Pojedi žabu

    Bivši višestruki, omladinac Kapulica, jedan od savjetnika Plenkovića upućen je u Vukovar da natjera gradonačelnika Vukovara Penavu da pojede žabu krastaču za stranku, ako treba. Po vlastitom priznanju Penava je odbio da jede žabu/ figurativno ili pastoralno/i izašao iz Stranke. Zašto da pojede žabu. Da spriječi u Vukovaru prosvjede zbog raščišćavanja ratnih zločina i procesuiranje najodgovornijih koji su grad sravnili sa zemljom. Dakle, gradonačelnik treba okrenuti leđa prosvjednicima, braniteljima i stradalnicima. Rekao je da će pojesti žabu za državu a Kapulicu je poslao natrag u Zagreb sa žabom. 
   No i dalje je u nevolji jer ga je Plenković prozvao da sa svojom strankom Domovinski pokret udruženi sa MOST-om huškaju ljude i da šire mržnju prema njemu i ekipi. Kako su oni povezani sa terorizmom, to će objaviti nadležne institucije. Plenković je brzo zaboravio plinske boce u Savskoj. Ono što je zabrinjavajuće da maloljetnik ostavio oproštajno pismo. Kakvo je djelo spremao ne zna se. Pismo upućuje na odgovornost, na sve veći, snažniji i odlučniji politički kriminal i pljačku. Očito da imamo društveno socijalni problem. Činjenica da se ne bune bogati.  
Do sada sam tražio kao i mnogi pošteni i svjesni domoljubi, da odu. 
Sada više ne. Neću se pozvati na 5 amandman nego na naš USTAV. Gdje piše da se moraš brinuti za sebe, svoju porodicu i biti domoljub. Dakle prozivati nekog ko je lopov to je domoljublje. 1 milijarda je dokaz protiv kojeg nema argumenata. Plenković i Vlada trebali su voditi brigu o INI. Postavili su tamo svoje ljude. INA nije neka šupa u kojoj se kao nešto radi.
  To je po njihovim riječima, visoko horizontalno i vertikalno, jako i snažno integrirana kompanija. Zna se tko vodi državu i zadužen za, pored cjelokupnog života i događanja a tu je posebni akcent na gospodarstvu koje je nositelj opstanka države.   
Sada treba preispitati odgovornost. Institucije imaju prigodu opravdati svoje zadaće, počevši od INE pa nadalje. Kao što već godina zazivam reviziju šuma i HEP-a, cesta......
Prozaičan razlog. U aferi novinara Matijanića, novinari si dali truda pa su utvrdili da 92 % ravnatelja bolnica u Hrvatskoj iz stranke, na Željeznici direktori iz stranke, pa u Šumama, HEP-u, Cestama....  
Došlo je vrijeme da se jedu delicije, žabe.

Zadnja izmjena ( Petak, 16 SEPTEMBER 2022 04:31 )

 

General sa lakoćom pobijedio Admirala

     Vojno Zapovjedništvo Koruške na dan Male Gospe organiziralo je Šampionat brdskog trčanja /Berglauf zur Kaiserburg/ za 2022. Poziv je i upućen meni kao članu vojnog kluba HSV Triathlon Kärnten.
Prijavili se 120 trkača, vojni specijalci. Od visokog ranga časnika: general P.G, 2 pukovnika 3 potpukovnika, pa sve do običnog vojnika. Glavna trka trčala se 7,5 km, start od 1.075 mnv, od Sportarena Bad Kleinkirchheim na vrh Kaiserburg, cilj 2.059 mnv, 966 m-visinska razlika u usponu. Limit 2 sata i 30 min. Staza je slična Konju 2,6 km. Početak je šumski i opak, kasnije se trči pitomijim dijelom staze po serpetinskom putu. Ponuđena je i civilna trka od 2,5 km. 26  civila odlučila se za 7,5 km. Među njima Nizozemac, Slovenci, Danci i Hrvat. 
   Austrija nema vojnu mornaricu. Da napravim ravnotežu između kopnene vojske i mornarice prijavio sam u činu Admirala, bez akademije. Admiral sam još od mladosti u kvartu. Opel je napravio auto Admiral A ,1964-1968. Kad sam ga vidio zarekao sam se da ću ga kupiti. Nisam ga kupio ali sam pokupio špic namet. Moj veliki prijatelj pukovnik H.B. predložio mi zbog godina da nastupim na 2,5 km. Odgovorio sam spartanskom izrekom. Ili na štitu ili sa štitom. A može. Bolje pokojnik nego pukovnik. Bez patetike njegov odgovor, da sam njegov hero.  
Kao najstariji učesnik istrčao sam 7,5 km iznimno tešku trku za 1 sat i 52 minute. Nažalost za nas civile bile su samo tri kategorije. Do 30 godina, 30 do 55 i 55+. Kao  Admiral zauzeo sam 6 mjesto, Slovenac sedmi odustao. Vrijeme u nizini, 30 stupnjeva sunce, na vrhu 3 stupnja, kiša.  
  6 mjesto na proglašenju najbolje je nagrađeno. Pristrano, član HSV-a. Bogati paket osobno mi je uručio general pukovnik Erich Csitkovits, uz asistenciju 2 pukovnika, pred postrojenim vojnicima i vojnim orkestrom. Na listi rezultata organizator me upisao da sam član kluba TK Varaždin.
"Nesportski" dio- nikad nisam vidio pored staze toliko gljiva, vrganja, čak i blagve. Uzeo sam vrganj i donio gemišt od njega. Cilj, doček i foto sa generalom i pukovnicima. Ulet u gondolu, snimio otkucaje, početak i max. Zanimljivo, po cesti do vrha ne smije se voziti bic. Kod nas se po šumi voze motorima i quadovima. Paket napunjen sa Panaceo dodacima, šampanj i plaćeni prijevozi. Do sada sam se najviše takmičio od jezera Weissensee, 945 m na  Ring lift od 1760 m
 

Beciklin liga 2022

     Za završetak triatlon lige Beciklin organizirane su trke u olimpijskom triatlonu i aquabike. Poslije njih bilo je proglašenje održanih trka. Na aquabike trci nastupio je Sir Zlatko kao najstariji u jedinstvenoj kategoriji-peto mjesto. Plivanje 1 km i 24 km bicikla. Istovremeno su, Tumpić rekreativno istrčao 10 km a Pichler na biciklu 25 km. 
  Poslije gornjeg proglašenja, proglašeni su pobjednici Beciklin lige. Članovi TK Varaždin su plasirani: u kategoriji M60 Sir Zlatko treći. U kategoriji M70 Pichler prvi Tumpić drugi. 
 Objašnjenje za aqua bike. Poslije modernog triatlona iz Amerike u Europu stigla je i ta nova disciplina. Tako da se od 2010 godine održavaju svjetska i EU prvenstva u aquabike. Početak je bio kad je Dean Peterson, 2005 godine predložio direktoru USA Triathlona,  Mike Greer, da u porodicu triatlon uvede disciplinu-aquabike. Razlog, što stariji triatlonci imaju problema sa trčanjem, najtežom disciplinom u triatlonu.
 Olimpijski triatlon uveden je u natjecanje službeno 2000 g. a od 2005 godine i aquabike.
 

Demagogija i politikanstvo

     Sve vas lijepo pozdravljam. Početak 145 sjednice Vlade, od premijera. I nastupi tirada pohvala. Nezaobilazna pljačka stoljeća. Jako je nezadovoljan stavom oporbe /kritike/ umjesto da čestitaju, njemu i njegovim uglazbenim institucijama koje su spriječile pljačku. Najviše ga nervira jedan drug iz Kragujevca-Grbin. Nevjerojatno kako jadno i bijedno, nadasve primitivno /ad hominem/ izjednačiti 1 milijardu pljačke stoljeća sa nedokazanom krivotvorenom diplomom med. sestre. A vrhunac osobne uvrede doživljava jer ga oporba mrzi. Od jada i čemera više ne zna što bi smislio da uvrijedi oponente jer braniti svoje space shuttlove ne može.
Odjednom se osokolio i prijeti da treba smijeniti upravu INE. Kako si ih postavio tako ih smijeni. Lukavci nemaju ni trunka poštenja i odgovornosti, da podnesu ostavke. Čekaju  razrješenje i da uzmu milijunsku otpremninu. Posebno mu pajdaš gospodin Nikica.
Zaboravio je, da je obećao da će promijeniti HDZ i da to neće biti Sanaderov. I na valovima sveobuhvatnih promjena da će promijeniti Hrvatsku.
Uspio je u oba obećanja. Nikad se nije više kralo, dogurao do pljačke stoljeća, od 7 stoljeća. A Hrvatska sve više zaostaje apsolutno i realno prema zapadu.
Sad ne znam što je to ali neki gromoglasno šapću i zovu Demagogija i politikanstvo   
Najbolje je to objasnio Damir Habijan jastreb HDZ-eta. Na prvo se pohvalio da pravosuđe izvrsno radi. To smo apsolvirali kao bedastoću i potanko objasnili.    
Jučer se direktno javio iz Makarske u N1 te se raspričao da oporba širi samo Demagogiju i politikanstvo. U svakom njegovom vokabularu su te dvije frazetine. 
Pored toga da su mnogi u blaženom neznanju i ne znaju da je Vlada za sve zaslužna. Razlog, jer je ona donijela Odluku po kojoj banke moraju prijavljivati sumnjive transakcije koje upućuju na pranje novca.
  A što je Demagogija i politikanstvo. Pravnik Habijan ne zna da je tu Odluku o pranju novca donijela EU i to Direktiva 2015/849. No to nije sve. Mi znamo u Hrvatskoj da banke imaju obvezu prijavljivate. Pogrešno. 
Tu Direktivu moraju poštovati štedionice i štedne zadruge pa javni bilježnici i odvjetnici, revizori, nekretninske agencije i trgovci plemenitim metalima i dragim kamenjem. E pa sad mi pokaži taj Zakon od Vlade. Demagogija i politikanstvo.
  INA traži stručnjaka za pranje novca. Ako nije vic, odmah predlažem pravnike Kušćevića, Plenkovića i Habijana a može i Ćorić taj se je najbolje usavršio. Ni nosač torbe ne bi bio loš. 
Kako sam i ja prikriveni demagog, ipak je bolje da kupe veš mašinu. 

Zadnja izmjena ( Subota, 03 SEPTEMBER 2022 04:57 )

 

Bolesna država

       Namjera mi je bila da pustim na miru prepoštovanog i uvaženog premijera da se hrva sa svojim zlodusima, vizijama, strategijama, neistinama i lažima.  Umjesto da prihvati subjektivnu odgovornost, slušali smo i svjedočili nekritično obraćanje javnosti Plenkovića. Objektivne nema. Nije viša sila poharala INU. Nego nesreća zvana HDZ. Na čelu sa Plenkovićem. Bio on umočen u aferu prljavih prstiju ili ne. On je nezadovoljan, zgrožen, bijesan jer je zbog drugih mnogo pojeo..... Kojih drugih???  Svi ti kadrovi, gle čuda, njegovi / space shuttlovi/, on je postavio hrvatsku Upravu i Nadzorni odbor. Nisu 4 Dalton Brothers.
     Svi akteri su partijski članovi. Pače i donatori. Do tuda je sve kristalno jasno i transparentno zahvaljujući novinarima koji rade posao za sve nas a često su ispred institucija koje bi trebale biti na braniku zaštite opstojnosti ove države. Tu ne mislim na vojsku nego oni koji su braniku da lopovi ne rastaču, podmuklo i lupeški otkidajući svakodnevno po malo financijsku moć države, nepovratno.
   Nemoguće je ostati po strani nakon takvih izjava i još dodatnih jer ja ga plaćam. Platio sam mu školovanje, studiranje i sad kao prvog čovjeka zaduženog za Hrvatsku da pravi od mene budalu kao što su od gđe Balenović. Neće moći ove noći. Da ne citiram La Pasionariu.
  Uporno gura svoju istinu da je njegov sustav sve otkrio kao i njegov šef Porezne. Kako im je promaklo da pljačkaši stoljeća kupuju nekretnine a da nitko nije  reagirao. Za svaku nekretninu posebno enormne vrijednosti, mora se ispuniti obrazac i dati objašnjenje odakle novac. Pa onda svi uredni platiše poreza ispadaju budale. Po modelu Hvaljen Isus i Marija. Branio je Pajdaša Kuščevića, koji je bazen za gnojnicu pretvorio u mali aqua park sa vilom. Da bi spasio pajdaša rekao, ja sama pogledao te dokaze od USKOKA i tu nema ništa. Kao pravnik magistar. Tužilaštvo je potrdilo dokaze.
  Gola činjenica da je firma DXT osnovana skoro u isti dan kad i OMS a teta iz Vinkovačke plinare bila je pijesak oči. Bilo bi preočito da u isti dan kupiš plin po 20 i vratiš prodavaču po 210. Pa je teta za opskrbu plina Županije bila premosnica za trgovinu. Tko je nju provjerio. Šefica plinare u Slavoniji sa 25 godina staža zaradila 5 stanova i još ima imovine u suvlasništvu. Da li ima i neke kešovine?
Još jedna laž, da su zaplijenjeni novci završili u proračunu. A što ako su od oliva ? Kad je branio svoje pajdaše /najčešće ministre/ tvrdio je o nekakvoj presumciji nevinosti. Valjda isto i sada vrijedi. Sredstva su blokirana ako naš vrli pravnik nezna. Kad se potvrdi optužnica a to je još daleko. Onda idu žalbe itd. Pa suđenje, pa žalbe pa suđenje pa... i nakon desetak godina kao i u slučaju Sanader možda i zapljena tih novaca. Ima i kraći put ako sve priznaju i sami vrate opljačkan novac.
Da bolesna država ozdravi neka tajnica napiše razrješnice.  
 

Državnici i poduzetnici

   Nadam se, da su se konačno sada svima otvorile oči. Davno sam napisao da ta ekipa treba otići zbog zdravlja države i građana. Ne zbog neke moje zluradosti ili političke obojenosti. 
Samo dvije notorne činjenice. Nesposobnosti i lopovluka.
Zadnji slučaj INA. Dobro znam da se i u Yugi kralo. Znao je tanker zalutati. 80-tih godina sa Pantovčaka smetlari su odpeljali crne vreće pune novaca na Jakuševac,  gdje su ih otvorili majstori za sirovine. Nikad se vlasnik nije javio iako su svi pretpostavljali čije su pare. Čistačica je pored  svojih vreća sa smećem iznesla pred kuću i pogrešne.
   Onda smo imali jednopartijski model. Polit komesari i agitpropovci su bili nedodirljivi. Nažalost model se nastavlja.
Jučer smo bili svjedoci nekritičkog pristupa problemu. Tipovi bez etičkog principa. Bezobrazno su se čudili, ko puran glisti /ljudi moji zar je to moguće-Mladen Delić/ a onda lavina čestitki institucijama koje sa tim nemaju baš ništa. Čestitka PR kreativnoj agenciji na blamaži. Kao da su čestitali, svanuo je dan ili pala noć.
Po zakonu, banke moraju prijaviti svaku transakciju veću od 200 000 kn. Što su učinile, prijavile diletante. Prvo uredu za pranje novca, ovi USKOKU a oni Poreznoj. Instrumental, komu i čemu čestitati. Kakav je tu bio fizički ili intelektualni napor. Provjerili penzića. A ovaj kaže, lešinari, pa oli ne vidite da san od tri olive proda pet bokuna ulja, e,a. 
Javili su se odmah "državnici" uplašeni količinom ukradenog novca i diletantizma pa lupetali gluposti. Nastala je erupcija demagoškog zadovoljstva ukazujuću na činjenično stanje, da pravosuđe radi. Sud u tome uopće ne sudjeluje. Barem ne u ovoj fazi.  A vrli premijer je bio bogato isfućkan u Splitu na otvaranju EP u vaterpolu. Badava njegovim 36 savjetnika. Barem mu je jedan savjetnik mogao dati savjet, što manje u javnost. On i njegova ekipa uopće ne prepoznaju trenutak odgovornosti. Pored subjektivne odriču se i objektivne. Ma ni govora. Primjer. Naše željeznice u godinu dana kasne 2 godine. U Japanu vlak, jedan, kasni par minuta ministar da ostavku. Zašto, pa nije on vozio lokomotivu. Beroš se nije javljao na telefon Matijaniću, reče premijer, zadovoljno.    
    A zašto poduzetnici. Kao što sam pretpostavio to se i otkrilo. Firma koja je kupila plin bila je i dobavljač plina INI. 
Nema kod naših vrhunskih poduzetnika poslovnog znanja, tehničkih inovacija, roba više vrijednosti, samo inovacija lopovluka.
Ovaj model je već viđen u 90-tima. Ivek je dobio mogućnost da čuva državne rezerve u žitu. Da rezerve ne stoje bez veze on im je  omogućio da se rekreiraju. Ispraznio silose, tako da je na dnu bilo 2 m žita i na vrhu silosa 2 m. Tih 2 m na vrhu držale su daske. Silos prazan. Akciju je namjerno zapackao sveprisutni pravnik države. A Ivek da spasi sebe i pajdaše, na brzinu popunio silose. Kupio žito u samom jeku domovinskog rata u Vojvodini. 
Kad je izvozio državi je naplaćivao uslugu. Tu istu proviziju je uzimao kad je i uvozio. Između tih transakcija rezerve žita /nacionalno blago/ pretvarao u osobno bogatstvo. 
  Na takvim poslovnim zasadama Ivek je izrastao u najvećeg poduzetnika u državi.

Zadnja izmjena ( Utorak, 30 AUGUST 2022 04:21 )

 

Tako se to radi

       Ušli smo u fazu raspada Rimskog carsta. Unutarnje borbe za vlast i kojekakve bedastoće careva. Kaligula svog konja proglasio senatorom. Konj bi postao i konzul da šef straže Kasije nije odrubio glavu caru. Vlast je slast, od pamtivijeka. Unutarnji rastaču a na istočnim granicama vanjski neprijatelj u vidu raznih barbarskih naroda i plemena.  
Tako se i naša država raspada. Od 1990 sa pretvorbom i onda raznim politikama uništavali društveno imovinu iz Yuge. Nacionalno blago ne može biti partijski bankomat. 
Kaže glavna vedeta iz INE: tako se to radi. To je poruka. Netko treba propjevati jer je ovo daleko dublje od sinek-penzić. Da li se netko sjeća zviždačice Balenović. Izgubila je posao i napravili su budalu od nje.   
Neki već brane elitne likove koji su bili na mjestima kontrolinga. Kako se mogao odmah utvrditi kriminal. Zdravoseljački. Isto kako nas zajebavaju sa mediteranskom cijenom goriva, tako se moglo provjeriti koliko je naša cijena i tržišna cijena plina. Prodati robu po 20 € a tržišna 210 € može samo idiot. Sve te milijarde teško da ćemo vratiti. Šteta je velika. Radi se o gubitniku, nepovratnom, zbog izgubljene dobiti. Treba dodati i multiplikativnost. Sve će to platiti potrošaći kroz sadašnju spasiteljsku cijenu plina. Ima ek. pokazatelj. Primjetio sam da GA nitko u Vladi ne koristi. Koliko na 1 kunu uloženih, zaradimo. Stara boljka, državna produktivnost. 
  A društvo se bavi uvođenjem €. 
 I danas smo svjedoci ostatka ostataka. Od Ine koja je bila 2 puta jača od MOL-a sad se pretvorila u benzinske pumpe. Odu naftni izvori. I naša domaća nafta prodana. Plinski izvori isparili. Samo glupan prodaje sirovinu umjesto da napravi proizvod više vrijednosti. Poveća BDP, zaposli ljude da ne lutaju svijetom. Mi ko zadnji dripci prodajemo naftu i kupujemo derivate. Prodajemo trupce a uvozimo namještaj. Nema teške industrije, ništa, nula, laka koliko privatnici sami uspiju. Ostaje turizam kojeg svaki dan spominju. Jadno i patetično. Ipak ima dobra strana dobrog turizma. Sad će sva ova poskupljenja /inflacija se otela kontroli/ biti neutralizirana intervencionizmom da građani prežive. U Vladi se okupila fakultetska elita i ta će sve riješiti.
    I s takvim mislima odem po izvorsku vodu i pokušam da izvedem nekakav trening jer su me križevci gadno stisli. Ćutim ih od Ferlacha. Noćna kiša je očistila zrak i bila je divota uživati u blagodati prirode. Dok to još ne unište ili rasprodaju. 
  Čistilište od lopovluka, bukvica pala na zemlju. Termin joj u 10 mjesecu. Kiša je bujicom /Nema Augija da očisti štalu/ uredila staze i šumske puteve.
 

INA..... i penzije

       Bruto plaća 7.645,31, neto 5000, 15 i 5 % za mirovini.  l i ll  stup ostalo neću uvoditi, kao prirez i ost.
Samo fokus na l stup mirovinski, zaokružiti na 1.000 kuna. ll stup ću zanemariti, veliko pitanje ima li od tog nameta koristi. Korist imaju oni koji upravljaju. A kako, to će vidjeti oni koji će ići u penziju. Trenutno je od neto plaće 36 % za penziju. Plenković je spustio sa 42 % -2100 na 1800 kuna. U boljševičkoj Yugi bile su najpovoljnije 10 godina, pa u postocima 1953 bila 66% a 1990 75%. Sada duplo manja !?     
Znači l stup, 42 godine za muške, to je, zaokružimo na pola milijuna. Ako promatramo statički, to je za penziju oko 25 godina.
Dinamičko bi bilo prilično zakučasto. Pozivno za uplatitelja bi bila revalorizacija. Friška figa. Jer majstori kradu.
Najviše političari oko 90% ukradenog u Hrvatskoj oni pokradu, zamrače, podijele, smuljaju, dogovore, zakartaju ili troše na najprimitivniji način, na lokanje i žderanje. Pa čak plaćaju na račun poreznih obveznika i prostituciju. Sve to čitamo svakodnevno od raznoraznih aktivnih političara. Ostalih 10% uzmu si klasični lopovi. Ti lopovi su šegrti naspram političara.
   Uplaćeni iznos trebao bi biti validan kao revalorizirana vrijednost. Iz gornjih primjera to nije moguće pa je statički jedino moguć.  
Dakle imamo 25 godina. Znao sam ili poznavao na stotine ljudi koji su nakon par godina umrli po odlasku u penziju a neki ju nisu ni dočekali. Sve uplatili.
Pitanje, gdje je novac.
Jedan odgovor je u jučerašnjoj akciji INA-penzić. Ulovili penzića kad mu sjelo milijuni miomirisnih para, benzinsko isparavanje. Iz INE su otišle milijarde. A gdje su još šume, HEP, ceste....Podravka-prosječna plaća 5000 a protežirana gđa Dalić pored plaće samo se na godišnjem bonusu spotakla od pola  milijarde kuna. Još je dopeljano novih 14 manadžera. Firma je podvrgnuta kritici pozicije na tržištu. Lovica kaplje a rezultati očaj. 
  INA od europske kompanije postala straćara. Nema kontrole. Nema tu ni uprave ni Nadzornog odbora, bitni su bonusi i sinekure. Kad sam održao predavanje o dionicama u GK Međimurje uzgred sam spomenuo da je najgluplje krasti preko papira. Nikad ne možeš sve očistiti. I posredni dokaz može biti presudan za otkrivanje lopovluka. Treba imati prirodnu inteligenciju, znanje, iskustvo, posebno emocionalnu inteligenciju i na kraju logiku.  
    Akteri, vrhunski profesionalci struke i obrazovani menadžeri. Ako su krali kako je objavljeno to je nivo osnovne škole. Jeftino kupovali skupo prodavali. Biće zanimljivo ko je zadnji kupac. Nadam se da nije to opet INA. 

Zadnja izmjena ( Nedjelja, 28 AUGUST 2022 15:22 )

 

<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 10 od 76

Login
Brojač posjeta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas15
mod_vvisit_counterJucer216
mod_vvisit_counterOvaj mjesec682
mod_vvisit_counterSve1848086
Sponzori