Dan Orehovice i 3 trka

   Poslije uživanja u zelenjavi, treba tijelo zadovoljiti i sa nečim konkretnim.
 I krene 25.05. troje na izlet. Na 15 km od Varaždina preko Drave u Orehovica. Mjesto prepuno orahovog drva. Neizbježna orehnjača. Domaći kolač u kojem je više file nego tijesta. Jedna teta baš je dobro pogodila želju sladokusca.
Slobodno se može ocijeniti kao festival raznih domaćih kolača. Fešta uz podršku velikog broja OPG-a. U mesnom dijelu, pečeni volić od 500 kg.
   Za razbibrigu organizirana je treća trka Krug po Revici od 3 i 6 km. Ja sam odabrao trku od 6 km. 3 km zagrijavanja i 3 km za medalju. Najstariji. Ovo neće izaći na dobro. Peta zlatna medalja i najstariji. Blizu je kraj.
    Poslije trke na dvije porcije gulaša. Jednu polovicu sam podijelio sa Njuškom. Dobio je i slasticu. Zlevanku sa sirom. Na kraju smo dodali volića i sve to zalijali sa pivkom. Prema domu zadovoljni, veseli i ur...lajući. Doma nas dočekale dvije nove prinove. Prekrasne gugice.

Zadnja izmjena ( Utorak, 28 Svibanj 2024 04:45 )

 

Nova Vlada

      Iskreno vjerujem u ovu Novu Vladu. Optimista. Šegrtovali su 8 godina uz sitna posrtanja. Padali godine ali se uporno vraćali. U tom mom optimizmu ima mrvica pesimizma. Činjenica da su skoro u starom sastavu. Koji baš nije bio učinkovit. Karikiram. Sa plesnim tečajem glumiti atomskog fizičara!
   Nova bi mogla biti iznenađenje u pozitivi. Dobro su započeli. Nova Vlada već se 2 puta sastala. Ponedjeljkom i petkom i na obje sesija ap se hvalio obnovom od potresa. Od Čučerja, Zagreba do Petrinje. Doduše 4 godine su trčali maraton cupkajući na istom mjestu. Utvrđivali su gradivo. Ponavljači su najbolji učenici. Realno jer se stara Vlada svakodnevno morala hrvati i boriti sa problemima. Nije to manekenski posao da samo prohujaš sa vihorom a posao se sam odradi. 
   Više polažem nade u nove snage. U 3 nova ministra. Kad idu na Markov trg. Kao John Wayne na gunfight at the OK corral. Ističe se posebno ministar sedmi potpredsjednik Vlade za poljoprivredu. Odmah me kupio sa revolveraškom izjavom. Što god mi daju ja sam spreman. 
    Podmetaju mu da nema pojma o pravilu trojnom iz osnovne škole a kamoli što znači 4 mix. Zločesti mu podmeću čudno studiranje tjelesnog odgoja. Pa nekog vraga je naučio na travničkoj Sorboni. Osim toga neki tvrde da je radio kao komunalni redar. Super. Znači poslovno je vezan za poljoprivredu. Pisao je prijave zbog nekošenja trave ili ako sa privatne parcele pada lišće na prometnicu. Magistar a da to ne zna ? Ma dajte. Malo mi je neuvjerljiv ministar čiribu čiriba. Ministar za gospodarstvo, pravnik? Nastavlja se pravnički poučak o gospodarstvu. Bivši u par mjeseci po primopredaju tvrdio da je imao mnogo projekata započetih i završenih. Dva puta oko Uljanika. Dobro da ih nismo imali sedam. Sedam puta bi ih spašavali ili likvidirali. Zadnje spašavanje, imao je lokalni Varteksa. Uspješno. Najsigurniji mi je šef DP-a. Poznati poduzetnik iz Peveca. No i njemu su našli falingu. Ne bi se štel miješati ali mu podmeću da je 1991 čistio srpske kuće. 
      Od gornjeg padnem u nirvanu. Stanje duha i uma. Da lakše svladam 3 zločestoće u sebi odem u svoj biblijski vrt. 
Naučio sam da u poljoprivredu uroniš sa eksperimentom u malim količinama. Prvo učiš na malom uzorku onda se ohrabren iskustvom baciš na veleproizvodnje.   
    Uživam. Grašak za povrtnu juhu. Naletim na gnijezdo patkice. Pokrila jaja /8-9/ kad se išla kupat. Krizanteme velike. Trava Marijine suze. Opjevane smokve gigante. Na jednoj gredici 7 biljaka. Češnjak, raštika, krumpir, salata. Ne vidi se- potočarka, običan luk i plavi miloduh. Mladi ogroman novi patak, okruglice dobivaju boju, ribiz je crven. Guga savila gnijezdo u kiwiju. Grah, banane, paradajz i paprika. Za kraj, prekrasni cvijet kiwija sa bumbarom.

Zadnja izmjena ( Subota, 25 Svibanj 2024 17:34 )

 

Biznis as južul

         Intervju ap i Sabine Tandara trebao je biti zanimljiv. Nažalost južul je bio o prastarim izlizanim isporukama. Gadljiv i negledljiv. Jedina zanimljivost u 20 minuta bahatosti, popio litru tekućine. Tandara nije dorasla demagogu. Imala je napisana pitanja, umjestu da mu reže verbalne žile na ljigavim odgovorima. Bila je uporna kod Zekanovićeva metka u glavu Grbina. Južul je odgovor da je to "figurativno". Onda je figurativno i licemjerno pozivati oporbu na uljudan i kurtoazan dijalog. Pretpostavljam da bi oporba trebala aplaudirati na sve njegove figurativno ponašanje, uvreda, neodgovaranja na konkretne pitanja u Saboru. A on bi i dalje bio u svom filmu kao što je bio sukob sa Milanovićem. Po njemu je startao sa Milanovićevim mi ili oni.
   To nije povijesna istina. Novinar Krasnec je istinu studiozno i minuciozno opisao i opjevao u epu "dva Druga". Bili su kućni prijatelji. Čak je dolazio na ručak k njima kad je Milanović bio u hrvatskoj misiju pri OTAN-u. Moguća točka prijepora /oba teški karakteri/ pripremljena riba a ap ne jede ribu iako stalno ističe porijeklo. Sigurni razlaz bio je, kad je ap držao nekakav govor i mudrovao o domaji u EU parlamentu. Milanović je taj govor gledao i bilo mu je uvredljivo. To nije bilo poznato. Meni je poznatije da je počelo kad je pitan kakav će biti odnos sa predsjednikom. Pogledao je u nebo, valjda da naznači da se odnosi na Pantovčak i rekavši: biće tvrda kohabitacija. Dakle bila je starija kokoš od jajeta: mi ili oni.
   Što je falilo u intervjuu. Hvaliti se rastom plaće i penzija uz inzistiranje da si povećaju Vladine plaće. Mnogi to neće dočekati po prirodnom zakonu. Može kad to ostvare a ne obećavati pa zaboraviti. Dosta je obećanja u 8 godina. Osim toga gledaju u dvorište soseda Slovenaca. Samo dve bitne člinjenice. Njima nije  pobjeglo pola milijuna u EU a imaju i dvostruko veći BDP. 
    Zaposliti će novih 125 000 radnika. Misli na Filipince i ostale. Pogriješio je. U 2023 uvezeno 170 000 stranaca. Informacija za njegovu demografsku politiku i pajdaše iz DP-a. Prirodni odljev u 2023 bio je oko 20 000. Nestao jedan Čakovec. Do 2060 biće nas pola. Ja mislim da je to dobro- parafraza ap. Uvozimo nekvalificirane za konobare a izvozimo fakultetske obrazovane opet za konobare. Koja je to mudra glavica osmislila i isporučila.
  Dakle na sve gornje ocjena NULA. Njegova stalna mantra za protivnike da su nule i ništ koristi. Nula bilo čega. Zašto takav stav da je uvijek u pravu. Samo njegova istina je istina! To je mantra iz ranog mračnog srednjeg vijeka. Čija je zemlja /vlast/ njegova vjera /istina/. Sljedeća hvalisavost. Ne neće prestati doticati sredstva iz EU. Naprotiv tvrdi, tvrdeći da će se i dalje sljevati lovica. Nije primjetio da je upao u logičnu ekonomsku zamku. Inteligencija?? Ako ćemo i dalje biti financirani znači da ćemo i dalje biti južul zadnji u EU. 
  Treba li smatrati južul kršenje USTAVA kad položiš zakletvu državi i narodu. A onda se krade i javno krađu podržavaš. Pitam za prijatelja.  
Što očekivati u sljedećih 4 godine. Ovaj puta bez mene.
    Poslužiti će izjava povjesničara, teologa i filozofa Vučetića. Ništa /nula/ osim što će Plenković biti stariji i deblji.

Zadnja izmjena ( Četvrtak, 23 Svibanj 2024 13:15 )

 

Potvrđen čušpajz -vlada

     Kakav čušpajz. Prvo da se zadovolji Domovinski pokret, kao ne žele Srbe. Neki ih zovu Imovinski pokret. Onda suluda varijanta, manjine neće u koaliciju osim nekih koji će biti unutra u "piksli" a neki će podržati Vladu izvana a opet će biti u "u piksli". Ko tu koga.. podržava ili uzdržava. Kakva kuhinja. Ako bi bio zločest. Prijatelja koji ga je 8 godina usrdno i svesrdno podupirao i podržavao ama baš u svemu. Biti ću blag. U nekorektnim slučajevima. Isporučio mu prijateljski vritnjak.
Sa riječima da će on to razumjeti.
   Ovo ne kužim. To je kao drveno željezo. Vrhunac. Penava objavi 3 ministra riječima ugledni i poznati.? Onda nema nigdje stvarnog šefa DP. To potvrdi sam Radić. Biće neki koordinator. Moderator u Glavi za sve!!!. Da bi u Saboru njegov član stranke Josić rekao da će biti potpredsjednik Vlade. Još nisu počeli već imamo čušpajz-burlesku. Doznaje se. Ministar komunalni redar. Peternel. Zašto ne. Ako fizikalac /fizičar/ može biti gradočelnik. 
  Pored svega, nezabilježeno u EU, Vlada sa 7 potpredsjednika. 18 ministara. Za grad veličine Berlina. Kamo obećanje da će biti 15 ministara i da će prepoloviti lokalne uhljebe ? Postali smo EU prvaci. Neke jadne države jedva imaju 7 ministarstva. Mogu se hvaliti sa zapošljavanjem i na enormnoj uhljebničkoj zaposlenosti. I to nije sve, Već vidljivo da ovi novi vuku sobom negativnom selekcijom pajdaše. Prijašnji zaposleni će biti zbrinuti jer im se ne može samo tako dati otkaz. I čudom pada nacionalna produktivnost a raste masa plaća. I tako imamo lažne i uspješne pokazatelje iza kojih ne stoji novo stvorena vrijednost.   
   3 DP ministra. Teolog za demografiju ? Pitali ga kad očekuje demografski oporavak. Odgovor Čiribu čiriba. Da nije situacija ozbiljna umro bih od smijeha. Same naznake kako će rješavati ne sluti na dobro. Davati direktne novčane poticaje neće ništa postići. Stara poslovica: ne davati ribu gladnome nego ga nauči loviti.
   Jučer je u Saboru prvi puta spomenuto teorijsko iskustveno pravilo od Zurovca. O tome sam pisao nekoliko puta. Mora se, mora u 3 mjeseca utvrditi stanje /due diligence/ i imaju 3 mjeseci da se donesu politike /odluke i rješenja/. Rezultati moraju biti za 9 do 12 mjeseci.  
   U demografiju se ne bi štel miješati. Ali bez gospodarstva, radnih mjesta, ništa. Zalud vam trud svirači. Kvalitetna sektorska radna mjesta a imamo samo turizam. Dokaz porazni podatak za ap i HDZ, 500 000 najkvalitetnijih i najmlađih pobjegli iz zemlje u kojoj teče med i mlijeko. Kud ih vratiti. U što? Godine frfljanja i fufljanja o uspjesima.  A Stan ? U 8 godina 100% uzletjele cijene na 4000 €. Ni riječ o tome. Vladin osnovni zadatak stvarati okruženje i uvjete za građane. Brinu se samo verbalno isprazniim i demagoškim laprdanjem. To je početak. Uvjeti kvaliteta života. Ima i završetak. Postaviti pitanje  domova za umirovljenike. Starci završavaju po nekim opskurnim šupama gdje živi izgore. Nemaju novac za kvalitetne Domove zbog mizernih penzija. 
    Kad smo bili u socijalizmu lako se došlo do stana a posebno kuće. Dobili se krediti od firme u kojoj si radio. Pola kuće sam izgradio od kredita GK Međimurja. U Čakovcu na Vojnim vrtovima gradili smo kuće. Roh Bau ili ključ u ruke. Sve na kredit. Kolega Josip J. iz kancelariji dobio 30000 DEM. U potpunosti izgradio kuću u Strahonincu. Odlazio sam često u Mađarsku. Oni su imali još bolji model. Odmah po zaposlenju dobio bi se stan. Mjesečna Rata se zimala od plaće. I danas imaju neki sličan model, da mladež ne živi sa starcima kao naši do 40 godine.
 

Komunicirali su pričajući

       Dogovor je uspješan, pao. Sve pohvale. Uspjeli su nas osloboditi oštroumnih i lucidnih konstruktivnih komunikacija. Pohvale i za. Još nije Vlada počela raditi a proizvodnja je krenula. Gospodarstvo procvjetalo. 
    Mundus tvornica stolica, svjetski poznata. Nije samo Varteks. Firma koja je poslovala u 5 država a nije se micala iz Podravske ulice. Osnovana u Austrougarskoj, stara Juga, NDH, nova Juga i majstori u HR kapitalizmu uspješno ju pretvorili u ništa. Izvozila je po cijelom svijetu. Starom imenu Mundus dodan je narodni heroj Florijan Bobić. Eh, koja su to vremena bila. Imala je i najpoznatiji veslački klub u VŽ. Pa je i moja malenkost koji puta zaveslala u kajaku ili kanuu. Između ostalog ljeti na Dravi smo trčali, plivali a ja sam bio najdalje od Drave i bio prisiljen biciklirati. Odmalena sam bio triatlonac a da to nisam bio svjestan. 
    Izgleda da će Mundus ponovo raditi. Netko sad mora proizvoditi stolice i fotelje za nova ministarstva. Ili će novi ministar gospodarstva uvoziti. Tajnika, zamjenika, pomoćnika ministra biće ko šodra u Dravi. Merkel je imala 15 ministarstva a naši stručnjaci 18. Po mnoštvu u ministarstvima očekuje se rast BDP kao nekad u Yugi od 10% a možda i više.
  Meni je više od njih samih, drago da su se lijepo dogovorili. Nejasno je da li se još mrze ili se sad ljube. Puno su komunicirali ali je bitna koegzistencija. Uzajamno uvažavanje unatoč razlikama jedne te iste stranke. Posebno je za pohvaliti što su uspjeli međusobne verbalne izmete progutati kao da ih nije bilo. To pokazuje da su na visini stabilnog političkog zadatka. Ovaj puta ću izostaviti Sokrata.Tu i tamo ima malo disonantnih tonova ili šumova u komunikaciji. Nazvao javni tužitelj gradonačelnika i pitao ga da li povlači kaznenu prijavu za veleizdaju. S druge strane mrmrvtrt. Tužitelj ponovi pitanje. Začuje se opet simpatično mtrmzvstrt. Tužitelj slegne s ramenima. Vjerojatno komuniciraju pričajući.
   Nekim čudom imam od bake i djeda 2 stolca koji su stariji od mene i noviju stolicu / fotelju/ u kojoj je predivno sjediti a usput i ljuljati. Prije nego se Mundus izgubio u bespućima našeg kapitalizma kupio sam 8 kom za firmu. Da mi poslovni partneri uživaju kad komuniciramo pričajući i da mi ne "amputiraju" moje riječi.  
   Za kraj ima jedna sitna nelagoda koja me muči. Bartulica je danas u Poligrafu rekao da će istjerati na čistac muljaža oko COVID cjepiva. Hm, ne bih htio biti ptica zloslutnica. Onda Vlada neće dugo potrajati. Možda se varam jer je danas u HR stigla gđa Uršula. Pa ponijela fakturu od Pfizera.

Zadnja izmjena ( Petak, 10 Svibanj 2024 18:08 )

 

Duatlon Alpen Aarena Villach 2024

     Alpen Arena Villach 04.05. u organizaciji kluba TRI Team Klagenfurt organizirano je prvenstvo Koruške u duatlonu. Istovremeno prva trka iz rasporeda za KTRV kup. A Arena idealna za zimska sportska natjecanja, ima 4 skakaonica a u podnožju brijega poligon za sve trkačke i bic trke a da se ne remete javne prometnice.
   Proglašenjem pobjednika u KTRV kupu u 11 mjesecu 2023, poslije druženja prezentiran je Raspored trka za 2024. Kao svake godine sezona se otvarala u 2 mjesecu sa trkom zimskog triatlona. Kako se protiv prirode ne može jer snijega nema, donijet je novi Raspored, pa umjesto zimskog ubačen duatlon i još dodana trka  Aquaman u 8 mjesecu. 
Ovo pišem i gledam UFC 301, 4 i 30, relaksacija od duatlona- bori se ili krepaj. MICHEL PEREIRA nokautirao Ukrajinca. Najveći cirkusant i zajebant među ufašima. Srušio protivnika lijevim krošeom a onda stražnjim saltom skočio na njega. Imao je sreću da nije koljeno smjestio na glavu Ukrajinca. Nakon salta zadavio Ukrajinca. Kategorija srednja a izgleda kao da je teška. Poslije vaganja nabacio 15 kila. 
    Krenuo sam u 6 h. Prva postaja Borl. Kobasice domaće. Poslije pet sati vožnje i 250 km jedna trka iza mene. Eto mene na mjestu zločina-2019 kad sam uzeo Kärntner Meisterschaften. Poznati teren na kojem sam bio viceprvak Austrije i prvak Koruške u zimskom triatlonu. Podignem paket i sretnem prijatelja Ericha i napravimo foto. Ko zna da li ću preživjeti martirij bic uspona. I to usponi sa zavojima. Lakše ih savladati skijama. Niz brdo, zažmiriš. Hitna je u pripremi..
  Krene trka sprint duatlona 3,5 km 15 km 1,75 km. Distance skraćene zbog težine staze. Sve je bregovito, trčanje i bic. Jedina ravnina je tranzicija i zadnjih 15 metara kad se ulazi u cilj. Bic ubitačnih 7 krugova. 7 uspona na Bledu, na olimpijskem triatlonu je mačji kašalj. Drčan Talijan odustao već poslije prvog trčanja kad je vidio da od bitnog plasmana ništa. Uzeo bic i domeka. A neki su bili diskvalificirani.  
     Završavam trku a u cilju me dočeka glavni sudac sa zvonom. Oni koji su bili na Ironmanu Klagenfurtu znaju kakav je to poticaj i čast. Prvi puta sam imao prigodu čuti zvono na Faaker See na olimpijskom gdje je bilo preko 1000 age startera. Nažalost trka je ispala iz KTRV-a. 
   Uletim u cilj i zaključim da sam bio 3 puta u Alpen Areni, bez 2019. Prvi i zadnji puta. I nikad više. 
Znam da bi me proglasili Meisterschaftenom da nisam bio u limitu 1 i 30. Prošao sam kroz iglenu ušicu, 1 sat, 26 min, 57 s. Pobijedio je klupski kolega Lorber sa 43 minute. Strašno. Jedino mi je bilo žao da kao najstariji nisam donio fenjer. Curica 28 godina imalu tu čast. Na prvom trčanju uzela mi mjeru. Bic ju uništio. 
  Raspametio sam se opet nad domaćim kolačima. Organizacija trke odlična a foto organizacija katastrofa. Da nije bilo prijatelja ne bi bilo postolja.
 

Čajna korporejšn i HR korporejšn

     Nemaš mira. Varteks je propao pa uobičajenoj pretvorbenoj špranci. Lik koji je vodio Varteks i NK Varteks započeo je svoju poslovnu i sportsku karijeru "učenja".
Kad su ga pitali o vođenju firme od 12000 ljudi koja je za vrijeme Šuge hranila cijelu Županiju i još dio Međimurja. Počeo je umno blebetati o reformi firme a i osvajanju ino tržišta kao recimo Engleske. Nisam mogao vjerovati svojim ušima, što balavac  lupeta. Varteks je izvozio u Englesku stoljeće prije njega. Čak i u USA. Mnoge vojske svijeta su se oblačile u Varteksu. Danas 700 radnika živi od lon poslova !!!
    Varteks je počeo propadati kad je umotvorina poslovnosti likvidirala vlastitu predionu. Nema baze, nema igre. No paine, no game. Isto se dogodilo Željezari Jesenice kad ih Voestalpine AG –Linz nagovorila što će im stari žičani pogon. Oni će im biti dobavljač. Kad su zatvorili pogon žice za elektrode i čavle, podigla VA cijenu za 50%. Propala željezara. Danas vlasnik Rus- Andrey Zubitsky a firma je SIJ Acroni.
  Lik koji je vodio Varteks prvi puta se susreo sa nogometom pa je vodio i Klub. 1996 je trebao biti prvak HR ali je to bila Croatia. Na kraju balade NK Varteks je izgubio i ime. Danas je Varaždin. Od Varteksa firme, ostati će ništa. Kako kaže ministar gospodarstva. To je privatna firma koja ima upravu, Upravni i Nadzorni odbor. Po izrečenoj presudi u svom neznanju mrtav hladan opere ruke kao Poncije Pilat. 
    Ma nemoj mi reći korporativni stručnjače. Pa i Agrokorpa je bila privatna firma. Nešto nam ne ide korporejšn. Napisati ću poseban esej za naše neznalice kako se u kapitalističkim zemljama rješavaju problemi u privatnim korporacijama. Pa nisam ja dobio dvojku kod prof Polovine na moje lijepe oči.
Sjeća se netko još Uljanika. Imao je svjetske poznate inovacije, certifikate..... i 26,5% državnog udjela. I onda lik se ustoboči pred kamerom i počne litanija. Dolazi Čajna korporejšn koja ima prihod.. i broj zaposlenika.....Wikipedija. Poslije Ukrajinaca bili su spasitelji Kinezi. 
   Danas Uljanika nema, nema. Ima Novi kojeg su nedavno spašavali novcima poreznih obveznika korporativni stručnjaci. 
Kako sam najavio prije 10 dana dolazi u regiju kineski predsjednik. Biće nam susjed na dvije granice. Mi sa najvećim ugledom u Svijetu ne možemo ugostiti Gosta. Naši vrli diplomati u mišjoj rupi. Brisel nije odobrio ili je ugled Fata-morgana. Nitko od novinara da pisne.
   Kako je to bilo 1978. Došao Hua Guofeng da vidi i čuje što je to samoupravljanje. Prije njega dotrčali su Francuzi, isto došli na instrukcije.
I tako Broz gosta voza. Uzvratio za svoj posjet Kine i Sjeverne Koreje godinu dana ranije. Brozov Cadillac nije vozi po asfaltu, ni po red carpet, već po tepihu od cvijeća. 
     Hua u jednom trenutku kad su obilazili tvorničke hale IMT Rajkovica /poznati traktori/ zaželio potvrdu priče o samoupravljanju i kakav standard ima radnik. Broz raširi ruke i kaže gostu neka sam odabere radnika u pogonu i da krenu njemu u kuću. Došli nepozvani gosti pred kuću i HUA uđe. Spazi televizor i hladnjak. Ostao bez riječi. Otišao zamuckujući. 
    E danas. Čajna korporejšn gradi HR, mostove, poznati Pelješki a i pruge. Mi smo u međuvremenu uništavali bazičnu industriju. Korporativni stručnjaci ala Habijan i Horvat. 
Nekad u platnoj i deviznoj bilanci države. Isporuči se brod a BDP poraste za 1 %. Treća brodograđevna sila svijeta. 2008 HR bila deseta, danas malo radi, malo štrajka. Najvažnije da smo stabilna država koja živi od domaće inflacije i uvozne akumulacije. Kroarejnšenje.
 

Zimski san HINA

     PARIZ, 5. svibnja (Hina/Reuters) - Kineski predsjednik Xi Jinping odlazi u nedjelju u Pariz u rijetki posjet, tijekom kojeg će ga domaćin Emmanuel Macron pokušati uvjeriti da smanji trgovinske neravnoteže i da upotrijebi svoj utjecaj na Rusiju zbog rata u Ukrajini. 05.05.2024. · 5:08
   Dobro jutro ili laku noć. Imamo prvoklasnu informativnu neprofesionalnu novinsku agenciju. Tu informaciju ja sam imao prije 10 dana. Da mi je znati ko je te nepismene uhljebe zaposlio i podijelio velike plaće a uzeli vatrogascima koji godinama traže za isti rad ista plaća. Autor nepoznat. Vjerojatno loš prijevod. Valjda dolazi, jedino ako uhleb nije u Čajni. 
  Prije par mjeseci su nam servirali neponovljivu i nikad napravljenu veliku reforma plaća. Gle i baš pod tima sloganom.
Kako reče ap. Bitna je "stabilnost" i kreativno koaliranje. U prijevodu. Žongliranje sa žetonima.

Zadnja izmjena ( Nedjelja, 05 Svibanj 2024 06:30 )

 

<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 2 od 89

Login
Brojač posjeta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas367
mod_vvisit_counterJucer3193
mod_vvisit_counterOvaj mjesec43404
mod_vvisit_counterSve1951907
Sponzori