Monetarna politika

Nisam siguran da sam ja taj ali svaki put kad počnem pisati,imam dojam da sam ja napisao Knjigu postanka.
Što je bliže lipanj sve više igrokaza iz dječjeg vrtića a i dječje ponašanje,mi smo ovo ,ja sam ovo ili ono. Radimo žestoko i danonoćno.
Čini se da sam ja nešto prespavao,pa koliko dan ima sati 30,50 ili možda još više. Nameće mi se glupo pitanje pa kad danonoćodbije,da li jadni spavaju,jedu ili nedajbože RADE.
Mogu si utvarati kak kaže Čiro,da je sve ovo gore napisano totalna glupost.što i jest,ali ako laže koza,rog ne.
Budući sam na izvoru informacija,posla sve manje /kad vodim dvije pravne osobe iliti firme/ a pokazatelji privredne aktivnosti sve lošiji. Najopasnija likvidnost,tj nelikvidnost koja raste,ona razara preostalu zdravu privredu iliti realni sektor.
A ko je likvidan u toj napaćenoj zemlji. Država,ona je sve podmirila,superiška. Kad nema love zaduži se,novi ministar u kratkom roku dva puta,puta dva ili 2x2. Da dva puta,puta.
Na potražnoj strani ima i PDV,koji se naplačuje obrnuto od recimo kako je u Njemačkoj. Tisuću puta sam napomenuo da smo Javne finacije prepisali od Njemačke. Naplati se odmah po izdavanju računa a taj račun neka izdavatelj naplati kod Sv Petra. Država se tu danočno ne želi umješati,jer bi izgubila nepripadajući prihod,pa zašto se plaća takva država. Ima još,kad se uvozi u roku 8 dana mora se platiti carina i PDV. Tu je država brza ali u ostalim svojim uslugama,ima brzinu najbržeg puža.
Ako bih bio zloćest rekao bi da je to generator nelikvidnosti a to je nažalost i istina /rog/.
Malo savjeta iz monetarne politike, o onih oslobođenih 3% rezervi.
Ako je servirana istina istinita siguran sam da će otići 3% u inflaciju,nemogu i to objašnjavati zbog količine materije.
Pa stoga ima i dobrih vijesti za premijera,biće rasta ove godine,kako je rečeno i do 2%,biće sigurno. Ponekad netreba ništa raditi /mislim na vladu/ a da rast bude 2%.
No neće se to radom postići nego inflacijom.
Postoji i razmišljajuća varijanta da je tih 3% upotrebljeno za više ciljeve.
Kad sam već spomenuo premijera,gospođa me vratila u moje najmlađe dane povodom svog vatrenog govora prigodom učlanjena,javnog u HDZ. Njezina prijeteća stisnuta šaka zaronila je u moju duboku memoriju.
Bio sam nazočan,slično-dramatičnoj sceni bez svoje volje. Nije me imao ko čuvati,doduše djed me je mogao ali me više nisu njemu ostavljali jer me čuvajući opekao cijelu šaku na vručoj ploči peći. Otac je danonočno radio u Koprivnici na uspostavljanju pekmezare iz koje je kasnije nastala Podravka. Radio je u Kalniku,pa kako je bio jedini obrazovan,postao je predsjednik radničkog Savjeta a usput je bio šef tehničkog odjela,dok je direktor Kalnika bio polit-komesar.
Tako me nije mogao paziti ni otac a mama je morala na obavezan sastanak AFŽ-a
Točan je naziv,antifašistička front žena. I ja završio na političkom brainstormingu,doduše bilo mi je blesavo prisutne sve starije žene,samo sam ja zastupao buduće muške Titove pionire i omladince.
Trojno predsjedništvo vodi sastankom,čelnica je počela o politici i sve više padala u vatren govor,počela mahati rukama a onda stisnutom pesnicom prijetiti imaginarnom neprijatelju riječima.država je u opasnosti,unutarnji neprijatelji,vanjski,seoski kulaci,oni koji nisu poštena inteligencija. U jednom trenutku skoči babac na stol i zaurla da bandu treba likvidirati i zauzme položaj da će pucati po nama sa automatom /poznati njemački šmajser a možda i Thomson 45/.
Što je i učinila i zapucala po nama oponašajući glasovno ispaljivanje metaka.
U dvorani grobna tišina,dvije dopresjednice skinule jurišnicu,ispljuskale babca,polile ju vodom i ova nastavila trabunjati gluposti.
Ja pogledam majku i kažem da je ovo doista smiješno ko i kad Franjo Majetić glumi u kazalištu.
Mama me ošine pogledom,nikad me nije tako majčinski počastila,pa sam svatio ozbiljnost situacije.
Poslije sastanka bila je zakuska i podjela nekakvih iskaznica.
Putem do kuće nisam prozborio ni riječi,pa me je mama zabrinuto propitivala da li sam dobro,nekoliko puta,ja čutim a onda iz mene provali:nemoj me više voditi sa sobom gdje je jako smiješno a nesmijem se smijati.
Najjače moneta na svijetu je osmijeh.

Moj mentor iz monetarne ekonomije bio je prof dr Antun Šokman. Upisao sam marketing a upijao sam neke druge discipline,vjerojatne me privlačio znastveni pristup pojedinih profesora i njihovo znanje.
Taj sindrom sam prenio iz Varaždina,gdje sam upisao informatiku a zapleo se u ko pile u kučine u računovodstvo.
Prvo predavanje kod prof Šokmana,mali šok za sve u dvorani,odlučno i skoro na razini vojne discipline,konačno i monetarna politika i treba biti takva,jer takva će biti i država. predavanje je inače i obilovalo arhaičnim terminima koje dugo nisam čuo a ostalima su bili potpune nepoznanice,primjer termin "ničerasa". Stoga sam odmah spojio prezime i ničerasa pa je nedvojbeno prof Šokman bio iz kraja između Hraščice i Petrijanca /Vžd/.
Pored katedre o monetarnoj politici,bio je i u Narodnoj banci kao viceguverner. Mnoge nas je naučio prepoznati stanje u monetarnom okruženju a i regulatorne poteze,neću reči alate jer mi dođe slabo kad nas naše banke zovu da provjerimo njihove nove alate. Uvijek imam dojam,kad ulazim u banku da će se na mene baciti hrpa lopata ,čekića i pokoja sponzorska olovka. Iza tog "alata" krije se da te što više oderu, sa osmijehom.
Prof.Šokmanu nije bilo zalud potrošeno vrijeme,sa svojim studentima,pa neki danas brzo razbistre naše nevolje tj prohujalo sa vihorom. Nerado to priznajem ali još su dvojica koji su na istim relacijama ko i ja pa nije samo pljuvanje,nego se i nude rješenja i dijele savjeti,samo onima kojima nudimo vrijedne savjete nisu bili na predavanju ili nisu iz ekonomije,pa smo stigli sa 2011 kao da smo u 1985 g. 
Zašto ostavljam dojam da sam dobre  volje,sve više nas ima Petrice Kerempuha a balada koliko ti srce želi.
Tu bi pasalo Laku noč,ali prije dolazi Dobra večer,pa se sjetih intervjua premijera i novinara Jabuke u udarnom Dnevniku u 19 30.
Naime počeli su sa Dobra večer,dobra večer i onda kamera pokaže iza Jabuke sunčeve zrake,moglo se prema kutu padanje zaključiti da je 11 ili 13 sati.
Intervju,umjesto prezentacije rada vlade,kuknjava i cendranje.
Dobro jutro.
Dobro jutro,dobro bi došlo ako smo zakasnili što se tiče INE. Biću slobodan da spomenem da sam na tu temu pisao 01.11.2010 i ponovio 5.12.2010 a egida nesposobnost i neznanje. Poslije mene šalje SDP u hitnu proceduru da sabor donese restriktivni zakon o INI,koji je odbijen a sad vlada u subotu 02.04.2011 isto takav donosi. Zbog bijednih 70 miliona EUR-a plaćenih dionica.
1485 g. jedan velmoža je zavapio:kraljestvo za konja,ja nudim 1000,00 kn za dionicu INE.
A tu dionicu za privatno pismo/javno/ iz Ujedinjenog Kraljestva.
Sad može laka noč,danonočna.

Zadnja izmjena ( Četvrtak, 31 MARCH 2011 05:08 )

 

Hrvatska centralna banka

A  ako ću biti ozbiljan za razliku od naše trenutne gospodarstvene situacije a i od onih koji je provode,dakle neučinkoviti,nebudni,neznalice i štetočine,moram biti zadovoljan.
Na to me upozorava kotač vremena a okreće se samo u jednom smjeru,entropija se povečava/II zakon termodinamike/,trebao bih biti euforičan,sretan,jer što se taj kotač okreće više i brže ja sam sve više u pravu sa mojim ekonomskim izračunima i događanjima.Ko me bolje poznaje,da sam takav od 1980.Posljednja potvrda dolazi od guvernera centralne banke,Rohatinskog 
Upozori sam da se okanu čorava posla da će nam Europa dati svoju akumulaciju,daće,daće ali sa povečanom kamatom,pa širiti lažni optimizam/dokle/,demagogiju.Na žalost gladnog s tim neće nahraniti a ima ih 800 000,koji su ispod egzistencijalnog minimuma,pa jadnih 75 000,koji rade a ne primaju plaću,30 milj. kn nelikvidnosti 44 milj EUR-a vanjskog duga koji prelazi godišnji društveni proizvod,sve je to vidljivo iz svemira ,ne sa Alpha Centaura a mi tu zvijezdu vidimo od 1 mj do 7.
G Rohatinski pokajao se što je bacio trečinu deviznih rezervi u vjetar,bolje da je te snopove dolare dao meni da ložim vatru kad idem u šumu,isto mu dođe,vjerovao da će to biti produktivno potrošeno no po prof dr sci Hebrangu imamo 100 000 više zaposlenih nego u razdoblju 2000 g-2003-SDP-ove vlade. No taj podatak i ostale koje je naveo u Saboru može okačiti mačku o rep,ni Eurostat mu neće pomoći prema gore spomenutim podacima. Njegovi izvrsni podaci kad ih je počeo redati,odnekud se stvorio neki čovjek i pitao ga,pa kad su takvi podaci da li ćemo možda kupitit Kinu ili Indiju ,možda Brazil,jer i njima isto tako dobro ide samo ne koliko i nama.
Dalje,reče največi rast BDP-a u trećem kvartalu,svaka čast,evo mu odgovora,jučer nisam ništa radio a danas jesam-100 % sam povečao proizvodnju. Onih 75 000 koji  rade a ne primaju plaću po zakonu trebaju biti na Burzi,kad nema plaće po zakunu se ne radi,a tu ima i državnih firmi,pa sad jedni ubiru solidu lovicu od radnika koji rade a da za to nisu plaćeni. Nazdravlje. Pa možda nije loše da se prisjetim jednog govora 90-te u 3 Maju,puška na hrvatskom ramenu i lisnica u hrvatskom žepu,a škverani će imati 4000 DEM-a plaću.
Smatram da nije dovoljno samo posjetiti Harvard,Sorbonu i moj najdraži Sverdlovski institut/najviše i najjači ekonomisti došli iz njega,ponekad treba nešto i studirati. Nikad mi nije bilo jasno kako ljudi koji ekonomiju nisu učili a postali su eksperti za nju,recimo da ja počnem nešto trtljati o radiologiji da bi mi Hebrang najurio iz zemlje. Zdrastva,zdrastva se treba primiti da dođemo na 50% kakvog je bilo za Yuge. Sad kad je svima jasno da mi čovjeka za ekonomiju u Hrvatskoj nemamo ili je več sve kasno,moja najdraža pozivajuća institucija je MMF,složio se i nerado Rohatinski,ali,ali odma je palo pitanje,štaaaaaaa,pa zar trebamo dirati mirovine,plaće itd. Netrebamo ali i netrebamo zvati sada papu,jer konkordat košta a i blagoslov,ko ga želi neka mu plati posjet a ja sam siguran da će sa papa rado za nas pomoliti i u Rimu. a Te novce dati sirotinji da ne kopa po kantama i siguran sam da će to papa razumjeti.
A da zapeo sam na MMF-u,mirovine se neće dirati osim povlašetenih i nepravedno stečene,neće MMF udariti na 800 000 egzitencijalnih ,nego će im se povečati primanja i tako će to odmah potrošiti u prvom dučanu da nahrane gladnu djecu. Novac će se prije vratiti u proračun nego će ga država dati,toliko o znanju,ko zna njemu dva. A plaće će se povećati,minimalci,pa oni koji ne primaju,ali će se omjer uvesti kao kad smo bili u YUGI,1 NAPRAMA 5,a ne ko danas 1 napram 105,još k tome upropasti javno poduzeće završi u Remetincu a isplati mu se basnoslovna otpremnina koju običan radnik sa 45 g radnog staža ne može zaraditi. Nazdravlje. Jasno da će očistiti one koje je zaposlio Hebrang,čitaj administracija. Imamo je kao i jedna Njemačka a sudaca kao u Engleskoj. Imamo primjer iz povijesti,Herkul je imao neke zadatke,između ostalog je očistio Augijeve štale,u tren oka,otvorio vrata,volove i bikove istjerao van,skrenuo dvije rečice i pustio da voda učini svoje. Tako je to sa MMF-om,da kud sa onima našima,neka kopaju kanale. Eh što sam ga opet zacrnio,no MMF će i dati neku lovicu,prvo te dobro istuče po prstima onda ti da mrkvicu,da ima još nešto,oni koji misli da su netko i nešto,nažalost u HRVATSKOJ ĆE SJEDITI NEKI KLINAC SA 28 G. I PRIJETITI SA KAŽIPRSTOM.
Na nečiju žalost neće nam trebati Fimi-medija i slični jer će to sve raditi učinkovita administracija. Pa i ova nebuloza oko uvoza izvoza strateške hrane/mislim na žito i ostalo/,pa zar smo svi toliko glupi da nam to radi jedan tajkun i ubire solidnu zaradu,pa zar je toliki problem zaposliti jednog špeditera u vladi i da vitla to žito,ne mi se moramo brinuti za g tajkuna.Digresija,Putin je zabranio prije dva mjeseca izvoz žita iz Rusije,a mi?Mora nešto i tajkun raditi.
Žito,sad sam se približio za moj najavljeni pad BDP-a u ovoj godini-3%,a Rohatinski mi sada najbliži sa -2%.Možda će  morati pojest tu stranicu,znam koje varijable mi iskaću iz modela. Prvo,pšenica,malo su seljaci bili neiskreni kod poplava.pretjerali su,a drugo kukuruz je enormno dobro rodio /cijena na svj. trgu raste.još jedan razlog da se zabrani izviz/,dakle tu vidim moju grešku iako je agrar u BDP uključen samo sa 7%,treće je turizam on je uključen sa 15% i tu bi mogli biti poprilična greška,doduše rezultata nema,kraj godine još nije,a nije se ni moglo očekivati da će Grci štrajkat usred sezone i napraviti si štetu. Velika večina turista njihovih došla je kod nas i moglo bi biti dobro /stalno su se hvalili naši da smo rekorderi u posjeti,samo taj pokazatelj je na vrbi sviralo,ako se turizam sveo na kruh i paštetu. Ruse nam dajte. No ide mi i nešto u prilog,građevina i metalna industrija,a tu sam doma. Ako krene i dalje nelikvidnost,mnogi poduzetnici prijete zatvaranjem posla,a to znači pad BDP/Hebrang će to lako objasniti/ ali i više ljudi na Burzi, a to opet znači totalni kolaps,pa tko će raditi-državna administracija,zdrastvo,prosvjeta,trgovački centri i banke. A to znači imamo samo ponudu a nemamo potražnju,tu smo,trebamo John Majnarda Keynesa-oca škole potražnje,e to nemogu objašnjavati,ko zna zna,ne moram biti svakom loncu poklopac.
Na kraju pitanje postavljam samom sabi,kakav sam to ja ekonomista,nikakav,loš,sve što sam napravio u pismenim uratcima čista katastrofa,a pozadina samo istina i goli argumenti. Voliobi da se iz mene sprdaju i kažu vidi budale a to bi značilo da smo recimo Švičarska.
No to nije sve ima još loših vijesti a to nitko ne spominje,volimo se dičiti da imamo svoju državu,pa ide to ovako,trodioba vlasti,superiška-izvršna/vlada/,zakonodavna/sabor,dernek klub a neko je to mjesto nazvao i kokošinjcem/ i bolna točka Hrvatske sudska vlast da poglavlje 23,tu nam Eu komisija stalno nešto podmeće,Sud u Strasbourg je zatrpan našim predmetima,počeli su na sve strane tražiti suce. Zašto taj uvod,od svih vlasti,a naše Hrvatske su,nemamo najvažniju-monetarnu/ izvinjavam se g Rohatinskog ništa nije osobno,ko vjeruje,zasuzile su mi oči/
Naime banke,Zagrebačka,Privredna/lijepa hrvatska imena/
RBA i Erste drže oko 80%,ostalih 20% razne strane i neke domače bančice,a među njima i HPB,o zadnjoj bez komentara.
G Rohatinski je guverner centralne Hrvatske banke. Čega
 

Olimpijski triatlon na Marjanu

Održan je olimpijski triatlon nazvan"Marjanski đir"29.08.2009 u Splitu.

Krenem od završetka,druženja,proglašenja,pohvale organizatoru TK Splitu.predsjedniku Kukoču,tajniku Paviću/sveprisutnom/i sad svima koji su bili na stazi,kod prijema i organizacije,opet Pavić,vodonošama,opet Pavić,posebna zahvala kolegi Dumaniću na pratnji sa bicom,pa sucima naročito pituru Kragiću.Iskreno treba priznati da je kontinuitet organizacija utrka na samom vrhu.E sad zbog čega se spominje sveprisutni kolega Pavić,pardon direktor utrke"Marjanski đir",razlog prozaičan,na zadnjem trčanju/4x2,5 km/direktor osobno dodaje vodu najstarijem učesniku triatlona.To mi se nije dogodilo ni na jednoj utrci,pazite dodaje mi vodu,ajd da je bila bevanada,a prošla bi i piva ali voda.Bio sam u Klagenfurtu ali tamo mi je direktor dao rajnski rizling.E.Ive budi mi zdrav i veseo.Svima hvala.

Impresija,eto u razmaku šest dana,Supetar i Split,pored takmičenja družili se malo stariji učesnici kolega Prvan,Šošić i Pichler.Opći dojam,da si u krugu familije s kojom djeliš neke sociološke vrijednosti a da nužno neznaš svu privatnost suparnika/uvjetnih/ ili supatnika.I da se kroz razgovor izoštre stavovi ili bolje reči usklade.Sportska strana triatlona,našli smo se u sportu, sa strane gledano nemamo adekvatnu podršku osim parolašku a sve je usmjereno u elitne sportove gdje se lako opere novac,a skupljen od svih poreznih obveznika i onda nekakav lik alocira sredstva.I taj je onda u društvu najđek.Individualno,svatko od nas drugačije doživljava triatlon ali se svodi na zajednički nazivnik-dokazivanje.Osobno moram pobjeći od samog sebe da bi poslije trke opet bio sa sobom.

Marjanski đir je za mene počeo u Supetru,pročitavši da ima dva limita plivanje i bic 2 i 15 minuta a trku da završim za 3 sata,jadni veterani,Kažem kolegi Paviću ja san granični slučaj.Ništa ti samo dođi,kakva je to trka gdje nema pravog veterana sa 18 godin i nešto mjeseci.

I eto mene u uvali Bene,plivanje 1,5 km rame boli /i još sad treći dan/,izlazim iz mora,i,solidan pljesak prisutnih,sjurim se u tranziciju,Zvonko se priprema za bic ali stoji još jedan bic u rampi,nisam zadnji-Omerzo TK Krško,ali je odličan na bicu i u drugom krugu me prošao i tog trenutka sam dobio za partnera suca Dumanića.Bolje pratnje nisam imao,ispred policajac na motorinu bočno me pazi Deni a iza u autu opet policajac.Kako li su samo se čudili ljudi uz stazu,koja je to toliko važna persona,trojica ga paze.Zahvaljujem na moralnoj podršci kolegi Dumaniću,bio je uvjeren da ću stići prvi limit.no pusti sanak,nekoliko sekundi san falia.Ostavim bic,preskočim ogradu,kad navali neki curetak,gdje je čip,koji čip pa još trebam okrenit desetak kilometri.krenem dalje kad evo Dragana Radomirovića,Teo sad si na svojoj odgovornosti,pa da,projurim nekih 1000 kilometri,popijem par litara morske vode,krepam po toj vručini na bicu/ispraznia san oba bidona i sad da odustanem.I tako prvih pola sata/5 km/san mrljio stazu,ali staza trkačka je bila u ladu,drugih 5 km bilo je lakše a kad mi je Pavić dodao doping počea san letit.I kad mi je bilo najljepše onda je skupina kod tranzicije rekla dosta trčanja.Na kraju nisam bia zadnji,već prvi u kategoriji/generacijska solidarnost/.Borko je bio na supersprintu a pitur Kragić kao sudac se hladia pivon dok san ja plazio jezik na bicu.Ostali varaždinci Chytil Zvonko drugi u V-3 a Stecević isto drvena medalja kao na Braču.

Na kraju se vraćam na početak,druženjePita Borko:ima li kakvih posljedica,nema ja volim triatlon,I love pain,a on odgovara no pain no game.Skoro zaboravih.direktore Paviću hvala na soparniku.

 

Zadnja izmjena ( Subota, 02 JANUARY 2010 15:50 )

 

Prvenstvo Hrvatske u aquatlonu

Najspremniji se okupili na Bunarini,na 7.aquatlonu u Puli,na prvenstvu Hrvatske.

Organizacija trke,poslovično odlična,ekipe kolege Bijuka,od prijava pa do oznaka staze,naročito u moru jer neki ostariji takmičari imaju male probleme sa smjerom plivanja ili vidom.Vrijeme izvrsno,vrlo vruče,start je bio u 12 i 30 min.a voda u odnosu na prošle godine mokra i slana.

Pobjednik trke Milovan Matia ispred Lukina Matije i Marić Ive,ostali očekivano.Na trci pored domaćih nastupio i jedan Nijemac Pauli Martin/veteran-2/ukupno 6 mjesto.Na trci,od varaždinaca samo Pichler.Zanimljivo je da rođeni varaždinci nastupaju u četiri hrvatska licencirana kluba.

Trka se održava na Bunarini/tranzicija i cilj/ a pliva se iz uvale Scot.Do nje se ode pješice a vratiš se plivajući.Na znak suca startali smo u veoma toplom moru,do prve bove,desno,sve idealno, čak sam plivao u grupi/malo se šlepao/druga bova desno-300 m,desno rame kaže ne taj tempo a ja pomislim kako bi bilo da kao zvjezdača odbacim taj krak i upalim lijevu ruku ko propeler i odem ja..Nisam nikud otišao nego zaostao,500 m odlaze crne misli,dolazim k sebi,rame popustilo,pogledam jesam li zadnji,nisam,malo ispred mene spazim Lučano,ajd da se malo rame odmori.Pratim Lučana nekih 100 m,kad se sve posložilo,od 700 m ja ubacim u petu brzinu/jako popularna brzina/.Eto mene na cilju tj, do pontona.Veliko hvala kolegi Draganu što je ove godine poštedio gledateljstvo mojeg koprcanja i čupanja iz mora.Naime,ove godine bila su zadužena dvojica jakih momaka da nas vade iz mora, a izvadili su me/85 kg/toliko da sam pola metra bio u zraku i okretao noge na prazno a  kad sam doskočio ostavio sam trag na tapisonu kao kad auto naglo starta.Tranzicija,ta mi je uvijek spora,bacim pogled u more,izlazi Lučano.Odtrčim po molu,popnem se na lungomare,još jednom osmotrim tranziciju,jedan je još u moru a Lučano se ne vidi,no znam da će me prestići,jer je njegov prosjek po kilometru 4 min,a moj 5 min i tako je bilo poslije kilometra trčanje me prešao.Treba posebno naglasiti da je Lučano apsolutni pobjednik za 2008 g.Zimske Istarske lige,rezultati su obračunati hendikepom.Treba organizatora trke pohvaliti na poljevanju sa mlazom vodom na stazi,malo se ohladiš po pasjoj vručini.                                                                                                          U nastavku sam imao mali incident sa najnovijim bikinijem,spomenuto je vrijeme trke a to je i vrijeme ručka pa su se mnogi prešetavali po stazi.I taki trčim prema bikiniju i u sebi govorim:ja volim triatlon ,ja volim triatlon,mimoiđemo se,a kako su se mladići pravili kao da dame nema,ja sam se okrenuo i pripremam verbalni ulet,kad spazim suca na motorinu,brzu se sagnem i vežem tenisicu.Sudac me upita pa de sam do sada,eto vidiš tenisica me ostavila a možda još nešto.                                                                                                                                                                                    Još malo pa sam u cilju,Lučano prvi u kategoriji,ja drugi,nisam zadnji iako sam najstariji na trci,poslije pasta,proglašenje. Na kraju je uži krug nazdravio prvacima Hrvatske,jasno i viceprvacima.Kolege Šegota,Šimičić,Sošić,Mateis,Sagadin,Pichler,malo su komentirali sportske probleme,a Šimičić me upitao kako sam doživio olimpijski na Rabu.Kako,super,najvažnije da sam došao na cilj živ i čitav,drugo,da ne budem zadnji,što je generacijski problem a treće da padne kakvo postolje.Šimičić ne popušta, a bic staza,pa poznato je da ja nisam gunđalo,jest da sam na uzbrdici gurao bic ali kad sam se vraćao,zarekao sam da neću silaziti pa makar ronio po asfaltu.Šimičić premijerno najavio novu stazu.Ekola.

Poruka za Lučana:nas trojica smo na slici 13.Slika nije neka ali povečanjem možda bude nešto,pozdrav labinjonkama i labinjanima.

Galerija_slika

Rezultati

Zadnja izmjena ( Subota, 02 JANUARY 2010 15:57 )

 

2. Međimurski triatlon

Kup utrka u sprintu i ekipno prvenstvo Hrvatske održano je 01.08.2009 u marini Prelog.Ove godine za ekipe je vrijedilo pravilo da smo svi u jednoj kategoriji,nema više odvojenih kategorija seniori i veterani.U sklopu glavne trke održan aqvatlon i supersprint triatlon za kadete.Marko Duspara kao kadet 13 mjesto u supersprintu.

U glavnoj trcu nastupilo je 73 takmičara/rki,od toga gostiju-šest slovenaca i jedan iz Austrije

Apsolutni pobjednik Petković Gordan,kod žena Tomić Iva.Rezultati TK Varaždin:Gregurinčić u kategoriji V-2 četvrti;Knolmajer u S-1 peti;Duspara u V-1 treći;Belošević u V-3 prvi;Stecević u V-2 deveti;Pichler u V-4 treći.Ekipno smo zauzeli peto mjesto.

 

Galerija_slika

Zadnja izmjena ( Utorak, 18 JANUARY 2022 11:15 )

 

<< Početak < « 81 82 83 84 85 86 87 88 89 » > Kraj >>

Stranica 89 od 89

Login
Brojač posjeta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas131
mod_vvisit_counterJucer576
mod_vvisit_counterOvaj mjesec10976
mod_vvisit_counterSve1973286
Sponzori