Kakav dan 28.05.2023

     Dan za pamćenje. Prekrasno jutro, sunčano i bogato. Braća Valent i Martin su bili nezaustavljivi na Bledu. Slovenci su na cilju postavili sajlu kao na nosaču aviona i ništa od trke ispod 6 minuta. Moja sjećanja naviru. Bled je posebno mjesto. Tu je bio susret triatlona sa mnom, kad je to bio za mnoge nova vrsta pizze u Cora baru u Ljubljani. Onda u dublu. Pa koliko sam puta bio tu na postolju.
  Braća će biti dugo pamćena. Zaslužili su primanja u rangu vrhunskih nogometaša. Nisu bili samo oni aktivni. Bila je i varaždinka Jana /17/ u sedmoboju. 9 u svjetskoj seniorskoj konkurenciji. Prvi dan, bila je čak 4. Slijede. Hrvatske kuglačice postale svjetske prvakinje u Varaždinu a muški treći na svijetu. Kugl majstori.
   Nismo ni mi mirovali. Zvonko je rasturio konkurenciju u Donjoj Dubravi na trčanju. Moje raspalo koljeno odlučilo se za Lacijevo Čevo-godišnje doba- proljeće. Kružna trka gore pa dolje oko 5 km. Prvi puta takmičar i moj pas.
Ne bih išao čačkat mečku, da mi nisu iz Klagenfurta poslali najnovije Mizuno trkačke tenisice. Bojom su ih pripasali čarapama Aquathlon Ferlach. U njima sam se preporodio iako stare nisu još svoje odslužile. Blizu su 1000 km. Na početku smo bili izvrsno rekreativno zadnji. Grupa nas ostavila 500m. Rezignirano zaključim, da ću donijeti lampaš u cilj.  Razlog. Malo koljeno a još više zastajkivanje partnera. Senzacija svakojakih mirisa i "snifanje"  svakog grma. Bio je na uzici jer bi to bila trka od 10 km. Kad se staza uzbrdo pretvorila za noge i ruke, popravilo se raspoloženje jer smo prešli neku mlađariju ali i poznati trkački par. Zadnjim 300 m prije vrha strma  staza, kad srce želi iskočiti iz grudi a duša je u nosu. Do gazde Iveka ostavili smo njih 10. Dočekao nas sa vodom za psa i za mene gemišt. Samo 1 deci ali me vratio među žive. U povratu sam ga pustio sa uzice. I njemu je bilo dosta brega pa je jurnuo do roštilja. Mogao je po svojoj volji birati stazu. Spust je isto bio opak, pazio sam na koljeno pa su mi neki uzeli mjeru ali lampaš sam prepustio mlađima.
   Doček na cilju, veličanstven. Bijelo meso, šnicla, ćvapi, piće po volji i hrpa kolača. Aničini štrukli, makovnjača, štangice ali prvi puta baklave. Vrhunske u rangu sa Baščaršije. 
    Vratili smo izgubljene kalorije. Druženje sa ekipom. Zadovoljili socijalni kontakt i sa punim torbica za 20 minuta evo nas doma. Ja nesretnik bacim pogled na NU 2. Nepotrebna emisija i pokvarila mi dan. Šefica sv. Duha mora se opravdavati za 25 godina nerada HDZ-ovih majstora. Između ostalog svi su imali priziv savjesti. Kramp i lopatu i marš kopati. Piskarali su 20 anonimnih prijava protiv nje koja je donekle uvela red u bolnicu. Pa p....vam m....potšite se dripci i kukavice. Što treba dodati. Sadašnja šefica, dva puta vodila EU med. organizaciju i dokazano druga najčitanija znanstvenica u svijetu od naših. Ali ima ih koji se i dalje pjene da dokažu da je nesposobna. U Njemačkoj i Austriji bolnice vode manageri koji se razumiju u organizaciju i ekonomiju. Kod nas imamo političara opće prakse ali i doktore "opće prakse". Kao onaj najsposobniji koje se hvali da je i Rebro gradio. Kad je vidio cement mislio je da je to dodatak prehrani.   

Zadnja izmjena ( Utorak, 30 Svibanj 2023 04:20 )

 

Porezna reforma

    Samo stručno i znanstveno. Da se u kojem slučaju razumiju u svoj posao u svoju ustavnu i društvenu odgovornost, onda bi Vlada znala da stvara okvir za funkcioniranje države  a ne da stalno upada u tuđi jagodnjak. Tako su do sada 5 puta provodili porezne reforme. Ispada da su stalno nešto radili. Mogli su to odjednom a ne mačku rezati 5 puta rep. Osim toga, nitko nije primjetio da ovu reformu nisu stavili u strateški razvoj do 2030. 
Kakva je stručnost i znanje. Imaju vrhunskog stručnjaka /ap/ koji je na zalasku Jugoslavije, 5 minuta prije raspada piše panegirik Kardelju. Kad je toliko upućen u financije i monetarnu politiku, onda je trebao biti upoznat, sa petoljetkama. Ne biti poeta, nego znati kako se komunicira i isporučuje proračun. Razlog reforme ?Da osiguraju izbornu pobjedu napravili su velebnu prezentaciju i to za od 0 do 40 €. Ja sam mislio da ispod 500 €  neće biti povećanja plaće. Koliko izgubljenog vremena i galame. A1 najavio poskupljenje i ode povećanje. Jeftino i loše povećanje. Jeftina politika. Zanimljivo, dok se ap hvalio kako pomaže građanima sa reformom u Saboru su bili protiv da se donese Zakon o agencijama /kamatarima/ za naplatu dugovanja. Ako pojedinac kamatari onda je to kriminal a ako to radi agencija bez kontrole ijedne institucije u državi onda je to legalan posao.
   Koliki su znalci. Uspješno su zadali da će biti u proračunu rupa od 18 milijardi kuna a sad osvanuo 1,75 milijardi viška.Toliko o planiranju i konvergencije. 
Istovremeno larmaju koliko su veliki oporbeni gradovi uprihodili i kao to nisu potrošili. Posebno je glasan Marko Pavić propali ministar dva puta i poznat po kupovini parfema za ljepši spol na račun istog tog proračuna. I najpoznatiji saborski uspješni alpinista. 
Ap i ostali jadnici to ne razumije kako se voli služiti terminom njihova Perićka. Stvar je veoma jednostavna i kod proračuna i kod viška u gradovima. Inflacija koja se po meni najviše generira unutar granica HR zbog nesposobnost i nepoznavanja discipline makroekonomije. Rezultirala je uvođenje €. I € ju i dalje hrani u hrani i energentima. Podizale su se nerezonski i protuzakonski cijene. I to godinu dana unaprijed. Vlada i ap su pajkili po tom pitanju ali su bili razbuđeni za prekrajanje izbornih jedinica. Jasno da nisam lajbek ko ovi iz eseja, ima i uvozne inflacije. Ali odgovorni /zna se/ nisu ništa poduzeli ni prema jednoj inflaciji na čelu sa HNB.-om. 
   Zanimljivost za kraj. Ap neće reći koji su krojači izbornih jedinice. Činovnik iz ministarstva je bez veze ponudio Zakon. Oporba tvrdi da je to kao Lex Agrokorpa i da su krojači "Riječkih krpica". Ressler, Šeks, Anušić i Malenica. Riječka krpica 1868 a danas INA. Uspjeli su Matulje spojiti zamalo sa Srijemom-Petrovaradinom
 

Tina

     Kao klinci odrastali smo uz nove trendove muzike. Prije hrvatskog proljeća čuli smo za Ike Turnera. 1972 natrpam ja u Wartburg šestoricu i upadnemo u Lisinski. Kad smo bili natrpani više od dopuštenog, milicija nije frktala. Auti su bili rijetki.
    Upad u Lisinski je bio ako se ne varam "crvendać" 100 dinara. Prije toga smo kupili majice u NAMI na Kvatriću. Još čuvam te majice, prve sa tiskom, Zodijak.
Na koncertu je trebao dominirati Ike ali ga je Tina bacila duboku u sjenu arta. Veoma dobra pjevna izvedba, mekan i ugodan glas a posebno smo bili zadovoljni tjelesnim bogatstvom Tine. 
Ubrzo nakon nekog vremena ostala je samo povijest. https://www.youtube.com/watch?v=Gcm-tOGiva0. Ona je rasla na sceni a mi smo odrastali.
     Nije bila jedina kojoj smo divili. Zanimljiva je bila i Suzi Quatro -https://www.youtube.com/watch?v=o1YSleZA0yw 
Vršnjakinja. Imala je dobar odabir pjesama. I zgodna. Elvis Presley ju pozvao da mu dođe na njegov ranač. Nikad nije otišla vjerojatno jer je bilo poznato da je bio pun kemikalija. Suzi još i danas nastupa.     

Zadnja izmjena ( Četvrtak, 25 Svibanj 2023 05:50 )

 

Šok na šok

     Ne, nije više o katastrofalnoj poplavi. Božinović je danas šokantno najavio da će se Zrmanja izumljivo, izmuljivati. Šok. U ovim teškim i tužnim trenucima za postradale ukazao se mali dašak optimizma. Ali ima i veći šok, posebno je mene šokiralo. 
  Ostaje nam da vjerujemo u sebe i našeg spasitelja ap. O šoku niže.
  Među 15 najuspješnijih smo zemalja svijeta. Nije postavljena rang lista ali smo među prvih 7. To ne tvrdim ja, nego ministar Erlić koji je zadao spitzen datum 2030 da ćemo biti najbolja zemlja na svijetu. Sada smo po razvijenosti u sredini EU. Prvi smo u najčešćim rejtinzima koje nam udjeljuju status sve 3 rejting agencije, s osnova rasta BDP-a. Treća zemlja u EU po rastu BDP-a. Najveći rast turizma u EU. Najsigurnija zemlja u EU. Dobro imamo neke teroriste ali to ne moramo uzeti za ozbiljno. Ostalo je nejasno da li su domaći ili su uvezeni. Ako su iz uvoza trebalo se naglasati čiji su, da nam se dogodi slučaj Feniks baš na današnji dan 20.05 1972. Kad su ušli u Jugoslaviju kod Dravograda. Kakva slučajnost. Mimoišli su se sa Brozom. Dok su se snašli, auto samo sa šoferom i Brozom nestao sa ceste jer je Joška bio u lovu. Odluka je pala da se prebace kamionom Radenske u Bosnu. I završili ustanak.
   Ima još uspješnih poduhvata. Poznato da smo treća po smrtnosti od Covida u EU i 7 u svijetu.
Stoga me šokiralo da nisu pozvali našeg premijera sa takvim isporučenim rezultatima na samit 7 najrazvijenijih u Japan. 
Šok je što se događa komšiji Vučiću. Taman su se na sesiji u Davosu 19.01.23 dobro napričali i sad šok. Vučić je tjedan dana ranije protest nazvao nebitnom temom od 1000 protestnih građana. Sad su ga šokirali jer ih bilo 1001 /noć/ u protestu i vikali ODLAZI. Bilo je ih malo ali su popunili dvosmjerne ulice od Skupštine, Bulevara Aleksandra /nekad Revolucije/ preko  Gazele, N. Beograda, pa preko Brankovog mosta opet do iza Skupštine po Kosovskoj ulici. Nekad se zvala Kosovskih brigada.
   Da sperem bljutavost ovih šokova, crtica vezana za tu ulicu. Štrajk rudara na Kosovu 1989 naznačio je raspad Jugoslavije. Sin rudara, Šuvar ih zamolio da prestanu štrajkati. Istog trena Lazar Mojsov držao je dramatičnu skupštinu Juge. Predsjeda on sjednicom kad mu pod prozorom netko zaurla: koljači, koljači....  Preneraženi Lazar ostane bez riječi  a nastala tišina bila je kao ona kada je držao govor Hruščov na 20 Kongresu partije o kultu ličnosti i Staljinovoj vladavini. Tad su neki od šoka počeli povračati. A bilo je i umrlih.
Mi nismo u Skupštini povraćali ali smo nagrnuli na prozore da vidimo što je. Jel revolucija počela u Bgd ili se što se to bijeli u gori zelenoj. Nit je snijeg nit je to čador Ali paše već je to bio samo jedan Shok /Šiptar/. Kad nas je spazio na prozorima, razdere se još jače: koljači, koljači. Lazar dođe k sebi od šoka i drekne: osiguranje van i izdegenečite ga. Što znači degenečiti /izraz koji voli  Antun Vrdoljak/ ne znam ali crno se pisalo galamđiji.
    Izleteše dvojica sa isukanim  pendrecima. Šok  gura mrtav hladan svoju trgovinu na kotačima i dalje viče: Koljači, koljači, bakljave, hurmašice. 

Zadnja izmjena ( Subota, 20 Svibanj 2023 13:59 )

 

Trut

   J. Klarić /Telegram/ pretekao me svojim člankom, pa neću ponavljati njegove misli o poplavi. Ne bi se ni javio da ne, Gledamo i slušamo puka obećanja i blentava objašnjenja. Jasno je ko dan da je odgovornost odgovornih, golema, veća od poplave i nastale štete.  
Trut, šef civilne službe HR opravdava velikom količinom kiša od 270 litara u 24 sata. Laž, za VŽ 34 litre po DHMZ-u. Kaže u Italija pliva Emilia Romagna. Pridružio mu se njegov šef ap. Blazirano i neodgovorno, neka pogledamo kako je u Italiji. Da ali tamo ima 15 vodotoka. Bio sam tamo jer sam išao na pokajanje u Canossu 2018. VŽ ima dva potoka i pliva 2/3 županije ???. Konačno kakvo glupo opravdanje, pogledaj kak je pri susjedu. Ta prepametna izjava veoma mnogo koristi stradalima kojima je voda u kući i sve im propalo. Stoga preporuka ap, pogledaj Na GOOGLE, kako je u Švicarskoj i Njemačkoj.
Digresija. Novinarka N1 našla među poplavljeni u Kostajnici i gastarbajtera iz F na Majni. Tko nezna to je grad od ECB. Pita novinarka dali je podrum poplavljen ECB-u. U podrumu se danonoćno štampaju €. Čovjek, ma kaki. 7 dana pada kiša a Majna ni da mrdne. Savjet, GOOGLE ili tajnica piše razrješenje.     
  Vrhunac glupih izjava je od šefa /građevinar/ HR voda Đuroković, kojemu svi plaćamo svaki mjesec slivne i oborinske vode. Godišnje naplati 5 milijardi kuna. A što očekivati kad i tu mora biti šef iz HDZ-a. Taj nema pojma o fizici a hidrologija je za njega nova grana medicine. Kod svake poplave objašnjava da su spasonosna rješenja pripremljena. Neka objasni činjenicu. Za moje mladosti pale su iste količine vode, padalo 7 dana i 7 noći i nikad nije Plitvica plavila kod Jalkovca.  2013 poplava, Plitvica-potok tekao je po Jalkovcu koji je na 169 nv. Na 3 km udaljenosti od mene. Kod mene /171 nv/ bilo je pola metra vode u dvorani za trening. 3 m ispod nivoa ulice. Foto. https://photos.app.goo.gl/oDuKv3ZcuiF2UTZw5 Za sve im je kriva priroda. A stvarnost je optužujuća jer postoji pamćenje starih ljudi. Istina je porazna. Kakva korist od  Đurokovića. Kakva korist od Truta.
  A kako su mudrice radile zahvate u prirodi. Regulacija Bednje i Plitvice, uništili meandre. Pored toga.
    Zatrpali potok koji je išao od Vinice  /i ona je pliva na 196 nv/ i prolazio točno preko sada, velikog raskršća u Gojancu, zaobilaznica Ivanec - Hrašćica- Turčin. Na tom mjestu u tom potoku moj tast je kao klinac lovio štuke. Danas raste aleja jela i smještena trafostanica za Gojanec. Kud će voda kad sa posječenog šumskog dijela Viničkog gorja, nego se razlijati po poljima pa tako sva nizinska Var. županija pod vodom. Ako dodamo da se vodoci, kanali ne čiste, ne uređuje obale, zaraslo grmlje i sječa šume ne može biti drugo nego tisućljetna poplava. Po Božinoviću. Sustav izvrsno funkcionira a pola nizinske HR mu pliva. I onda mu u sustav uskoči novinar Krešić u Gornjem Jesenje /Krapina/ gdje stoji pred kućom oštećenoj u potresu prije 3 godine a nisu prstom mrdnuli. Počeo je blebetati o zaštiti od poplave i gdje je sve bio a naišao na potresnu sliku potresa.
  Kad prestanu kiše hvaliti će se kako su spasili ljude, stoku....isto kao što je bilo i sa COVID-om. Spasitelji. No, nisu podnijeli završni račun. Novac potrošen, vakcine se bacaju a nove se naručuju i zabranjeno je propitivati. Istinu i novac na sunce. Činjenica, treća smo najgora država u EU i 7 u svijetu. Umrlo 18500 građana. Izvolite podnijeti izvješće.
   Nisam zaboravio isporučenog pajdaša Kuščevića, poznatijeg kao Faljen Isus. Dobio je konkurenta, opet pajtos od ap, koji gradi neki mutež na didovini. Barbarić je i partijski teškaš, šef gradskog ZG HDZ-a i šef državnog uhljebarija HEP-a. Neki poslovi im uspješno uspijevaju.

 

Krapinski pračovjek

      Gledam profitere na tuđoj nesreći, kako su se rastrčali po poplavljenim područjima a ap odmah izjavio da će država pomoći kao i do sada. Med i mlijeko ili život ko u Raju. Jučer u dnevniku čovjek je rekao. Sve mi je stradalo za zadnje poplave, nitko nije došao a ni pomogao ni sa kunom. 
    Prigodni vic. Oblijeće Štef oko zgodne razvedene Bare. Pa daj pristani da mi budeš žena. Bude nam ko u Raju. Toga se i bojim da ne budem opet gola i bosa.
Suosjećam sa ljudima. Materijalno im ja ne mogu pomoći ali mogu pomoći da raskrinkam profitere koji su sad na terenu. Izbori su sutra pa se odjednom zanimaju za poplave. Medved kaže da nisu ništa mogli raditi jer u 9 mjeseci bilo 6 poplava. Spašavali su sa zečjim nasipima. To je radio i Krapinski pračovjek. Njegova špilja nema povoljan teren kao Vindija. Za velike kiše kolcem je napravio kanalić da voda ne teče u špilju, nego pored a žena i djeca su rukama napravili mali nasip od pijeska prema špilji. Dan ranije je ulovio jelena, zapalio vatru, imao i svježu vodu na ulazu i viknuo Živio socijalizam.
    Kad bi izbrojili svu štetu. Ne od poplave nego koliko je uloženo u spašavanje, radni sati ljudi i strojeva. Dovoženja pijeska pa poslije sav nered zbrinjavati. Za taj iznos mogli smo kupiti 100 plovnih bagera i svakom pripadajući šlep sa motorom. Oni bi radili ono što se za vrijeme Jugoslavije radilo, produbljivali naše potoke jer to i nisu rijeke. Neki koji sada plave u ljeti uopće ne teku. Namjerno, prošli puta nisam napisao da su se svi ti vodotoci dubili i vadile frakcije iz Zrmanje, Mrežnice, Kupe, Korana......  
    Za ove naše stručnjake, savjet. Zečji nasipi i ne pomaže svugdje. Posebno u ravnici. Koriste kod naglih protoka. U ravnici koriste samo retencije. Ako su već kupili diplome mogli su osnovnoj školi naučiti o spojenim posudama. Malo fizike ali koristi i prirodni intelekt. Priroda nam sama pokaže rješenje. U mojem kraju neobrazovani stručnjaci potoke Plitvica i Bednju su regulirali. Uništili su meandre i sad imamo kanal koji ima veliki kut protoka kod većih količina padalina pa plavi. Plitvica u ljeti ostane bez vode. Rješenje su mudrice našli u gradnji nasipa. I to zečjih. 
    Tako da sad imamo isporuku kao što se spašavao Krapinski pračovjek ili bi Zagorci rekli: radi kotec kak otec.

Zadnja izmjena ( Srijeda, 17 Svibanj 2023 05:27 )

 

Frka

      Frka. Odjednom mnogo Frka/e/. Ovaj puta bez Zvonkeca. Petešića. U HR da. Posebno je bilo 13.05. u Frkanovcu. 3,5 klupska takmičara nastupilo je na teškoj brežnoj, blatnoj, plivajućoj, klizavo travnatoj trci, uz ovih dana, nezaobilaznu kišici. Mladen je bio izvrstan na 10 km, kategorija M60, 2 mjesto. Zvonko M70, odličan na 4,6 km 2 mjesto. Bio bi i bolji da zbog slabe vidljivosti i guste kiše, umjesto da uskoči u pun jarak vode, doskočio koljenom na asfalt. Alarmirao i armirao koljeno. Zlatko u M60, 6 mjesto. Za polovičnog takmičara 1 mjesto, kat M70. Koliko sam bio loš. Km 7,44 a prošle godine na 10 km, 1km 6,44. Foto: 
   Klopa pogođena, pečeno bijelo pileće meso i krumpir salata sa bučinim uljem. I pivo za povrat u prvobitno stanje, B vitamini. Sve u svemu odlično subotnje poslijepodne. 
  Obično se kaže da se po jutru dan poznaje. Nije dobro počeo. Frka i to gadna. Gledam vijesti s Mirogoja. Građanin ap priča o svakodnevnim prijetnama. Novinari u čudu? Ma nije moguće. Je, ozbiljno vam kažem. Evo do sada /10 sati/ Božinović, Koliko sam ga ja razumio, kaže, stiglo 5 /pet/?? prijetnji. Pitanje. Ne jedno. Ne. Dva. Zašto se prijeti ?  Da li zato što teče med i mlijeko u HR. Takvo stanje ocjenjuju, građanin ap i njegovi trabanti. Iako su mu svi iz tercijarnog sektora najavilo štrajkove. Frka. Možda se prijeti zbog silnih reformi. Kojih u 7 godina ima napretek. Beskonačno. U matematici to je 0/1. Ima reforme. Poreznog sustava, reforme koje su samo pogodovala eliti. Katarina Peović  nazvala ih radnička aristokracija. Ja bih ostao na crvenoj aristokraciji. Ostatak ostataka komunističkih kadrova, kao Grlićev tatek i nastavak na potomstvo istih crvenih. Pa čak i potomaka udbaša.  
Tako da po meni nema razloga prijetiti. Ja mogu prijetiti. Neka ap pod hitno zatvori Pandorinu škrinju. Jer, Bracek nebu dobro. Biće Frka.   
   Svjestan sam da ja mogu biti u krivu. Stoga kao malo đače, konzultiram vrhunskog logičara i moralistu, Sokrata. 
Koji su to mamlazi koji unaprijed najavljuju prijetnju. Možda je to po modelu: to Roks samo razvali.  Roks je bivši ministar /trenutno ima slatke brige jer ima zadovoljstvo razgovarati sa EU tužilaštvom/ koji je sam sebe pod tim nikom hvalio po forumima. 
    Za kraj eseja. Pohvala ap jer je na Twitteru objavio da je razgovarao sa županima stradalih u poplavama.  Dok druge Vlade rade, naš vladar razgovara i daje podršku. U 7 godina ništa za zaštitu od poplava. Dogovara se da će graditi nasipe. Drugi "glupi" narodi produbljuju korita rijeka. U Njemačkoj u donjem dijelu Dunava vadi se šoder i vozi prema izvorištu. Kod nas, još malo pa će nasipi biti u visini krovova. 

Zadnja izmjena ( Ponedjeljak, 15 Svibanj 2023 13:38 )

 

Prozirno podmetanje

    Bio sam slobodan da kažem prof. Kelleru u najvećoj dvorani dupkom punom studenata, kad me prozvao da se izjasnim o njegovoj tezi. Neki su i stajali jer veće dvorane nije bilo na Kenedijevom trgu. Pratio me glas enfant terrible. Mlađe kolege sam,  tada sam imao 34, svojim neformalnim pristupom profesorima vukao sa sobom, sa jednog predavanja na drugi. Nisu mi priznali višu FOI sa diplomom, nego samo jednu godinu i razlike. Slušao sam predavanja sa 1, 2 i 3 godinom. Sa 3 godine FOI spustio sam se na drugu i kao prva generacija diplomirao. I zbrisal sa faksa FOI koji sam ja nazvao  FUJ fakultet, na Kenedija.
  Moj odgovor profi da se s njim u njegovoj tezi slažem ali samo u malenom dijelu. U prvom momentu je štucnuo a kad je došao k sebi, više ozbiljno no iz zezancija primjetio: kolega vi znate da morate kod mene na ispit. Još su njegove riječi zvonile u grobnoj tišini dvorane kad ja ubacim alibi rečenicu. Nadam se profesore da neće biti retorzije na moju verbalnu bravuru. Izazvao sam pomirljivi smijeh, he, he...i olabavio je situaciju. 
     Uvertira je za AP. U potpunosti /ni mrtav/ se slažem s njim kako se branio kad su mu na nos nabili njegovog člana partije, koji je optužen za krivotvorene COVID testove. Bez imalo odgovornosti i samokritičnosti branio je "svojeg". Kaže prozirno podmetanje. Ustvari nije ga branio nego je rekao da mu je dosta da se spominju "Njegovi" a cijela garnitura SDP ? u Rijeci ima korupciju sa članom SDP-a. Čistunci, zna se, omjer 100:1.
   Ne ulazim u krim radnje i njegovog i od SDP-ovog. 
Ali ću biti slobodan u potpunosti i sa odgovornošću primijetiti. Spletom okolnostima baš je to iz HDZ-a. Inovativan balavac koji se hvalio da je drugi RIMAC. Kupiti i prepakirati. To je još neotkrivena inovacija. Balavac je bio dobavljač državnih rezervi i institucija koje su na proračunu. Dakle sa 20 godina se naučio poslovati sa državom. Po novinarima najviše je kupila bolnica od prof. dr. sc. Alemke Markotić, dr. med.
 Ponavljam ne ulazim u krim radnje ali je znano da su AP i njegovi nabavljali cjepivo i opremu za COVID bez javnog natječaja i da je to i dan danas tajna tko, kome, kada i kako. To je najočitiji kriminal. Brane se da su spašavali u hitnosti živote građana. A imamo najveću smrtost u EU. Do sada smo bacili 6 milijuna doza cjepiva a naručene su još 6 milijuna. Da li je to kriminal. Za AP nije. Osim toga novinari su iskopali da je balavac imao već prije problema sa zakonom. I da je kažnjen za krivotvorenje novčanica?! Država voli raditi sa dosje likovima. 
Za razliku od Horvata, koji tvrdi da nije član SDP-a, dok AP zna da je član, i u odnosu na HDZ-e nabave, Horvat se javio na međunarodni natječaj. Znači sve je bilo transparentno.   
   U što sam siguran. Da se  AP neće sa mnom složiti. Jebeš Testove. Da "Roman o poslovnosti" ima sretan završetak. Treba  " testirati" završni račun. Neto dobit 40% .? Posebni pogled i pregled na troškove. Naime u HR, u državnoj admistraciji nema ljudskih resursa koji znaju kupiti pola kile krumpira od kumice, pa posežu za lumenima-balavcima da im uvoze testove. Od zarade se može lako namiriti neki mister 10 %. A da sistemska korupcija ne bude samo priča. Treba pročešljati tateka građevinca i to sve uglaviti sa mamicom odvjetnicom koja sa svojom imovinom /po novinarima istražiteljima/ može kupiti cijeli Halić brijeg plus susjedne Varaždinske Toplice.
   Pitanjce Poreznoj, da li su pitali pozorno i prozirno za porijeklo lovice za Lamborgini.

Zadnja izmjena ( Nedjelja, 30 APRIL 2023 04:37 )

 

<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 6 od 81

Login
Brojač posjeta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas72
mod_vvisit_counterJucer104
mod_vvisit_counterOvaj mjesec525
mod_vvisit_counterSve1871606
Sponzori