Pravica i Delo=Biznis

     Prije 1941 u Ljubljani izlazili Pravica i Delo. Poslije 1945 ostalo samo Delo. Nije loše. Ostala delavska pravica. Jedan majstor bi mislio za sve nas. Dobar kućni odgoj kad si podkapacitiran.
    Eklatantan primjer. Premijer se hvali na primjer, primjerom. Teatralno maše rukama i afektira sa naglaskom na milijunima i milijardama €, referirajući se na basnoslovnom pothvatu upisu trezoraca. Između ostalog upisao se sa par milijunčeka naš stari znanac, veliki filantrop i investitor koji je nagrnuo investirat u zemlju koja je žedna investicija ko pustinja Kalahari. 
   Investicija u vjetroelektrane. Koliko je uložio. To je najvažnije. Dobio je kredit od HR banke za razvoj, koju pune porezni obveznici Hrvatske. Izvrsno, naši novci za stranog investitora da uloži naše novce u našu Hrvatsku. Koja je to pametna glavica zamislila. Uz suport naših hrvatskih šuma, prosjeka šumskih pa onda motornih pila i pilanja provizija naših dečki i cura koji su na pravim mjestima. 
    Znano je, da ne kritiziram već nudim rješenje, kad neznalice ni uhljebi na državnoj sisi nisu u stanju smisliti kvalitetna rješenja investicija. To što su dali majstoru za vjetroelektrane, mogli su ponuditi u Dalmaciji za solare. Razne modele. Od iznajmljenih krovova do partnerskog učešća građana u posao. Ili da se otkupljuje struja od građana. Pet puta veća iskoristivost solara od vjetroelektrane. Kad nema vjetra nema struje. A solar radi kad je i oblačno. Radi na difuznom svijetlu. Na dan 01.03. padala kiša i bilo je oblačno. Moja elektrana je proizvela 4,46 kWh. Taman da se održava temperatura u stanu. Kad je sunčano ovih proljetnih dana-26.02.24 proizvela 15 kWh. Sve što radi na struju podmireno u kući. Radio je stroj za sječku granja. Ostalo je i za HEP. Danas 03.03, sunčano. U 5 i 30 elektrana upaljena, Sunce nije izašlo i na nju je oko 130 stupnjeva. Difuzno počinje proizvoditi u 5 i 45- 33 W. U dvije godine proizvela 11,23 MWh. 
  Nažalost taj moj pravični model je djelo za prazan ku.../kufer/. Nema lopovluka i kriminala. 
 

Ni med cvetjem ni pravice

    Rekel to fijolicama smardlivi terputec, jalnuš, tvardogutec. Ne, Fric. Kak mu samo to palo na pamet.
Ne bi se ja štel mešati, med cvetje. Naročito u cvjetni Trio Paloma, H.V; Ž.L.i G.L. O njima sve govori njihov background. Zašto sam onda umiješao Frica. Napisana balada a ispala teška artiljerijska filozovska misao. Svevremenska.
Tulipani na bregu. Ukrali moju inovativnu ideju jer sam par hektara tulipana zasadio na vrhu Ivanščice. Eto sad sam otkrio tajnu zašto često idem na taj breg. Naum mi je bio da podebljam kućni buđet ali i državni. Da povećam BDP i umanjim propuh u državnom buđetu. Premijer mi poklanja malu penziju. NE onu koju sam zaradio. On meni poklanja moje. Lakrdija. Istodobno. Dijeli svima šakom i kapom povećanja jer su izbori, Hannibal ante portas. U EU ga ne žele i sad je nervozan. 
   Saziva svaki dan presicu i hvali se postignućima i dostignućima. Sa izvozom se nešto ne hvali jer se strmo....o. Uvoz nam je pokriven 50 % sa izvozom. Nije da se hvalim ipak nešto doprinosim izvozu tulipanima a kukavicama Nizozemcima /Potočari/ prodajem tulipane. Oni ih dalje plasiraju u ekonomsku silu, Hrvatsku. Eh, tjulip. Afera svakog tjedna, jedna. Koliko moraš biti jadan i neobrazovan, ne poznavati pravila igre. 10 godina smo u E Uniji i još nismo savladali gradivo prvog razreda pučke škole. Dvije posljednje zemlje u EU to znaju. Premijer nas stalno uvjerava da je Mjesec u vodi. Mislim na investicije jer smo među 15 najjačih zemalja na svijetu, ušli smo u Schengen, Eurozonu. NIŠTA. A Fitch, S&P, Moody's ? Investicije, opet ništa. Ostao samo još OECD. Investicija opet nema. Za 10 godina dijete odraste u momka a investicije su nam još u mentalnim komunističkim pelenama. Mračno sile nas napadaju. Možda i maligani od 2 litre za gablec. 
  No nije sve tako crno. Zaboravimo maglovite investicijske hidrocentrale i tankere. Ipak imamo autocestu koju je napravio Račan. Imamo hidrocentrale, napravio Broz. Imamo autocestu, Jesenice-ZG- Beograd. Izgradila poratna omladina 1946-50. Mi gradimo cestu, cesta gradi nas. Imamo prvu asfaltiranu dionicu Dravograd, Maribor, Varaždin, Zagreb. U vrijeme NDH izgradio ju Treći Reich. Još vozimo po njoj. Imamo i prvu željeznicu. Vozimo se 40 km/h. Izgradio Franc Jožef 1860. Pešta-Kanjiža-Kotoriba-Čakovec-Pragersko. Ipak imamo nešto. 
   Spomenute su  one dvije zemlje u EU kojima ne želim ime spomenuti a kamoli na njih pomisliti. Jedna je delegirala glavnu tužiteljicu EU. Brrrrr. Možda i mene presluša za tjulip.
Kad se već spominju te dvije zemlje, kod njih je poznato da se recimo agrobiznis prati na način da se sve snima iz zraka, što je posađeno i kada. I poslije par godina se uspoređuju aplicirana sredstva i uzgojena kultura. Kod nas ispada da je netko dobro umrežen u ministarstvu. Obilaze se agrobiznismeni i banči na njihovim domjencima. Ždere i loče se za naše novce, ponekad i za EU novac. I sad maca na vratanca. Krivac. Majstori ali i onaj ko im drži ljestve. Najviše je kriv onaj koji ima savršene radare da postavi našeg pravog dečka/ curu/ na pravo mjesto.
 Kak bi rekel Fric.....

Zadnja izmjena ( Petak, 01 MARCH 2024 06:48 )

 

Laki je nervozan

    Više nemamo jednu presicu dnevno, sad su u triplikatu. "Suho zlato" koje sad napadaju anonimci i zlotvori. Zločesti ljudi koji mrze uspješnu Vladu. Slijedi slijed bedastih izjava. Slijed laži oko BDP-a. I djetetu iz prvog razreda preparandije a kamoli srednje ekonomske je jasno da pokazatelji potrošnje građana i kako se hvali premijer investicijama, Bedastoća. Nema investicija. To je građevina BDP-a iz tuđe akumulacije. Potrošnja je od ino doznaka otjeranih Hrvata.
Da ljudi razumiju premijer se hvali bedastoćama i to sam već tisuću puta objašnjavao. Od tih investicija nema dodane vrijednosti. Nema prerađivačke industrije. Te zgrade, ceste i farbanje fasada ne mogu se jesti. Koliko su izgradili tankera. Ili hidrocentrala. Tanker jedan u 5 godina. U Šugi svaki mjesec jedan. Hvali se rastom BDP od 2,8. Njegov Majakovski Grlić neki dan je ustvrdio da je Rusija propala. Ignoriram rat, da me ne proglase rusofilom. Dakle Rusija u ratu, nema silnih bespovratnih sredstava i povoljnih kredita. BDP 3,6. 
   Posebno mi je drago da su se počeli javljati glasići od ekonomskih analitičara. Što će biti a to sam sam javno esejirao prije 7 godina i shvativši da od ovog brašna /Sadašnje ekipe/ kruha neće biti. Kad lovice više neće biti. Tuđe akumulacije. Spaljena zemlja. Umjesto urbanizirane zemlje organizirao i orbanizirao zemlju. I tu nije na tom levelu. Samo isprazne demagoške floskule. Kako to radi Orbán. Kaže Švedskoj, nema ništa od OTAN-a. Ima, plati 3 a dobi 4 Gripena. Nas su Francuzi odrali. Osim Gripena dogovorio izgradnju najveće tvornice elektro auta u EU, kineske tvornice BYD. Naši industrije nula. NULA. Ništa, pajkiju na rastu lažnog BDP-a. 
    Vratim se "suhom zlatu". Objavili EPOO istražitelji. Izrade projektne dokumentacije i provedba mjere zaštite zgrada unutar kulturno-povijesne cjeline Grada Zagreba po Ugovoru od 26.07 2021. Sredstva iz Ugovora, su bespovratna sredstva Fonda solidarnosti EU, sklopljen je Ugovor o dodjeli bespovratnih financijskih sredstava za operacije koje se financiraju iz Fonda solidarnosti. Kao što sam napisao esej 16.02- Pazi snima se 3D, da se radi o preknjiženju. Odbaciš bespovratnih 500 milijuna € a trošiš iz državnog buđeta. Prilično glupo.
    Knjigovodstveno su vratili sredstva i koristili su državna sredstva. Ovo je samo za velepoštovanog premijera. Ne izgovora se EPPA nego EPPO-a. Voli se hvaliti novim Zakonom o hrvatsko jeziku. Molim da ga i pravilno koristi. A ne kao svih njegovi, padežira i paradira na svakoj presici sa neznanjem. EPPO-a premijeru. Ne EPPA: Možda može pomoći Majda. Ona kao učiteljica hrvatskog prekrasno slovka u Saboru. Nezavisni padeži su nominativ i vokativ a ostali su kosi. Jedna ekipa si umislila da su kosi onda kada u nacrtnoj geometrija naiđu na kosinu  i da je to padež. 
   Zašto je bilo preknjiženje. Ja osnovano sumnjam da se moglo snimati tri puta isto je bilo tri puta farbanja tunela. Dogovorili. Jedno snimanje za snimanje drugo za uslugu a treće ide ispod stola. 
 Za kraj ako oporba nema konstruktivni prijedlog. Ima moja Njuška.

Zadnja izmjena ( Srijeda, 28 FEBRUARY 2024 07:05 )

 

61 proglašenje najboljih za 2023

    Svake godine proglašenje najboljih. 21.02.24. Počelo se od mladih nada. Nastavak priznanja za više od 10 godina aktivnog sportskog rada dodjeljuje se Diploma. Slijedi Zlatna plaketa za više od 25 godina aktive. Na kraju životno djelo. Preko 40 godina aktive i stariji od 60 godina.
   Klub je imao kandidata za Zlatnu plaketu. Događa se da se dobiveno na sportskom borilištu, na povijesnim ozbiljnostima zelenog stola izgubi. Kao što je uobičajeno neki se pobrinuli za sebe a nekima kasno proradi savjest na zaboravljene kolege i poznate sportaše sa kojima se godinama sretali u gradu. Sramotno. Kad je umro onda se ga sjetili. Primjer iz 2023. Posthumno dodijeljeno priznanja, loše odrađen posao. Ljudski nemar otkrio zaborav. Čovjek je bio na margini sa svojim poslom. Nije bio umrežen.  
   Za sve one koji su bahati i umišljene veličine. Svjetski juniorski prvak u kladivu. Čak je postavio državni rekord u dizanju utega. 5 puta državni prvak, 6 puta prvak Balkana u kladivu. Na olimpijadi 1960 u Rimu Zvonko Bezjak zauzeo 6 mjesto. Na kojoj je Yuga bila prva u nogometu. Dva gola zabili /Galić i Kostić/  a treći zubar iz Donje stubice Željko Matuš. 
   Ove godine proglašenje je bilo bogato sa istaknutim ličnostima. Za vrijeme ceremonije zabavljao nas splitovac Giuliano a nastavili smo na druženju. Od domaćih, župana, gradonačelnika, županijskih i gradskih sportskih radnika do ministra Habijana. Falila je samo ministrica sporta koja je organizirala doček vaterpolista na aerodromu. Nismo mogli njoj zahvaliti za organizaciju 202 navijača ali sam ja zahvalio Vjeki Šafraniću /svjetski prvak u karateu, trenutno šef sportskog saveza ZG/ na dočeku. Bio je malo kiseli osmijeh u početku ali smo dojam razrijedili sa žutim muškatom. I dodacima, janjetina sa prilogom. Bilo je i drugih mesnih delicija ali ja sam mislio na moju Njušku, koji se raspameti kad dobije kosti. Kolače sam izbjegavao pogledati a kamoli ih konzumirati. Jedino sam uzeo kram pugačice. Zanatski urađene sa čvarcima i crnim uljem. Razgovor nam je ometao bednjanski sastav. Kuavei, krivegatibega. Između ostalog zasvirali su: Ja sem varaždinec domovine sin. Znali su samo 2 refrena. Dodao sam jednu za našu elitu.                

Zadnja izmjena ( Subota, 24 FEBRUARY 2024 06:30 )

 

Marsovci

      Jučer sam naučio da čovjek uči dok je živ. Cjeloživotno učenje. Opet moram potvrditi kako sam ja notorna budalica-neznalica. Velepoštovani naš premijer Plenković, obožavatelj croissanta u maniri svog mentora Kardelja otvorio svima nama širom oči. Kaže. Ne, nisu tužitelji EPPO neki drugi. To su naši ljudi koji su samo prešli na ogromne plaće u EU.
   Ma ne mogu vjerovati. Eto u suton svog života ispao sam neobrazovan, neupućen i glup da tako jednostavnu činjenicu neznam. Kad sam se vinuo u zvjezdani prostor sa mojim zvezdanim uspjesima u triatlonu, leteći pored Marsa spazim tužiteljicu, čakovčanku Laptoš kako se sunča na tamnom tvari.
  Zaključak je jasan. Sve do jučer bio sam uvjeren da suci tužitelji EPPO-a, Marsovci.

Zadnja izmjena ( Srijeda, 21 FEBRUARY 2024 16:08 )

 

Konstruktivni protest

    Pogubio se u totalu. U očima se nazire se strah. Više ne priča samo gluposti. Hrabri sebe i svoje sa reduciranim izričajem. Hvata se za posljednju slamku. Gnjusna ocjena da su protestirali oni koji podržavaju Putina. Više nije samo anemičan nego ima i priviđenja. Neka jednog navede koji je to rekao. Izgubio se u pustopoljima frojdovskog labirinta. Kaže da svaka šuša može protestirati. Tako se zahvaljuje. Te šuše ga sad hrane i hranile ga, kad je derao croissante i igrao košarku u Parizu. I to u vremenima kad su mnogi ginuli i ostajali bez zdravlja stojeći zimi u rovu do koljena u vodi i ostajali bez dijelova tijela. 
Protesti su mu bili Vulgarni i primitivni. Koje bi trebali opisne riječi a koje bi bile ravne kriminalu njegove klike i korupcije. To nije vulgarno pače gadljivo, necivilizirano. Zanimljivo, zaboravili su na šatorovanje i plinske boce. 
    U zaletu hvalisanja postajao sve žutiji u licu. Onda počne nabrajati gdje je njegove mjestu. Među prijateljima i spomenuo radnike 3 Maja.
 Uljanik je preskočio kojeg su dva puta uništili. Onog starog i ovog novog. Novog je pompozno najavio kad su ga registrirali. Kad je postavio novog ministra hvalio ga, da je korporativnog stručnjaka. Kako taj stručnjak nije spasio barem ovaj koji je osnovao njegov šef. U privatnu firmu Agrokorpu su zagrabili ali u za Uljanik nije bilo Lex Borg. U kojem je propalo 26% državne imovine.
  Na kraju već žut ko limun odvali da građani u Hrvatskoj nikad nisu bolje živjeli. Živjelo pišanje po našim leđima. 
U onoj Y/Š/ugi nije bilo gladnih, nije se kopalo po kantama za smeće, svaki je mogao na more. I nije bilo pučkih kuhinja. Beskućnika nije bilo a sad spavaju preko noći u vojskama spasa. Danju lunjaju po gradu. Nikad nisu ljudi bježali iz Šuge. Odlazili su na bauštelu. Sad odlaze prodajući imovinu i cijela obitelj odlazi. Uništili su zemlju. Nanijeli veća štetu nego četnici.
   Javio se Vrhunski korporativni stručnjak Habijan. Kaže. Protest ništa, samo uvrede. Ništa konstruktivno. Konstruktivno se primi rekonstrukcije i spasi Uljanik koji ste registrirali a starog ste pustili niz kanalizaciju. Jako konstruktivno. Ulupali ste 4,9 milijardi sad su i one propale jer kupac nudi za Novi Uljanik  samo 7 milijardi. Veoma konstruktivno.
 

Kaj lanje

 

 

     Četvrtak, sesija Vlade. Uvodna hvalisava pričica ap. Imao susret sa Mitsotakisem. Ugodan. Grčka se od pamtivijeka hvali: dužna sam kao Grčka. I nastavlja. Grčka je najviše novaca povukla iz EU- 18-%. Naravno, pohvali se da smo mi odmah do nje sa 15%. Zahvaljujemo ap da nas podsjeća da smo bokci bistrički. Nije se mogao ljepšim pohvaliti. Možda nas i poticajno podkajlati. Kako reče alpinista iz Sabora poznat i po: Možda netko sabotira, protiv nas lobira, možda je Vlada, možda su Srbi, možda masoni.. , stih Vojka V. Na pitanje o prijavi neetičnog ponašanja naše Radosti. Predsjednika Sabora prpošno primitivno izrecitirao-kajlanje. Primjerci priloženi privitku. Možda mu se omaklo, trebalo je biti Kajanje. Ostavio me u nedoumici jer je u Saboru nedavno mašinerija dizača ruke sa žetonima izglasala Zakon o hrvatskom jeziku. I to oni koji lutaju povijesnim zbiljnostima tražeći svijećom padeže. Bilo bi smiješno da nije za plakati. Prava kajla Zakonu. U hrvatskom jeziku kajla je klin. Tako da ga je alpinista zaklinio. A možda ga netko sabotira ....pa bi ipak bilo kajanje. Dok nas obasipaju kajlama izlaze permanentne nove pojedinosti o našem Radosti. Šprajc ugosti Radost i nevino pita kako mu je pajdaš. A Radosti k/l/aže da ga mjesecima nije vidio. Sad neki tvrde /i predsjednik HR/ da je to izjavio isti dan, pače istu veče. Točnije par minuta kasnije kod Šprajca a prije se vozikao sa pajdašem. Jbg kad je mjesece pretvorio u par sekundi. Nadam da će ostati i opstati, uplatio sam za misu. Za kraj. Vezano na početak. Pričica o Mitksotakisem mi se ne uklapa u ni u šta.  Možda da se ap pohvali kako on razgovara sa uvaženim i poznatim političarima svjetskog glasa. Hm. Prije 8 dana G. Meloni je imala važan događaj. Tako stoji na stranici Talijanske Vlade President Meloni’s speech at Foiba di Basovizza national monument to mark day of remembrance. Raspričala se o fojbama. Spomenula je samo dio istine a najvažnije zatajila. Zatajila, ko je prvi počeo sa fojbama i ko je talijanizirao imena mjesta i gradova ali i imena stanovnika Istre. Od naših najprviji ap i Grlića ništa. Ništa vidjeli, ništa čuli, ništa prigovorili. Elegantno u tišini progutali žabu krastaču. Ona njima zabije kajlu do balčaka /KIS singer/a oni se nevino smješkaju. Da sve ne bude bljutavo kao gornje. Ima i ljepša pričica. Isto povijesna. Vezano baš za Bazovicu. 2019 ja vozim kroz to selo, maleno sa uskim ulicama. Vozim po neznam koji puta prema Lignanu. Prijašnjih godina je to bilo prema Veneciji i Cavallino. Zašto to spominjem. Oderao sam talijansku konkurenciju u svojoj kategoriji čak i nešto više. Posebno mi se melem zakajlao u moju epsku dušu, bio sam bolji od Brunella Pagavino. Fizika, on 60 kila ja 83. To mi je pomoglo 27.4.2019. More valovito od 1 metra. Žene plivale /foto/ u mirnom moru a muškima oluja. Kad sam uspio isplivati iz košmarskog mora pogledam vrijeme. Katastrofa od 21:45 za 750 m. No, klupski navijači HSV, posebno žene, galame i navijaju. Poslije trke je bilo jasno razlog. Nadplivao sam mnoge mlađe. Plivao sam kroz valove ostali su bili na amplitudi. Bic sam vozio maestralno. Isto vrijeme je imao takmičar 100 mjesta ispred mene. Prosječna brzina od 34 km na sat nije nešto ali bila su 5 zavoja pod 90 stupnjeva. Na jednom zavoju prijatelj Hannes viče: go Teo. Na trčanju sam još uvijek pod dojmom lošeg plivanja a na bicu nisam pratio brzinu zbog opasnih zavoja. Trčim drugi krug kad začujem iza sebe sitne korake tapa, tap. Pomislim. Zar opet Bože moj. Znao sam da je to Brunello. Tog trenutka nisam znao da je on u drugom krugu trčanja. Projuri pokraj mene kao pored turskog groblja i dobaci mi, Hi. Korektno ozdravim. Završim trku, tuširanje, pasta. I slučaj je htio da sa Brunellom krenemo pogledati rezultate. Gledam listu. Prvi pogled. Mene nema. Onda spazim prvo mjesto a Brunello 4. Potonuo moj konkurent kojeg nikad nisam dobio. Drugi argentinac Monno, treći Carella. Šest godina me pratio u AATC. Vječito drugi. Od brojne ekipe HSV jedino se ja pozlatio. i jedini na postolju. Poznati triatlonac Hilber apsolutno 5 a u kategoriji 4. Rezultati još uvijek na ENDU

 https://photos.app.goo.gl/ductYVB2j52Rs2j58

Zadnja izmjena ( Subota, 17 FEBRUARY 2024 07:13 )

 

Kad ne laže konstantno, priča gluposti

      To bi bio sukus od predsjednika Milanovića kao generalna ocjena za ap.
Zašto tako oštro? Možda kad je još prije 5 dana komentirao i tvrdio da je vojni rok za sve mlade glupost. Odjednom se prisvijestio i digao glavu, pa još digao glavu. I još više diže glavu. I odjednom vidi gle čuda, da postoje neki sukobi u susjedstvu. Ukrajina, Izrael a da rat samo nije započeo na Kosovu. Onda je konstatirao da mlade generacije nemaju pojma o vojnoj obuci. Pa tko to govori. Otkad su to dezerteri eksperti, vojni analitičari i specijalci. ?! Pa u kojoj to državi ima, da dezerteri pozivaju na regrutaciju. 
Izbjegao JNA. Izbjegao domovinski rat. Na prvu liniju u Ukrajinu da nam pokažu kako se ratuje.   
      Ili je možda razlog što je usporedio biranje suca Vrhovnog suda Dobronića bez provjere. I to ponavlja u triplikatu. Svaki dan jer neki nisu dobro slušali. Pa je onda logičan zaključak da ne treba provjera i za "di si moja radosti". Kao jučer, pola sata nabrajao spasonosnu svoju politiku. A na neugodna pitanje, sve je rečeno ili nije dobro čuo. Javnost očekuje rasplet. Nacional- Državno odvjetničko vijeće-Telegram-Turudić- Novi list- Mostečak.  
Po običaju politička demagogija i neistina. Kakva neprimjerena prljava usporedba, nešto što spada u najgoru gnjusnost.
  Dobronić, nije se družio sa krim miljeom. I nije mijenjao pravomoćne presuđene zatvorske kazne za uvjetne. Nije na Odborima u Saboru lagao. Bile su tri provjere, kaže. Nastupom novog momenta i treba provjera. Odmah. Članak 13 Zakona o sigurnosnoj provjeri. A da je predsjednik znajući nije reagirao. Greška kao i provjera. Za mene samo na žicu. Svi. Posebno one koji provjeravaju. Ako istražitelji iz EU nisu svete krave pa onda nisu ni naši. Naročito zazivam već dugo imovinsko stanje svih, posebno sudaca. Primaju plaću od poreznih obveznika ali mnogi primaju i mito. Pankretić je još 1991 rekao da nisu imali za bicikl a sad imamo tajkune koji su velebogatuni za mnoge razvijene zapadne države. Tko kontrolira plaćen porez i imovinu. Samo novinari. 
Za kraj. Branimir Pofuk !? Volio bi da je Milanović odmjereniji ali kad pogledam HDZ, protuha i vucibatina nije uvreda, nego točne konstatacije.
 

<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 5 od 89

Login
Brojač posjeta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas377
mod_vvisit_counterJucer3193
mod_vvisit_counterOvaj mjesec43414
mod_vvisit_counterSve1951918
Sponzori