. Kad smo došli doma ja sam bio rahlo ovinjen ali me malac skužil po isparavanju alkohola. Odvukao me po stepenicama do postelje a onda me stavio pod nadzor jer u nedjelju je trebalo obaviti snježnu ZBL Ivanščicu.     
    Nedjelja radna. Friščić radi u mlinu. Pročistio sam organizam sa Žganim vinom. Malca sam ostavio doma u toplom. Nastupili smo dvojica. Stečko i ja. Surovi uvjeti na trci. Na startu -4 gore -6 uz sunčani sjeverac. Unatoč tome masovna posjeta bregu. Cesta očišćena do pola, pa onda 1 km užasne prtine. Za taj 1km, sam sebi sam govorio: Laki nemoj biti nervozan. Trebam samo da izvrnem gležnjeve. Uspio sam doći na vrh. Trka nikakva, puls max 138. Spust preko Mrzljaka. Opasan zaleđen spust. Ručak i zasluženo kuhano crno vino. 
   Da odagnam crne misli, došle su mi još crnje. Novi Zakona o moru. Prije toga okupljanje novinara pred Vladom. Solidno su i opravdano izvrijeđali AP i VB. Optužili ih za smrt novinara Matijanića. Ađenda je, dok su živi optuživati će ih za njegovu smrt. Dok su živi.
  A sad mala škola o Zakonu mora. Uz 900 amandmana, stručnjaka, akademika i svekolike javnosti da je pomorsko dobro od svih građana, neki trabanti lupetaju o nekvam vrhunskom zakonu. Pojma nemaju o svojem imbecilnom uradku. Ne bih ulazio u meritum opravdanih primjedbi, dovoljno da spomenem da su nepismeni, neodgovorni i neznalice pisale taj Zakon. Dali su koncesiju na 50 godina. Zašto, mogli su dati na 99 godina kao što je bio Hong  Kong. Nažalost dripci nemaju pojma da Direktiva EU dozvoljava samo na 5 /pet/ godina. Pričaju o isporukama o Schengenu o € a nemaju pojma o potpisanim dokumentima kojih se moramo držati. Sljedeća moja primjedba kao priučeni ekonomist. Koncesionar će moći založiti plažu. Pomorsko dobro ?. Pa tako su krali 1991 u pretvorbi. Bez prebijene pare kupovali su firme založivši istu firmu za koju su dobili kredit pa su tako postali vlasnici. Onda su prodajom, uništavanjem, krađom, isisavali kapital, pojeli supstancu pa firme završile u stečaju. Sve stvoreno u Yugi je pokradeno i propalo. Sad su se dosjetili kad više nema ničega, da to mogu sa obalom. Kako su se mudrice samo toga sjetili
 

Gromoglasna šutnja

       Situacija u državi sve više bipolarna. Sve negativnija i suprotstavljena. Pored nereda u geopolitici i krajne neizvjesne situacije u što se sve rat u Ukrajini može  pretvoriti, mi u našoj Lijepoj radimo sve u korist naše štete. 
   Vodeća elita upinje iz petnih žila, tj Ahilovih tetiva da nam pokažu da je Mjesec u vodi a ne kao što ga sada vidimo u punoći nebeskog svoda. Došlo vrijeme da se kofer sprema bela maramica. Nema više gromoglasne šutnje. Pršte okupljanja i štrajkovi. Posebno je veliko nezadovoljstvo sa upravljanjem države. Vladajući su uvjereni da svojim isporukama zaslužuju pažnju i čestitke.
   Pored starih propusta, korupcije, kriminala, svakodnevno imamo društvene anomalije. Himalaja ima ubojiti vrh K2. Mi imamo ubojiti K3, ako se nešto drastično ne promijeni ubiće nas kriminal, korupcija i kokain. Slaba nam je utjeha. Čuo sam se sa šogorom iz Aachena, funkcionerom u EU. Kaže mi, nemaš brige, pozicija očekivanog mjesta u Brisela više nema. Može doći samo za nekog transportnog radnika ili skladištara.  
     Zadnje dvije afere biće kobne. Pogodovanje oko zapošljavanja i uhljebljivanja te premlaćivanja na Platku. O zapošljavanju je sve rečeno, dno dna. 
Kap koja je prelila, kako se brani nokaut nogom. Dakle, osoba udarena šakom u glavu pada u nesvijesti na tlo i onda u bijesu svojom glavom ozljedi nogu balavca MMA borca. Tako bi nekako se moglo shvatiti policijsko viđenje događaja. Sve u stilu slogana. Sigurnost i povjerenje. I unatoć svekolikom javnom zgražanju, mišljenju bivših tužilaca, odvjetnika, vrh policije NM i DB vjeruje u banalni prekršaj a ne u pokušaj ubistva i teških ozljeda.
   Taj događaj me vraća u mladost. I usporedbu one države sa ovom. Trenirao sam karate kod dr. M. Mlinarića. Budokai škola koju je vodio dr Emin Topić umro prije para dana u 86 godini. Škola je pokrivala SLO, CRO, Banja Luku /poznati borac Tadić/ i dijelom u Crnoj Gori. U ostalom dijelu YU karate su vodile braća Jorge. Spominjem karate iz razloga da sam samo prvi bijeli pojas platio a sve druge sam osvojio borbom. Za razliku od nekih poznatih Mladenović /crni pojas 8 dan/ Cerovečki /4 dan/ koji su plaćenjem polagali za pojaseve. Uzgred kod Cerovečkog je CRO Cop počeo trenirati karate došavši iz Vinkovaca. 
 Kad sam došao do narančastog /Medulin 1972/ Marjan mi je priopćio da sam na SUP-u prijavljen kao nosioc hladnog oružja. To je značilo otežavajući element u društvenom ponašanju. Makar bio izazvan slijedila je teža kazna. Slučaj Platak. Policija brani nasilnika da je bio izazvan verbalno pa je morao zakucati HGS -ovca nogom u glavu kad je bio na tlu i u nesvijesti.
Da li bi bilo Gromoglasne šutnje da su odgovorni doživljeni takvo premlaćivanje.

Zadnja izmjena ( Nedjelja, 05 FEBRUARY 2023 17:46 )

 

<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 9 od 81

Login
Brojač posjeta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas66
mod_vvisit_counterJucer104
mod_vvisit_counterOvaj mjesec519
mod_vvisit_counterSve1871600
Sponzori