Triatlon Lignano

       Jučer sam u noći trebao krenuti sam na obranu prvog mjesta u kategoriji u Lignano. Nikad nisam bio bolje pripremljen. Prijatelj Mono /Argentinac/ rekao da će dovesti još jednog iz naše kategorije a i Talijani su pripremili ekipu svojih da na domaćem terenu ostane pokal. Zimske pripreme, dva puta sam tjedno plivao, svaka druga nedjelja na Ivanščicu,10km gore, 5 dolje,  bic od 20 do 45km svaki treći dan, poslije bica razgibavanje tenisica po kvartu. U drugom mjesecu napravio sam triatlon na 10 stupnjeva. Bazen, trčanje i 30 km do Šenkovca.
   Zakapario sam prvo mjesto unaprijed pa sam po razrađenom itineru, trebao danas, baš u ovo vrijeme biti u posjeti kod Savanarole. Borca protiv moralne ? korupcije. Preteća Gordana Bruna. Corona je sve zaribala do boli. Šteta u sportskom smislu a posebno u turističkom. 
   To su fizičke patnje plus normalan rad u firmi da ne budem na teret državi. 
Duševne patnje su bile teže. Svaki ubogi dan moram slušati plačljivu konferencija o koroni i samohvalu kako nas spašavaju. I specijalne zahvale. Onima koji samo rade svoj posao. 
Opominju nas stalno oko nekakvog socijalnog kontakta. Valjda fizičkog.
  Poslije 20 dana istrage /iako smo svi već znali 3 dan/ imamo informaciju da nitko nije kriv za Splitski starački dom. Imaju samo 9 mrtvih, za sada. Stožer nije rekao da nisu imali opremu za koju je zadužena državna nesposobna birokracija. Tu je i starački-Koprivnica, gdje za inat opet čelnica HDZ. 
   Izvanredna je situacija, uvedene su izvanredne mjere, neki su ih nazvali diktatorskima. Stoga su bili dužni sve organizirati a ne se samo baviti zabranama. Pa sad imaju proboj baš tamo gdje nisu smjeli imati, starački domovi i bolnice. A to znači da nije bilo pete kolone, nego nije bilo opreme. Sjećam se urnebesne hvale, stiže 5 tona opreme. To nije bilo da se podmire potrebe ni za jedan za cijelu Hrvatsku. Ministar Horvat se hvali i pravi važan da su ubrzo nabavili opremu" government to government /Kina/". I onda novinari iskopaju neku našu firmicu, koja do jučer nije ni postojala a od koje se nabavlja oprema.
 Ti unište svega čega se prima. Biće veselja kad dođe, dan poslije. Srećom mi nemamo tviteraša koji je svojima savjetovao ubrizgavanje klora i sličnih kemikalija za suzbijanje corone. Klora u vodi ne smije biti više od 5mg/l. Po njemu se čisti može piti do mile volje. Odlučio da više ne drži konferencije jer kaže da novinari prenose neprijateljske vijesti. Eto. Sad USA ima u bolnicama osobe se coronom i pijance klora.  
    Da se odmorim od politikanstva, gluposti, demagogije i populizma idem da me nema.
  Nadam se da će mi se sreća osmjehnuti da vidim socijalno zdravu prirodu, srnu, zeca, fazana, kukavicu, djetlića, zelembaća, zmiju/ prošle godine u to doba bile su ribarica i bjelouška/ i žabicu mukača.  

Zadnja izmjena ( Nedjelja, 26 APRIL 2020 05:40 )

 

Ribić

        Poznati znalac ekonomije i atestiran ekonomist Ribić. Kaže.
Ne snižavati plaće, već se mora država zaduživati da bi isplaćivala plaće. Dakle egzorcist ekonomije nudi Poncijevu piramidu. Kad linija sreće dođe do kraja, dalje nema.
    Na portalu Indexa Zgombić mu je sve odgovorio osim par bitnih činjenica. Da sve u ovoj državi nose oni koji su u primarnom sektoru, neki to nazivaju realnim.
Na žalost Ribić je dijelom u pravu kad kaže da poduzetnici ništa ne doprinose u ovoj krizi. Zašto. ? Jer u našoj državi glavni poslodavac je država i to u 80%.
 Politika osigura posao svojima, da mogu imati dojam da su kao poduzetnici. Dokaz nam je bukiranost kaznenih postupaka. I svaki čas opomena iz EU komisiju, MMF-a, Svjetske banke ..... Oni koji su se slizani sa politikom ništa ne fali. Uvijek puna zaposlenost. 
 A oni koji nisu umreženi 20 %, ti doprinose 60% u buđet. Njima je poslovanje na krajnim granicama izdržljivosti.
   Gdje ne valja. Župani imaju po 2 zamjenika a sami nemaju posla, svaki novi župan dovodi svoju ekipu, u gradovima isto.                                                   A blasfemična parcelazicaja države na općine sa po 500 stavnovnika. Te minorne zajednice imaju načelnika, tajnicu, fikus i poštara a za njihovu plaću moraju drugi zaraditi. Tu treba rezati. U Estoniji državna uprava ima 128 zaposlenih kod nas 34840. Rezati akademicima, povlaštene penzije, disktreciono pravo predsjednika da dijeli penzije. Tu su i branitelji. 500 000?
Ribić i njegovi trabanti tvrde da nijedna zemlja u EU ne reže plaće. Istina, imaju realno zaposlene, pa netrebaju rezati plaće. Naš problem nisu plaće nego zapošljavanje po babi i stričevima, pajdaša, rođaka, ljubavnica.....Zlonamjerno je da se alibi traži na učiteljima, policiji, vatrogascima, medicinskom kadru... 
Tu činjenicu potvrđuje ovih dana sveprisutni glavni inšpektor Mikulić, njegova supruga zaposlena je u državnoj firmi, odmah kad je diplomirala u 47 godini.
Jedva su ju dočekali.

Zadnja izmjena ( Petak, 24 APRIL 2020 06:06 )

 

HOS

        Obilježavanje proboja 75 obljetnice iz konc logora Jasenovac, odredili smo se ponovo prema propaloj ideologiji i državi NDH.
 Nažalost poslije ceremonije na pitanja novinara predsjednik je rekao nešto sa čim se duboko ne slažem. Pitali su ga za spomen ploču obilježevanje poginulih HOS-ovaca,
Rekao da ju treba baciti i da ti poginuli nisu borili za političko opredjeljenje kakvo sad imamo.
Za predsjednika sam dva puta glasao, u prvom i drugom krugu jer je prije njega bila sramota, pa mu sada mogu oponirati.
Zaboravio je da predsjednik u demokratskoj državi /barem na papiru/. 
Tim HOS-ovcima moj duboki naklon, dali su život za Hrvatsku. Kakva će biti politički uređenje u Hrvatskoj i koji smjer će imati u svakom pogledu, odlučiti će svi građani. Njihov dar za Hrvatsku je nemjerljiv, dali su život uz pomisao Za dom spremni. 
Milanović često ističe da ima što manje struke a da politika treba u svemu učestvovati. Pa neka sada urede da ti poginuli neće biti u bilo čemu zakinutu makar  post humno.
A pozvao bih se i na Aristotela /često/ da je demokracija sranje. Ako najgori i najbolji imaju ista prava, onda oni koji su dali život za svoju državu, dužnost iste je, da se zahvali uz veliki pijetet, vječnu slavu i sva prava.
Njihova želje ili zahtjevi bez obzira kakvi su bili, bili su demokratski. Dokumenti postoje, prvi su krenuli u obranu.
  Za kraj smatram neprimjereno ponašanje svih onih, koji na bilo koji način komentiraju i evociraju našu borbu protiv četnika, a smucali su se po briselskim hodnicima ili bili ratnici u minkenskoj bojni.
  A dokle ide nepravda, slučaj eklatantan iz Varaždina. Zbrisao u Njemačku, ratovao na način da je bio teniski trener. Kad je frka prošla eto junaka u gradu, za dogradonačelnika. Trenutno konzul u Švicarskoj. 
Može pitanje, koliko takvih ima. I još nam sole pamet.

Zadnja izmjena ( Četvrtak, 23 APRIL 2020 05:45 )

 

Kozmička brzina

       Nije čak ni druga nego svjetlosna. Poplava informacija stvarnih, lažnih, pravilnih, smijurija ili svinjarija ne na tjednoj bazi, već za par sati ima ih mali milijun.
Jučerašnji dan je obilježen kusanje juhe, Glavnog inspektora, izvedene svinjarije. Naime donijeli su Pravilnik kako mogu restorani raditi. Prvo su se inspektori iživljavali kaznama a nakon kazne donose pravila. Neznaš jel bi se smijao ili rasplakao. Neki su i zatvorili za stalno. /za ugradnju plexiglasa koji za neke košta od 5000-10000 €/. Imamo majstore koji iz petnih žila rade u korist naše štete. Da, peta kolona, Pitanje, koliko su puta ti isti revni inspektori ušli u Agrokorpu. Je su li i sad kad je Agrokorpa bez Iveka.
    Izgleda da nitko ne komentira NBH. Jučer je bio guverner na N1 i potvrdio održavanje likvidnosti stranih ? banaka. Zato je izveden SWAP.  A koliko banke imaju kapitala. Onoliko koliko ima štednje hrvatske, nema u njima "stranog" novca. Stranci su dobili likvidne i solventne Banke i još naš novac koji ga nama posuđuju i za to uzimaju masne kamate jer nam je rejting u smeću.
  Ako nekome još nije jasno onda ide vic. 
Štef meni da svoju zaradu, plaću, štednju.... Kad on zatreba za neki posao, recimo obrtni kapital ili treba kupiti kamion ili sebi auto, ja mu odobrim veselo kreditnu liniju i udarim mu kamaticu od 10%.  Znači, elegatno je dobio kredit i to nije sve, još sam mu dao na njegov polog 1 % kamate. Zašto da on bude oštećen. Čist račun duga ljubav, božanski posao.
Ajd dobro nije baš sve sjajno još mu naplatim i 124 raznih bankarskih naknada. Nek se nađe, lakše će zarada preletjeti granicu.
Muslimanske banke ne naplaćuju kamatu.      
A što se tiče nafte, novinari pišu gluposti, barel za 0 $.?? Referentni USA West Texas I. crude nafta jučer 11,46 a brent stoji 26,44 $. Ne treba brkati vlasnike nafte /špekulante/ u tankerima koji se sada rješavaju na bilo koji način. U tim tankerima /parkirani/ je nafta koja se godinama preprodaje kako se cijene mijenjaju. Problem je da se sada ispumpana nafte nema gdje skladištiti, jer zatvoriti bušotinu i pokrenuti zahtjeva velike troškove. Kao što sam upućivao na Teoriju tržišta i cijena za brodogradnju isto vrijedi i za naftni biznis. 
Pored loših gornjih vijest ima i dobra. Danas je kod nas poskupio benzin. 

Zadnja izmjena ( Utorak, 21 APRIL 2020 05:46 )

 

Smijurija ili svinjarija

  Mislio sam pisati. Prvo o doprinosima i mirovinskim fondovima pa da se zamjerim ama baš svima i da me psuju na sva usta. 
 Drugo o probuđenim ekonomskim prorocima ala dr Škoro, propali predsjednik. On je katastrofu primjetio tek jučer dok sam ja o stanju gospodarstva napisao točno prije mjesec dana, stoji na stranici.
Ne mogu zaobići zločesto i blentavo ponašanje Ribića/ 14sati kod N2/, koji taji svoju javnu plaću. Dobiva ju od poreznih obveznika. A idiotskoj izjavi Severa nemam komentara. Rekao je da se javnim službama uzima da bi se dalo realnom. 
    Ovo gore su teške teme, radije će na laganiju. Kao u naslova.
Naši vrli inspektori su zatvorili nekih 30 restorana. Na noge se digla javnost, Obrtnička komora, Nove udruge poslodavaca i gle čuda, Hrvatska gospodarska komora /bastion HDZ-a/. Jasno da je bilo opravdano kad su se vidjela riješenja. I tako krene nedjeljom od jutra po raznim TV stanicama objašnjenje glavnog inspektora Mikuluća u smislu da im nije cilj represija. Ali su riješenja izvršna. Ticalo se jednog rješenja za drive-in jer je stol bio na javnoj površini. Pa ne može biti nigdje drugdje, može još na zelenoj površini ili na pločniku. To je inspektor mogao upozoriti a ne napisati kaznu i zatvoriti na 30 dana. Jedno rješenje je da je zatvoren restoran jer je radio. Pa gdje su našli tog inspektora. Možda za takva idiotska rješenja trebalo nešto dati kao onom koji je primivši mito od 40000 DEM rekao da je to samo za kavu.
  Kako je dan prolazio, svinjarija od rješenja, kako je jedan od aktera neuvijeno izrekao u kameru, do večeri u centralnom Dnevnike kod gđe Marte Šimić glavom  i bradom, Urbi et Orbi Mikulić /rudarsko usmjerenje/ pretvorio u smijuriju. Izmotavao se na epidiomologa ali je rekao da će riješenje biti obustavljena i da će danas sve dogovoriti i dati upute kako je moguće raditi. Ma nemoj. Otkud salto mortale. Vjerojatno pritisak zdravorazumski cijele nacije ili je glavni šef vrisnuo: pa što to radite.    Imamo pandemiju virusa ali je smrtosnija pandemija gluposti.   

Zadnja izmjena ( Ponedjeljak, 20 APRIL 2020 05:28 )

 

To be or not to be

      William Shakespeare. Kažu da je veliki pisac a da se o njemu jako malo zna. No po epitafu nije tako. Piše: mudar kao Nestor, genij kao Sokrat a po piskaranju ravan Vergiliju. 
  O dramatičaru se malo zna a po djelima uzvišen do nebesa.
Koliko mi znamo o našim financijskim institucijama a koliko i o djelima oko njih.
   Kao u vicu. Lopov noću upadne u kuću, na glavi ima svjetiljku, pronađe sef i počne vrtjeti brojčanik da ga otvori. U tišini čuje se klikanje i fluidno: Isus te gleda. Lopov zastane i okrene glavu po prostoriji, ne vidi nikoga. Bio je religiozan pa kaže u sebi da mu se pričinja. Nastavi, kad sada čuje jasno i glasno. Isus te gleda. Pretrne. Opet okrene glavu i pažljivije promotri prostoriju, spazi papagaja u krletki. Ovaj progovori, pa govorim ti da te Isus gleda. Lopov će, aha ti si taj Isus. Ne ja sam papagaj, Isus je doberman. Možemo zamisliti kako je prošao ponoćni junak i spašen iza lokota, ako je netko stigao na vrijeme. 
Naše financijske institucije više nisu naše. Tehničko-ekonomski objasniti bio bi to doktorat. Činjenično stanje, nije bilo nikoga da stigne na vrijeme.
  Dajem skraćenu verziju. Da se ne zaboravi. 
Naše f. institucije su sanirane sa 87 milijardi kuna i prodane po modelu SWAP-a za 5 milijardi. Kuna. Od tada je kuna stabilna. Fiksirana 4444. 
A kako su prošli i gdje su završili majstori ovakve prekrasne trasankcije. Bili su uvaženi predsjednici, premijeri, akademici, ministri....dobivaju društvene položaje i solidne plaće i na kraju si dijele visoka društvena priznanja.

Zadnja izmjena ( Subota, 18 APRIL 2020 04:50 )

 

Otišle da bi došle

   Idi mi dođi mi.    
Otišle, 2 milijarde € da bi se ubrzo vratile. 
Vratile su se jučer ponosno i hrabro 2 milijarde, putem SWAP-a, a za garanciju smo ostavili /platili/ ECB-u 15 milijardi kuna.
    Iz NBH objašnjenje, da osiguravaju likvidnost!?! financijskim institucijama / kojima ?? /a premijer je svojim poznatim proznim vokabularom dopunio da će financijske institucije / pa koje ??/ imati prostor da djeluju ohrabrujuće, blagotvorno, umirujuće, ljekovito, na financijska tržišta povodom krize. Koje ??.
  

Zadnja izmjena ( Petak, 17 APRIL 2020 05:19 )

 

Loše vijesti

   Bilo je u nacionalnom Dnevniku, čak i nešto više. Voditeljica je potvrdila sve informacije od MMF-a i dodala je i inflaciju. 
Voditeljica je ljepotica Marta Šimić, dipl novinarka. Odmah sam ju zapazio kad je vodila neke manje važne emisije. Jedna je bila intervju poznatog Đure iz Top liste nadrealiste. Intervju ide ovako. 
Dobar dan i dobro nam došli, gospodine Đuričić. Đuro se smrkne i kaže ja sam Đurić. Ha, ha, ha, baš ste komični, uvijek spremni za šalu. Ne, ja sam Đurić, ne Đuričić, sad već povišenim tonom odgovori Đuro. Marta se zakikota a onda štucne. Vjerojatno su tog trenutka kamermani i šef sinopsisa mahali rukama a možda i na kartonu napisali da je gost Branko Đurić. Intervju je upao u hladnu frontu, pitanja i odgovori su bili bez veze. A Đuro je i na odlasku bio ljutit.
 Marta Šimić je nagrađena da vodi centralni Dnevnik.
  Što nije rečeno u Dnevniku. Nije rečeno da je NBH ove godine otkupila kune u iznosu od 2 miljarde €. Kuna zlatica je odlični plivač, osobno sam vidio kad je na brzaku preplivala Dravu. No naša kuna je otežala i treba joj terapija spašavanja. Dijeta.
  Zanima me da li je tih 2 miljarde € otišlo u banke majke, preko granice.     
Ima još dobro-loših vijesti. Sirova je nafta oko 30$ barel. Ja pamtim i 8$. Malo je čudno da nam je cijena benzina nešto ispod 8 kune. Moj prijatelj Jan mi javlja da je u Canadi benzin 0,58 do 0,66 CAD otprilike 3 do 3,3 kune. U Alberti još i niži jer nemaju provincijski porez. 
Loša vijest da prijatelja neću skoro vidjeti na triatlonu, sve ovogodišnje trke su otkazane.

Zadnja izmjena ( Srijeda, 15 APRIL 2020 05:46 )

 

<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 6 od 54

Login
Brojač posjeta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas61
mod_vvisit_counterJucer311
mod_vvisit_counterOvaj mjesec6283
mod_vvisit_counterSve1655913
Sponzori