Z brega na breg- Mihovljan

     Na osobni poziv Sandre krenem u subotu 23.9 na trku afirmativnog naslova. Iz naslova daje  se nasluti da će biti trka u prirodi. Međutim trči se ulicama mjesta. Tvrda staza, frustrirajuća, nije za moja klecava koljena. 
Dolaskom na prijavu, Sandri poklanjam crvenu ružu. Prvi puta sam na toj trci / u kući/, njima je to treće izdanje. Kišica je solidno izvoljevala padati. Pred start u 16 sati smanjila intenzitet. Od kluba nazočan Zvonimir a ja u obleki i insignijama HSV-a.
Od starta Mario predsjednik AK Međimurja, jedan od sponzora i suport trke, drži tempo. Među zadnjima smo. Trudim se da me ne ostavi. Prelazi me u bregu, vraćam mu na ravnici i nizbrdo. Podno groblja uhvati me Acina /Stanković/ depresija, odjednom dobijem na brzini i strugnem što brže i dalje od njega. U momentu sam prešao desetoro. Do cilja kilometar. Ispred mene na 150 metara do cilja, Kotoripski begač /8/. Hajde da se malo potrudim. Ubacim u drugu brzinu sa šperom, noge mi nemaju istu brzinu. Desnom napravim dvokorak dok lijeva zaostaje. Ostao sam bez pametnog diferencijala. Begač me pokuša pratiti. Samo 5 metara. On u svojoj kategoriji M 60 treći. Pratnja na trci, policija, vatrogasci, sanitet i nekoliko oldtimera. 
   Dvojica iz M70 podijeli postolje. Poslije trke veoma dobar gulaš. Za mene dvije porcije sa dodatkom tekućine kompleksnih B vitamina. Tog vitamina bilo je po želji. Medalje nam uručivala mlada članica Općinskog vijeća. Na čestitku sam uzvratio da mi je posebno drago da mi čestita političar. Prisutnima u dvorani moj komentar  bio je smiješan. I meni. Foto sve govori.
      Nema veze sa trkom. Trke u rujnu posebno cijenim, podsjećaju me na neugodne trenutke iz rujna 1991 godine. Tih dana slavim drugi rođendan. Imam foto dokaze i par kila memorabilija, koje su mogle i u meni završiti. Aktualni slučaj-sigurnosni metak.       
 

Polumaraton i 4 vatrogasna trka

      Zbog teorije zavjera dobili smo trku maraton. Istovremeno je bilo i državno prvenstvo. Dodana je i građanska trka od 4,8 km. Za klub je nastupio Zvonimir. Ja sam dezertirao iz kluba i trčao za Vatrogasce DVD VŽ. Dan za poželjeti. Sunčano, start u 10 i 30 minuta, toplo 24 stupnjeva u hladu. Na trasi pored željezničke pruge 32 na suncu. Radovan je primjetio da sam indisponirano trčao. Istina, bio sam u kategoriji 60+ a konkurent za prvo mjesto 12 godina mlađi. Da sam znao da će ga vručina usporiti minutu, mogao sam se potruditi. Bivši predsjednik FK Partizan bi rekao: kibi dabi. Tako sam prisilno bio drugi a Zvonimir sa 17 godina razlike utrpan u kategoriju M60+ i završio časno kao 9-ti. Organizatoru na teret jer na utrku bi dolazili i sa 80 godina. Umjesto da smo ponosni na "mladiće" njih se tjera sa javne scene.
    Proglašenje. Neočekivano informativno na štandu. Medalja kao na polici u Kauflandu. Na izvolte. Mnogo puta sam osvojio neku medalju ali ovo nisam još doživio. Nikad ne znaš što te čeka kao ni Krez kad ga je Kir stavio na lomaču. I kad su svi, na čelu sa Kirom očekivali jauk u dramatičnoj tišini. Krez je počeo nešto bezvezno govoriti kao naš Grlić tumačeći da nema pojma da ima 2 milijuna € na računu. Pa napravio nenamjernu tehničku grešku. Grlić si umislio da je Imovinska kartica playmaker u košarci. Ako će Povjerenstvo za sukob interesa biti znatiželjno kao Kir i da se pobrine za kaznu zatvora kao u nekim EU zemljama. Kir je naredio da skinu Kreza sa lomaće i pitao o čemu je govorio. Krez, tek pred smrt sam shvatio što znači biti sretan. Možda će se i Grliću posrečiti.  
 

Epigoni

     Preskočio bih ovaj uradak da se nije javila sljedba pajdaša lupeža. U petak slušam Poligraf, sudjeluju gđa Benčić, g. Bauk i propali ministar u dva navrata i peglatelj službene kartice za kupovinu parfema damama.  Klasika, alpinista se hvalio po špranci koju svi njegovi ponavljaju o svemirskim postignućima. Ubrzo su ga Benčić i Bauk prizemljili. A Paviću povrijeđena muška sujetnost napao Benčić svim i svačim a najvažnije da Zagreb da nije pokošen. I tada na scenu stupaju odgovori pa je Benčić dobrano obrisala pod sa Alpinistom.
    U subota predstavljena gđa Benčić za premijerku. Orkestrirano se histerično odmah javili dr Herman sa sličnim kritikama. Svoju mamicu nije spominjao i njezinim akcijama u dodjeli prekorednih invalidskih penzija. Trava je važnija od dugoprstića u vlastitoj obitelji. Javio se i posinak od Sove sa sličnim problemom. Točku na i stavio Habijan sa blokadom obrta od Benčić. Blokada od jednog centa je teža od plina za jedan cent i krađe plina od 1 milijarde €.
    Epigoni poštenja, materijalnog i moralnog.   

Zadnja izmjena ( Nedjelja, 17 SEPTEMBER 2023 06:01 )

 

Teorije zavjere

      Savjet. Molim da se drži i dalje selfi teorije. Sad prekrasno izgleda kad je skinula kile. A teorija zavjere. U njih ne vjerujem. A ima ih koliko ko šodra u Dravi. Po meni najpoznatija kad Jonjani nisu pobijedili. Razlog je bio prevrtljivost lažnih saveznika. Da su pobijedili danas tj u nedjelju ne bi trčali VŽ maraton, ne bi bilo Leonide....Možda i Aleksandra Velikog. I kod njega ima teorije zavjere. Otac ga učio da nema tako visokog gradskog bedema da teško natovaren magarac zlatom ne može preskočiti. Možda bi i Aristotel bio upitan. Preskočimo 2,5 tisuće godina. U mlađe doba iluminati. Kad su ih razbili razbježali se ali su uspjeli iz Bavarske poslati 3 kurira da dignu Francusku revoluciju. 2 su uhvatili ali 3 je uspio. Pa smo fasovali egalite, fraternite, liberte. Bastilju srušili zbog 2,5 zatvorenika ? Napoleona ne bi bilo. Tu se upleo i Bakunjin u novije doba kao težak anarhist sa svojom teorijom zavjere o Židovima. 
 Još bliže. Suvremenik događanja oko braće Kennedy. Bilderberg ?
Putin postavio Milanovića za predsjednika. Rijetka bedastoća. Aj, jaj, jaj. Mnogi su se brzo zalijepili za tu bedastoću. Zna se. Čak poznati EU parmaletalac iz Brukselesa javlja da tu ima nečega. Možda je peti tajnik uvjerio nekog za. Nerezidenti su mogući glasači.  Ali. Kako naći 100 000 glasova. Kad su sva glasačka  mjesta nadgledana od više stranaka. Nije ni ap bez komentara. Kaže tu su agencije tu su fakti...da se financira svugdje po svijetu. A što drugi rade? Točno pa mi imamo tajne službe. Zavjera otkrivena  poslije 4 godine. Za koga je ova zavjera izmišljena.  
    Kako sa teorijom zavjere da je Ukrajina puna korupcije. Jedna malena isprika ne bi loše došla. Nažalost na našim prostorima to ulazi u teoriju zavjere. Kućni odgoj.
Ako se malo proširi tema od kuda gornja teorija, onda je i ap dužan veliku ispriku predsjedniku. Svojevremeno bez krzmanja predsjednik je dao karakter društva u Ukrajini kao korumpirano. Bez zadrške ap ga napao da ruši ugled države... da je rusofil......
   U zadnje vrijeme Zelenski smjenjuje masovno visokopozicionirane iz raznih razloga. Dobio je jasnu poruku da nema pomoći dok ne riješi korupciju.
E, sad možemo pitati za 265 milijuna € koje je ap poklonio Ukrajini a tamo se to slilo u privatne džepove dok istovremeno naši penzioneri gladuju. 
  Imam zanimljivo pitanje. Kako se lako razbacuje našim novcem putem odluka u Vladi ali odluka o povećanju penzija ne može. Već se mora donositi Zakon o povećanju. Novac prijeko potreban penzionerima šalje se u Ukrajinu na koruptivnu podjelu. 

Zadnja izmjena ( Petak, 15 SEPTEMBER 2023 04:54 )

 

Staro jugorimsko pravo

     Po ustaljenom običaju kad Centralni komitet zasjeda ja se povlačim iz javnog života. Sa njuškom odem u kamp na razgovor sa prirodom i druženjem sa mojom bukvom. Partijska priopćenja kao Vladine odluke. Neobično za parlametirizam. Događanja više i ne treba komentirati. Novinari doslovce rastaču našu prelijepu svakodnevnicu. Rekli bi, postaju sve bezobrazniji i primitivniji. Nažalost i to u pozitivnom smislu. Kao nova akvizicija N1 Ilija Radić. Bivši novinar RTL-a. Novinar godine. 
   Situacija Staro rimsko pravo spojilo Radića i aferu.
Još ništa neznamo o staroj plinskoj aferi a nova se već dugo valja bez konzekvenci. Plin za jedan cent. I tako naš Ilija na javnom prostoru jednom od aktera postavio mali milion pitanja o njegovim aferama a ovaj se samo smijuljio i prijetio policijom jer mu postavlja pitanja. 
  Dakle javni prostor, javni radnik /i jedan i drugi/ javni novac pokraden i prebačen u javni privatni džep te prijetnja sa javnom sigurnosnom institucijom. Nema ljepše teme za  JP Sartre. Sloboda i odgovornost. Otpadnik, odbio Nobela.
Dramaturgija se nastavila zahvaljujući Iliji. Javio se konferencije ap koji je čekao da Ilija preda redakciji N1, baš taj klip o Barbariću, majstoru dobitnih afera. N1 ide u živo a ap svom Marku kaže "čekaj dok ovaj završi". Ovaj puta začudo ap se nije hvalio postignućima i dostignućima jer je u Erevanu tekma počela. Jedino je isporučio da će CK odlučio pomoći poduzetnicima a možda i građanima. Djelujući zajedno sa Butkovićem i Filipovićem da će imati hitan sastanak na trgovcima u vezi cijena. Mora da sam se probudio u Jugi. "Razgovor" sa trgovcima u kapitalizmu, tržišna ekonomija, profit...Javljaju mi iz Beograda da na Dedinju netko viče -jupiiii.  Pa ni Staljin nije ravnodušan. On je presjekao mudrovanje na Sverdlovkom fakultetu: profit ili dobit. 
    Sastanak je hitan. Za koga, Za građane ili su izbori Hanibal ante portas. U EU su to napravili prije 1,5 godine. A naši. Dignuli cijene 40% a sniziti će 10 % .Čak je jedan trgovac  /HDZ/ odlučio vratiti cijene na 31.12.22. Znači i ulje iz državnih rezervi kupljeno po 16,5 kuna ide na sadašnje cijene u MP na 10 kuna- Plodine. Savjet ekipi, umjesto netemama pozabavite se sa produktivnošću. Tako govori ekonomska teorija o suzbijanju inflacije a ne demagoškim petljanjima. Penzionere nije spomenuo. O njima ja kasnije.
  Kad je ap završio Ilija ga pitao o sukobu interesa Grlića, 20,56 % Agroproteinke. Koja je navodno zaradila 7,5 milijuna € za 12000 svinja. Ministar radi sam sa sobom. Ima imbecilna mogućnost da vlasništvo prenesene na nekog drugog. A ostane i dalje vlasnik. Emeritus Jurčić kad je postao ministar prodao je sve svoje firme. Vehemetno objašnjenje je imao ap. On je 2017 znao da će biti svinjska kuga !?  Isto opravdanje imao za svog rođu koji je napredovao kad je on postao premijer. Bez puno lamentiranja. Stari Rimljani su prije 2,5 tisuće godine donijeli Pravo /Nemo judex sine actore/, nitko sam sebi ne može biti sudac. Stari Rimljani su bili praktičari bez puno filozofiranje, demagogije i muljanja. Pa su u to Pravo uključili i sukob interesa rodbine i prijatelja. Sukob interesa može biti namjeran /kao rođo/ ili nenamjeran Grlić. Ili ministar ili vlasništvo. To isto Pravo danas se uču na 1 godini kao Staro Rimsko pravo 1 i 2.
 Penzići iz statistike ap. Hvalio se ap da podizanjem penzija stiglo čak na 37% prosječne plaće. Onda su ga masovno ismijali jer u nastupnom programu uzimanje vlasti 2017 piše u 50% u kamenu od stoljeća sedmog.  I onda laž da po zadnjim podacima od ministra penzija na 41 %. Tako se laže. Cijene divljaju, plaće mnogima podignute a penzije rastu. Perpetuum Mobile. Istina, pale na 30%. Dokaz iz statističke kuhinje. 2017 do danas BDP porastao 30% a penzije 5%. Još jedan razlog da ostanem u šumi. Predivan dan, divna gromoglasna tišina. Pokupio ovčje vime/prosenjak /,teško vidljivu gljivu, žuta kao list i ljupku golubaču. Oprez ko ne pozna gljive zamjena za otrovnu zelenu pupavku moguća. Prosenjaka sa jajima bilo je za desetero osoba. Vrhunska gljiva za kis a za jaja nije jer je gorka. Ali sa jednim dodatkom dobije se izvrsna fritaja. 

Zadnja izmjena ( Nedjelja, 17 SEPTEMBER 2023 06:14 )

 

Premijer i Bili galeb

    Premijer je na Supetru isporučivao paket mjera a Bili galeb njemu mjeru u paketu. https://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/video-ovo-je-srica-pogledajte-kako-je-galeb-bombardirao-plenkovica---800497.html?itm_source=TopNews&itm_medium=Dnevnik&itm_campaign=Naslovnica

 

 

Zadnja izmjena ( Utorak, 05 SEPTEMBER 2023 14:17 )

 

Pripreme za jesen

     Nedjelja, 27.08. U 6 smo pod bregom. Ugodna temperatura kod izvora. Njuška sa veseljem obilazi okoliš. Doma je ostavio pajdaša Gustu. Prekrasnu oštroglavu guštericu.  Netko ju donio iz Dalmacije. Ima ih preko desetak i sad uživaju na južnim strani kuće i radione. Na veselje njuške. Ima pajdašiju za jurnjavu.
   Prvi smo stigli. Uzeli vodu bez klora za doma i za uspon. Ispalo da nam je bilo premalo. Šuma još spava, bučna tišina. Najhladnije je bilo kod izvora a prema vrhu sve toplije. Maleni dašak vjetra hladi. Žurimo se da stignemo na završetak maratona. Bili smo na pola staze kad su u Budimu startali. Momci su sjajno otrčali u nepovoljnim uvjetima. Uganđanin je na vrijeme ušao u cilj. Da je ostalo još 2 km Izraelac bi bio pobjednik. Podcijenio je svoje mogućnosti. 
   Moje pripreme za nastavak sezone nikakve. Trenutno ledim koljeno. A pripremio sam izvrsni unos potrebnih sastojaka za napore. Sami antioksidansi. Petrovke prošle. Zrije drugi val smokava. Paradajz u punom sjaju a papriku sam morao nakoliti kolika je narasla. Ako nastavi do jeseni 1,5 m.

Zadnja izmjena ( Ponedjeljak, 28 AUGUST 2023 04:48 )

 

7. Kraigersee 2023

       Dan "D" 19.08. U 7 idem po Zvonka. Utrpali njegovu opremu i polako do Borla. Kobase, svinja sa junetinom, goveđe kosti i nec za pisanu pečenku. Sve po kilu. Dan je sunčan i vruć. Klima radi besprijekorno. Sava osiguranje ponudilo mi 520 € za totalnu štetu. Koji lupeži. Samo je kompresor od klime toliko je koštao. A auto uređen, izmijenjeni blatobrani te donji prednji i zadnji postroj. Biće frkovito, bez suda ništa. 
  U Völkermarkt udesno do St. Veit. Prije toga prošli smo kraj znamenitog dvorca Hochosterwitz koji ima posebnu povijesnu i geološku priču. Ubrzo smo na osiguranom parkingu Überfeldu. Maleno mjesto do Kraiga. 
7 izdanje triatlona, krenuli su 2015. Tako sam imao prigodu jedini doći sa majicom sa prvog triatlona koji je prozvan brdski triatlon. Jer tu se i pliva uzbrdo. Prijava i vodim Zvonko na upoznavanje staze. Pored mojih fizičkih problema imao sam i tehnički na bicu. Pukla opruga ? od prvog mjenjača 3 dana prije utrke. U Varaždinu ga nema a ni u Zagrebu. Start seniora u 16 sati. Plivanje slabo, bic guranje u brijeg i plaženje na trčanju. Od 1 sat 43 napredovao sam do 2 sata i 5 minuta. Katastrofa. Operacija uspjela a pacijent umro. Završio trku, zahvaljujući dopingu. Prije trke crpio sam energiju iz gorskog kristala /foto/. Dok sam čekao Zvonka, Villacher. Na dušak popio 2 pive. Kolača ko šodra u Dravi. Nisam mogao ništa jesti.  Uzeo sam za doma 4 komada sacher torte.
  Utvaram si da konkurenciju nisam imao zbog težine trke. 
Nastupilo 120 takmičara.  Proglašenje za mene 3 puta. Za AATC i za KTRV kup i dodatno treće proglašenje za titulu Kärntner Meisterschaft,  na osnovu austrijske licenca. Moj klub HSV Triathlon Kärnten bio je najuspješniji sa 8 Meistera. Ove godine sam samo šampion Kärntner države u sprintu i u aquatlonu, nekad sam bio u 8 disciplina. Nagrada u vidu kupovine sportske opreme u vrijednosti 20 €. Plus bio agro proizvodi, prosecco čokolada/ sad ćemo se još i opijati/ i posebna nagrada, dobio sam 4 osobnih ovaca na  farmi obitelji Koch u Moosburgu, 10km od Klagenfurta. Ista familija daje 40 € za jelo kod njih. Koze sam imao a sad dobio ovce. Taman kad sam postao ovca za triatlon. 
    Zvonkec je bio oduševljevljen sa trkom, toliko, da je zaplivao u prvom valu sa ironmanima i elitom. Plivalo se u tri vala. Bio je prvi u M75 i fasoval je pincu tešku 2 kg.
Obojici je sad pričekati što će konkurencija napraviti. Imaju šansu da nas skinu sa prvog mjesta u Ljubljani i Bledu. 
 

<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 10 od 89

Login
Brojač posjeta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas365
mod_vvisit_counterJucer3193
mod_vvisit_counterOvaj mjesec43402
mod_vvisit_counterSve1951905
Sponzori