Dan za pamćenje

    Na dan starih osoba odlučio sam pobjeći od sebe samog te od Gordana /Damira/ Dolovića-ustavnog suca ali i od Darka Videša /alias J.V./ koji je baš na isti dan pokopan u svom rodnom mjestu. Tako da se mogu prisjetiti naše komične javne institucionalne smijurije. Da se smijem kako nas gule ko majmun bananu. Poslije afere HYPO-Šimuni svi akteri iz Klagenfurta dobili zaslužene od 3 do 4,5  jährige Haftstrafe. Za razna mita. Samo našima isplaćeno 630 000 €.
  Moji prijatelji iz Klagenfurta tvrde da se je na portirnici banke /arhiva/ predstavio kao Damir a u intrevjuu HRT je rekao da je bio Gordan. Za nagradu završio u Ustavnom sudu, gdje časno i pošteno sudi. Dok je Videš časno i pošteno odradio radni vijek do zadnjeg dana u Državnom izbornom povjerenstvu.
  Tako osokoljen pravdom i dobrim namjerama ja završio ne u Lepoglavi nego u bliskoj blizini, svom kampu. Konačno. Zadnjih mjeseci muku mučim sa majstorima da pretvorim kuću u pasivnu. Pa je došlo vrijeme da zacijelim rane i duhovnom obnovom.
   Jutro, mliječna magla. Idem mirisnom šumom, sunce uništava zadnje pramenove magle. Osjećaju se zadnji jesenski dani, zovu ih bablje ljeto. Gljiva skoro pa nema. U svojoj šumi našao samo jednu sunčanicu, baš jutros rastvorila klobuk, jednu lisičku, par slasnih bukovača /ne žilave koje nam prodaju uzgojene na slami/ i jednu ljubičastu krasnicu. Pokupio oko 2 kile kestena, tek su počeli padati pa sam ih prisilno morao tresti popevši se na drvo. Trenutno su u komušini kao dekoracija a za par će dana biti zreli za jesti.  
Dolaskom u kamp, nered, neke budale htjele uništiti moju fotelju. 
Prvo sam se izgrlio sa svojom bukvom, preuzela svu moju negativnu energiju. Pod njom su rasle crne trube koje nisam dirao bile su jadne zbog suše. Trebaće im 10-tak dana da buknu ispod bukve.
 

27 VŽ Maraton

    19.09. dan istine za članove TK Varaždin. Odlično su se rezultatski pokazali triatlonci sa licencom za triatlon. Pomiču granice ljudske mogućnosti. Pokazali su da vladaju u jediničnom sportu-trčanju.
Trojica su nastupila na trci od 4,8 km, Sir je zauzeo u M60+, odlično 6 mjesto. Tumpić u istoj kategoriji 7 mjesto. Potrebno je posebno napomenuti da to nisu njihove originalne kategorije i treba dodatno čestitati. Naročito se to odnosi na Tumpića koji je u naravi iz kategorije M75. Što se tiče Pichlera on je ubačen u kategoriju M60+ pa se odmerio sa 10 godina mlađima i zauzeo 2 mjesto. Pichler je član tri kluba. Na ovoj trci nastupio je za DVD Varaždin, najstarije vatrogasno društvo u državi, osnovano 1864 g. Nije bio loš ako se prokaže tajna da je pao sa kruške prije 20 dana, slomio tri rebra pomaknuo gležanj i od koljena napravio rotirajući sklop u pogrešnom smjeru. Prvi u kategoriji M60 bio je Šegović iz DVD Podravka a treći trkački prijatelj iz AK Ormož Janez Sagadin. Medalje je osobno uručio gradonačelnik Bosilj. Zanimalo ga kakva su im bila vremena. Sva trojica na postolju bili su bolji od njega iako je on iz mlađahne kategorije. U svakom slučaju treba i njega pohvaliti, bio je veoma dobar na trci i na dodjeli medalja. 
Apsolutni pobjednik vatrogasne utrke je Dinko Solić član DVD Varaždin. Ekipa DVD Varaždin zauzela 5 mjesto /od 10/ u sastavu Solić, Miklaužić, Pichler.  

Zadnja izmjena ( Utorak, 21 SEPTEMBER 2021 05:31 )

 

Veteransko Prvenstvo Hrvatske u atletici

    Dva člana kluba nedjeljno su poslijepodne u Čakovcu iskoristili za zadnju pripremu nadolazećeg sportskog događaja. 
   Za tjedan dana je varaždinski 27 polumaraton. Budući dolaze iz triatlonskog miljea, imali su prigodu biti veterani. U svim sportovima taj termin je uobičajen. Dok u triatlonu starije kategorije je zabranjeno nazivati veteranskim. Svrstavaju se u seniore, točnije na engleskom age group. Stoga stariji triatlonci nemaju posebna odvojena prvenstva. Primjer, na trci svjetskog prvenstva sve starosne kategorije su zastupljeni na istoj trci, čak zajedno nastupaju i profesionalci i amateri. 
Nastup, Tumpić je odtrčao 400 m za zlatnu medalju i za istu skočio u dalj za svoju kategoriju M75.
Dok je isto 2 zlata u M70 osvojio Pichler na trčanju 800 i 1500 m.    

Zadnja izmjena ( Srijeda, 15 SEPTEMBER 2021 04:09 )

 

Završila Aqua triatlon liga

    29.08.2021 završila je triatlonska liga na Aquacity jezeru sa rekreativnim štafetama i proglašenje po kategorijama.
U 4 kola nastupilo je ukupno 98 takmičara u kategorijama od kadeta do seniora M70.
Najbrojniji licencirani triatlonci bili su iz TK Rudolf Perešin G. Stubica odmah do njih 3 člana iz TK Varaždin. Ostali su bili iz zagrebačkih klubova TK Zrinski, TK Swibir, TK Trimax i TK Petrinja.
  Sva trojica su nastupila na trci super sprint triatlon. Od ukupno 64 triatlonaca Pichler je apsolutno 17, Zaltko Sir 23 a Zvonimir Tumpić  27. Po kategorijama Pichler 1 mjesto Tumpić 2 mjesto i Sir 2 mjesto.  Pichler po plasmanu bolji od kategorije M60  a u kategoriji M50 zauzeo treće mjesto.
 

Divlji triatlon u Prelogu 22.08.

     U nedjelju je nastupilo svo četvero TK Varaždin na Divljem triatlonu u Cirkovljanu a proglašenje pobjednika bilo je u Marini Prelog. Tumpić i Pichler došli su se odmoriti od traila sv. Jurja. Vrijeme jutarnje sunčano i toplo a voda uobičajeno u šoderici, pretopla.
Ukupno je nastupilo 121 triatlonac, na ponos organizatora jer je 2020g. bilo 102 takmičara. Primjećeno da svake godine dolaze sve bolji i spremeniji licencirani triatlonci. Članovi TK Varaždin bili su zapaženi po izvrsnim rezultatima i po brojnosti. Isti broj takmičara imao je i klub TK Zrinski koji su zauzeli apsolutno prva 4 mjesta ali im je kategorija bila M20. Članovi kluba su se poredali: Nina Dobša apsolutno 13, u kategoriji 2; Teodor Pichler apsolutno 45, u kategoriji 1; Zlatko Sir  apsolutno 50, u kategoriji 1;  Zvonimir Tumpić  apsolutno 105, u kategoriji 2.    Pichler je ovaj puta zvanično nastupio kao vatrogasac za klub Dobrovoljno vatrogasno društvo Varaždin. Sa organizatorom, je konstatirao da je nastupio u pogrešnoj kategoriji jer je bio po rezultatu prvi u kategoriji M70 a i M60. 
 

Trail Mali Mihaljevec 21.08

     Pitoreskno mesto Mali Mihaljevec u općini Sveti Juraj na Bregu bilo je domaćin traila na terenu OPG-a Geler u spomen na trkača Stjepana Koraj. Ukupno nastupilo 149 trkača na trci 4,3 i 11,3 km.
Na tom Memorijala na stazi dužine 4,3 km nastupili su i dva člana TK Varaždina. Z. Tumpić i Pichler. Trčanje je bilo po različitim podlogama, asfalt, livada, šuma te u visinskim razlikama. U kategoriji zauzeli prvo i drugo mjesto apsolutno od 71 trkača Pichler 38, Tumpić 59.
  Da bude zanimljivije, organizator je podredio rezultate koeficijentu godina pa je Pichler zauzeo apsolutno 6 mjesto a Tumpić 24.
Da bi se rezultati izjednačili u godištima izrađene su hendikep tablice /koeficijenti/ po godinama. A da bude u potpunosti izjednačeni izrađene su totalne hendikep tablice gdje je još dodana razlika u kilaži trkača. Da je bila obrada u totalu, Pichlera bi se pomakao  još prema gore jer sva petorica ispred su težinski lakši.
 

Utrka Murščak i triatlon liga

       Zbog pogoršanja Covid stanja u Austriji, otkazana je utrka za europski kup, pa su Varaždinci našli zamjenske utrke. Zvonimir Tumpić i T.Pichler  nastupili su u Domašincu 14.08. na trci Murščak 4,5 km. 
Službena ocjena organizatora bila je, da je utrka održana po ekstremnoj vrućini i sparini.  
Od 77 prijavljenih Tumpić je zauzeo 53 mjesto a Pichler 34. U kategoriji M70 prvi Pichler treći Tumpić.   Dogodio se i sportski paradoks, Pichler je imao bolje vrijeme i od svih takmičara u kategoriji M60, deset godina mlađih.
      Obojica su nastupila dan kasnije na triatlon ligi na Aquacitiju a pridružio im se i Zlatko Sir.
Od 36 triatlonaca Pichler je bio 24, Sir 35 a Tumpić 36. I u ovom sportskom ogledu Pichler je bio brži od mnogih  mlađih.
 

Preluk

     Međunarodna utrka 03.07. u otvorenom prvenstvu za Kup Hrvatske i za Alpe adria kup u organizaciji TK Matulji, mjesto Preluk.
Konačno pravi festival triatlona iako je i u ovoj sportskoj priredbi bilo otkaza zbog COVID-a.
Došli su triatlonci iz srednje Europe a posebno ih je mnogo bilo iz okruženja Hrvatske, ukupno iz 8 zemalja u svim kategorijama 418 startera.
Elitna disciplina u sprint triatlonu muških 129 i ženskih 62 startera.
Pored Covid-a puno je bilo odustajanja zbog visokih valova baš u muškoj trci, amplitude do 1,5 m. Neki se nisu snašli u takvom moru a neki su loše otplivali pa se nisu mogli plasirati unutar oštrog postavljenog limita od 1 sat i 40 minuta.  Za žensku trku more se smirilo. 
Za TK Varaždin nastupila je opet veoma dobro Nina Dobša. Od 62 triatlonke apsolutno 15 i 4 u kategoriji.  Pichler apsolutno 101 od 129 triatlonca, 1 u kategoriji M70, njegova konkurencija nije ni završila trku a mnogi mlađi su ostali iza njega. Nažalost najstariji učesnik trke, Tumpić nije uhvatio limit iako je završio trku. Suci su bili neumoljivi. Ali je organizator učinio lijepu gestu i uručio mu zlatnu medalju za poseban napor.  
     Ovom trkom nije završio vikend. Vratili su se u noći oko 12 sati iz Preluka a ujutro u 9 sati bili su na startu na Aquacityju u ligi "Beciklin" u trci supersprinta. U ovoj trci Pichler je bio apsolutno 13 od 31 startera, Tumpić 30.    

Zadnja izmjena ( Petak, 09 JULY 2021 03:18 )

 

<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 7 od 65

Login
Brojač posjeta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas47
mod_vvisit_counterJucer192
mod_vvisit_counterOvaj mjesec654
mod_vvisit_counterSve1787703
Sponzori