Nema odmora dok traje obnova

      Ekskluzivna sreća je pogodila Hrvatsku. I to dupla.
Prva. HDZ je dobio i drugi mandat. Vlada neće moći na godišnji poći. Agenda im je bila, moraju dobiti izbore da mogu odmah, hitro, spasiti državu. Samo tako, proleteri svih zemalja ujedinite se.
  Druga, nema 100 dana uhodavanja Vlade. Sve su to prekaljeni stručnjaci za uništavanje problema u gospodarstvu, kao Uljanika.  
Trenutno imaju slatke brige, tko će biti ministar jer prepoštovani  ima izborničko obećanje-smanjenje sa 20 na samo 12 ministarstva. Da ličimo kao na neku EU državu. Ako po ničem drugom po banalnom broju. Prilog tome dao je i cigan koji je zatražio tri ministra. Poslije su njegovi manjinci rekli da se slabo služi hrvatskim jezikom.??? Austrija ima 11 ministara.
  Sve zajedno više liči na vicoteku, nego na ozbiljnost situacije u državi. Tu i tamo iz silnih informacija o pobjedi na izborima, probije se i uputa o coroni, budite odgovorni kao u stožeru pobjednika, grljenju i ljubljenu.
  Biće mi drago, za kraj, da ostane financ ministar, stari. Od Oreškovića, Karamarka i sad duplo, jer je najavio snižavanje poreza. Da veće plaće budu veće a manje da budu manje ili da ih uopće ne bude. Kao doktor ekonomskih znanosti zna da se makroekonomija i porezna politika trebaju posvađati. Radno intezivni sektori grcaju i krvare zbog Dalekog istoka /Kina/ i domaći koji su na Listi srama neće moći proći. Još ako im odrede minimalnu plaću biće gusto na burzi rada. 
A kakav nas rebalans buđeta čeka. 
Taj krucijalni dokument se sastavlja na način, da se pobroje prvo potrebe /first-namiriti svoje/ a prihodi kako Bog da. Ima jedna stavka kazne od inspektorata.
Omiljena tema u Hrvata. Utvrđeni je iznos od 550 milijuna. Tako da inšpektor od plexiglasa ima što raditi.
    Ne bi bilo loše pogledati malo u prošlost, kako su se radili planovi i petoljetke. Da ne pišem uludo, svjedočim, rast BDP-a išao je do 12%.
Nažalost akteri / makroekonomisti / tih planova i buđeta, su nas napustili. Ostali diletanti. 

Zadnja izmjena ( Petak, 10 JULY 2020 05:19 )

 

Pobjedničko slavlje

      Kao što uvijek sliku vidim malo drugačiju, bolje rečeno dubinu od površine. Izvana gladac iznutra jadac.
Red je da se i ja pridružim čestitkama. Svaka čast HDZ-u, naklon do poda. S pravom slave. No po meni nemaju legitimitet. Ne samo oni, nego svi birani.
Pobjednici izbora su 53% koji nisu glasali, ostali su doma. A to je bolesno stanje nacije. 
   U čestitku ću ugurati i malo ironije i sarkazma, ostvarila se moja želja iz jednog eseja da HDZ bez izbora nastavi vladati pa da uništi do kraja gospodarstvo. 
Osobno, kad bih bio pobjednik izbora ja bih plakao kao kišna godina.
Vratio bih se čestitarenju. Nisam primijetio da je službeno čestitano našim velikim prijateljima "first America", njihov Dan nezavisnosti. 
  Završna čestitka ide onima kojih u partiji ima 64% i nosili su crvene knjižice, Dan borca. Nekad su na taj dan radosno pekli janjce i volove. Danas ništa. Bio je i jučer njihov buking dan sa okrenutim kaputima./ Plehnati kokoti na krovu. Vjetrovi imaju čudnu naviku, pušu u raznim smjerovima./
 Čak su bili demagoški inventivno kreativni dajući intervjue. 
Još su uvijek dobro raspoređeni. Demokratska zemljica, bez lustracije
 

Moralno i gospodarsko propadanje

     Jučer na HRT sučeljavanje. Ukratko, negledljivo. Podmetanje, posebno na osobnoj razini. Programi fale, a dobivamo obećanja. Program iza kojeg stoji ideja, izvori sredstava i provedba sa rokovima. Bivši kandidati imaju prastara lažna obećanja a već nude nova na vrbi svirala. Novi kandidati su raznih struka ali ne krucijalnih, želje su poštene ali i dobrim namjerama može se otići u pakao.Pametno /Puljak/ nije bilo pozvano, oni su u prošlim izborima imali najbolji ekonomski program.
   Gledao sam do trenutka kad je  docent dr. Ćorić predbacio prof dr. Selak da nije ekonomist i da čita podatke. Pa ne treba biti ekonomista kad je javno poznato da smo dno dna. No dobio je oštar odgovor od Selak pa je od pisca ekonomskog programa HDZ-ea napravila esecijalnog seljaka i dodala da je seksist. Dvometraš se pretvorio u makovo zrno. Tražio sam od svoje ženu da mi da dalekozor. 
A koliko ima osobnog digniteta, za isto što mu je smetalo kod Selak on je isto napravio. Napao prof. dr. Ostojića da je neozbiljan, išao u izolaciju pa izašao. Dobio je odgovor: Ostojić je na uputnicu osobnog liječnika postupio po protokolu. Ekonomista docira liječniku. Mijenjam program, na TV-u.
  Ima je značajka kod izbora. Zabranili su onima koji imaju temperaturu 37,2, koji kišu, kašlju, šmrcaju, možda ako i prde, da ne mogu na birališta. Kad su se javili Ustavni suci, nastao je lom. I krenulo objašnjenje, da se brinu za zdravlje građana, uz značajku da dobiju izbore. 
Bravo konačno nešto i pametno od HDZ-ea. Samo su zaboravili da su samo prije par dana zabranili ulaz u državu pa im je gospođa iz BiH očitala bukvicu. I otvorili su granicu. Uz kretensku odluku da mogu raditi noćni klubovi. Da se ne zaboravi, bili smo na Nuli zaraženih.
  Sada. Dvije osobe su otputovala a tri su dobile respirator. Pored crne kronike ima i dobrih vijesti. Slovenci uvode oštrije mjere, a ja sutra vozim robu k njima??!.
Izgleda da još ima onih/ koji krše Ustavna prava/ kojima je u glavi zapisan kod da mogu nekog kazniti sa gubitkom građanskih prava. Kao svjedok vremena sjećam se tih ljudi. Vraćali su se iz zatvora, najčešće sa Golog otoka, sa izdržane kazne. Ali to nije bila gotova rehabilitacija. Pravi martirij je slijedio. Još su im dodali i gubitak građanskih prava. Obično na pet godina. Nema stana, nema posla..... i nema glasanja. Nepostojiš.
Nije sve tako crno, ima i izvrsnih vijesti. Naši vrhunski političari, državnici koji sve znaju. Prodaju nacionalna bogatstva/ INA/ koje ozbiljne države ne rade. A sada imamo najnoviju vijest, HEP će kupovati gotove vjetroelektrane i tuđe projekte.
   Prodajemo što se ne prodaje/obiteljsko srebro/ a kupujemo tuđe ideje.
Imam suseda kovača, od njega kupujem čavle koje on kuje /kako se kovalo prije nekoliko tisuća godina/  a u mojoj radioni stroj koji riga 300 kg čavala na sat.
 Ako još nije jasno, naši političari imam agendu kako je to kod Oto motora. Usis zraka na auspuh a ispuh na karburator.

Zadnja izmjena ( Četvrtak, 02 JULY 2020 18:39 )

 

RTL duel

      Demagog je stalno spominjao koncijere Bernadića. Objesio kiseli osmijeh- na stanje sa coronom. Pa normalno da su odgovorni za ovo buktanje virusa. Otvorili su granice sa zemljama koji ne mogu kontrolirati virus. I kretenska odluka da rade noćni klubovi. I Jelko Kacin im je čestitao. To je miješanje vode i ulja. Ili zamjena bukve sa malinom.
   Grandiozna izjava da je on nešto dao gospodarstvu. To su novci svih nas. On osobno nije ništa dao, samo uzima. On i njegovi. Plaću koju je poklonio uzeo je sa putnim nalogom, put u Finsku za koji se i dan danas ne zna tko je sve bio u avionu.
Bernadić nije bio dobar, fizičar, ali je pošten za razliku od Plenkovića, pravnik. Već u 25 minuti je bio u komi kad mu je spomenuo Inšpektora pleksiglasa Mikulića koji je u jeku corone  naplaćivao  bezrazložne kazne i zaposlio svoju ženu na lukrativno mjesto. A kad je spomenuo korupciju, kod nas 10% BDP-a. Batman se sledio. Bernadić je sve argumentirao dokazima.
    Teško sam slušao blebetanje batmane. Sve zna, najpametniji i stalno je ponavljao da Bernadić ništa nezna.
Na pitanje Damire Gregurek da li ima dojam i da li mu nije neugodno jer docira i djeluje nadmeno. Bezobrazno je prečuo pitanje. Pored toga je 3 minuta ukrao Bernadiću. Zgodna voditeljica a katastrofa od vođenja. Umjesto koncizne i argumentirane diskusije, svađa u kojoj je vodio batman i prvi ju započeo. Dvojica govore i sad bi to netko trebao slušati.
  Pročitao sam mnoge komentare ali nitko nije primjetio. Kad je batman siguran onda razlaže i obrazlaže nadugačko i naširoko beskorisne događaje i događanja /ekonomska/ uz potvrđivanje floskulama odlučno, snažno.. ali i bitnim gegom. Često podiže obrve i čelo. Ovaj puta je sve to izostalo jer nije imao odgovor na kriminal i klijentilizam. 
Indikacija psihičke nestabilnosti, često je stavljao desnu ruku na bradu i očajnim pogledom gledao u kameru a u mislima mu fijukalo, koliko će to postotaka glasova odnijeti. Pokušao je poentirati da je Bernadić kukavica. Pa ko to može slušati u deset nastavaka ili više.
  Bernadić nije iskoristio kobnu činjenicu kad je branio ministre u pekmezu. Da je samo jedan optužen. Za vrijeme opće društvene hajke stao je iza njega riječima: ja sam te papire pregledao i tu je sve čisto. Čisto kao i Borg. U deset dana tužilastvo je utvrdila da tu nema ničega. Nikad teži sudski predmet-Agrokorpa samo papira oko 2 tone. U 10 dana ne stigneš ni prelistati a kamoli secirati Ivičine zavrzlame.
Kad ga je napao za INU i naftu koje teče uzbrdo do Pešte. Batman kaže da MOL plaća koncesiji, Da, točno u Mađarskoj 12% a u Lijepoj Našoj 8%.
  Poslije ovog bljutavog duela, još malo činjenica. Ako je u mladosti bio bahat i prepametan, taj nije imao prijatelje osim " immo humiles amici," točan prijevod, poltrone.
  Kad je u emisiji spomenut Tito, da ja to malo iskemijam. Za praznike sam bio kod prijatelja u Petrijanecu i potrefilo se da sam kao mali bio pogonič u Zelendvoru, baš kad je Broz došao u lov. Mene su odredili da idem zadnji, najmlađi, ali sa posebnim zadatkom. Odrasli pogoniči su namjerno ostavljali dio ustreljenih zećeva a moja zadaća bila je da ih skrivam u stavice kukuruza. /Na večer se je išlo po taj sklonjen ulov./  Kad se završio pogon ja sam se približio Brozu da ga vidim izbliza. Jedan od trojice se izderao namene. Bre mali bež odatle. Potjerani  fazani su počeli izletjati iz grmlja. Broz dvaput zapuca i promaši. Odmah su mu dodali drugu pušku, opet dva puta promaši. A onda jedan od trojice, poltronski kaže. Uh, majku mu i mrtav leti. 

Zadnja izmjena ( Utorak, 30 JUNE 2020 05:03 )

 

Ponoćna trka

     Završetak 7. cross lige "Godišnja doba na Čevu". Završila je sa 4 kolom  27.06. startala u 21 i 45 u organizaciji sportskog pregaoca Lackovića, njegove familije i njegovih prijatelja. Posebno treba spomenuti i vlasnika Ivicu Slunjskog koji nam pruža gostoprimstvo na samom vrhu Čeva koje je njegovo vlasništvo.
  Startalo je 132 mix sportaš/a/ica na mostu preko Bednje, dužina staze samo 2020 m. Uz stazu su postavljeni lampaši da se vidi trčati po šumskoj stazi za one koji nemaju rengen ili infracrvene oči. Za sve ostale bile su poželjne osobne svetiljke. Za mnoge je bilo samo tren da otrče na vrh. Tom trkom sam 71 puta odjurio na vrh. Dolaskom na vrh čekala nas druga trka, nadoknaditi potrošeno sa pečenom piletinom i svinjetinom. Zaliti sa domaćem gemištom. Prilog. Salata od paprike i paradajza. I za desert, neizbježni Aničini sirni štrukli. Za mene skromno opet prvo mjesto u M60. 

Zadnja izmjena ( Ponedjeljak, 29 JUNE 2020 18:03 )

 

Pozitivni

     Steže se obruč oko izbora, sve više kontakata corone. Izvrsna ideja otvaranje noćnih klubova. Velepoštovani premijer tvrdi da netreba u karantenu jer nije majstor uradi sam. Nije art umjetnik. Neki su to silom prilika ili imaju tu vještinu. Zadnja moja vještina zove se orahomanija. Biće dva umjetnička stola od korjena i dva od debla. Ostalo će otići u intarziju i neke sitnije uporabne predmete. I nekoliko kundaka. Orah sam spasio kad je imao 5 godina iako je otac rekao da ga mogu spasiti jedino motornom pilom. Liječio sam ga tri godine. Izliječio sam dvije velike rane od pancirnih metaka M20. Jedno zrno je odnijelo pola debla. Unutar debla su ostali ožiljci od 1991 g. Vidljivo zaokruženo. 
   Ostalo je  trenutna moja slabost. Prelijepi patak nije pozitivan ali ide u katantenu. Patkice i ljetina, češnjak i grašak. Paradajz je prava šuma i počinje se crvenjeti. Sram ga bilo. Paprika je još mala a u košari su šljive okruglice, divljaci. Ne treba ih špricati i svake godine rode. Crvene i žute. Banane još nisu rodile. Nisu još pozitivne.
Corona. Peđa Grbin je pitao internetskog asistenta Ministarstva zdravlja Andriju, što da učini jer je bio u kontaktu sa zaraženim kao premijer. Ovaj je odgovorio momentalna izolacija.

Zadnja izmjena ( Subota, 27 JUNE 2020 17:38 )

 

Spin i laži

     Plenković je bio u kontaktu sa tenisačem, zaraženim coronom. Crtao je spin/ kao i u slučaju o putu u Finsku/ novinarima kako on netreba u izolaciju. Savršeni je uvijek u pravu i samo postoji njegova istina. Istovremeno je novinarka RTL-a imala intervju sa istim tenisačem ali nikakav kontakt nije ostvarila, epidemiolog ju otjerao u karantenu. Spin, kako se on pridržavao svih kriterija brani ga šef stožera. Za sebe kaže da se nije nikad rukovao. Onda mu portali narede par stotina slika koje mu kažu da laže. 
  Izravni su krivci za debakl u Zadru. Maltretirali su nas 60 dana da bi sve u sedam dana prokockali i bili predmet ismijavanja cijelog svijeta. Neki su i zluradi pišu ćao turizam.
Spin o svojim grande uspjesima u ekonomiji. O tome sam dosta pisao i dokazivao. Druge optužuje da se služe spinovima. Pa njegov uspjeh je najlošiji premijer u povijesti moderne Hrvatske. To su podaci od Svjetske banke, MMF-a, Eurostata. Stalno trabunja o 70 milijardi o zaduženju Milanovića. Točno, dugove treba podmiriti, kao i ove njegove sadašnje u zdrastvu. Uvjeren je da se samo on razumije u ekonomiju. Rasturio bi ga đak iz ekonomske škole drugi razred. Kao što su rasturili Ćorića stratega ekonomije  HDZ-a. 
   Hvale se povećanjem plaća. Moje pitanje kome su povećane, to novinari ne pitaju. Ili povećanje penzija. Pa kome? Ja koji imam penziju na granici siromaštva dobio sam 40 kuna. Po..rem mu se na njih. A što je sa onima koji imaju pola moje penzije.
  Milanović je imao 30%  bolje rezulate, a ja sam ga kritikovao. Mogao je daleko bolje. A najbolji premijer po rezulatatima bio je Račan, imao je realno dva puta bolje rezultate. Uz veliki dodatak, nije dobivao bespovratna sredstva iz EU, nije bilo pristupnih fondova, nije bilo kredita po 1,5%, nego 7. Ino doznaka Račanu 1,2 milijarde € , Plenković 4 milijarde, 6,7% BDP-a. Mogao je kupiti dvije INE, da ima znanja. Napravio sam mali izračun, izravnao sam nepovoljne uvjete Račana i dobio da je bio 3,89 puta bolji premijer. Da budem spin zločest. Račan je bio 4 puta bolji premijer od Batmana.   
Govore sigurna Hrvatska, točno, meni to liči na poziv dajte nama vaš novac mi ćemo ga sigurno parkirati u svoje plaće, bonuse, nekretnine i putovanja po svijetu,
  Nema grande rezultate ali ima grande spin 10 milijarde € bespovratnih za bogečku Lijepu Našu. Ima 4 škrca iz EU koji su javno objavili da ne daju ekipi koja nezna upravljati ekonomijom, raspolagati sa novcem i kradu. 
Što nije spin. Svaka tri dana imaju testiranje javnog mijenja za izbore. Panika. I pišu blasfemične šalabahtere što kandidati moraju govoriti na veselje protukandidata koji ih rastaču ko onu stvar na kiši. 
  Za kraj pitanje, za 30% su povečali proračun. Da li se bolje živi za 30%. 

Zadnja izmjena ( Srijeda, 24 JUNE 2020 05:47 )

 

Sigurna HRvatska

     Taj koji je osmislio slogan slobodno ga mogu predložiti za Nobela i to u ekonomskom razredu jer Nobela nema za policijsko stožerski razred.
-Sigurna Hrvatska ali od HDZ-ea.
-Sigurno ćemo u karantenu. Koliko su nam sjedali na mozak i tupili o odgovornosti. Quod licet Iovi, non licet bovi. Što smije Jupiter/gospodar, šef političar/ ne i vol.
-Sigurno su provjerili kud su sve tenisači po svijetu kretali. Bitno je da se je Batman uslikavao sa njima. I držao distancu zagrljen. A svim sportašima na e-mail poslali: ponašanje u vrijeme corone i to sve na eksponencijalnu, od Saveza, od Saveznih organa do Gradskih organa.  
-Sigurno će sada ministar specifičnog glasa formirati poseban tim da počiste nered.
-Sigurno je da će nam se cijeli svijet smijati zbog Zadra 21.06.20. iako se Batman i dalje hvali da izvrsno spašavaju državu od corone.
-Sigurno ćemo u jurnjavu u dućan po brašno i kvasac.
-Sigurno će opet imati posla medicinari.
-Sigurno je da opet nema posjeta svojim najmilijima u domovima i bolnicama.
-Sigurno je da zdrastvo u bankrotu. Milanović je ostavio oko 1 miljardu duga a sada je 3,5 milijarde kuna i nema nekih lijekova u bolnicama. 
-Sigurno, da te podatke Batman neće spominjati.   
-Sigurno će opet ekipa za kršenje Ustavnih prava, nabijati prekovremene sate. Proglasiti izvanredno stanje i uzeti im pravo donošenja bilo kakvih odluka do novog Sabora prije nego unište i ovo malo što je preostalo.  
-Sigurno je i u turizmu, dođite i odmorite se i sigurno odete kući sa coronom. 
-Sigurno je da će gospodarstvo otići u ..... 
-Sigurno da će po tisućiti put Batman hvaliti kako ćemo dobiti milijarde bespovratno od EU. Sramota, živimo na tuđoj grbači. Hvalimo se da smo sirotinja i moljakamo ko Bokci Bistrički.  
-Sigurno da treba podnijet kaznenu prijavu za ponašanje stožera. Za preminule /posebno u splitskom domu/ i ekonomsku štetu. Ti nisu u stanju voditi pjevačko društvo a ne državu.
 

<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 5 od 57

Login
Brojač posjeta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas116
mod_vvisit_counterJucer410
mod_vvisit_counterOvaj mjesec5944
mod_vvisit_counterSve1716718
Sponzori